Den engelske streamingtjeneste og TV-udbyder Sky Cinema advarer nu mod krænkende indhold i “Junglebogen” og flere andre filmklassikere. 

Det er ikke mere end et par uger siden, at HBO MAX i USA midlertidigt fjernede “Borte med Blæsten” fra streamingtjenesten på grund af racistiske skildringer.

Klassikeren fik dog lov at vende tilbage, så snart den blev udstyret med en introduktion, der forklarer den historiske kontekst – det kan du læse mere om her.

Nu har Sky Cinema i England valgt at deklarere 16 film med en lignende advarsel om stødende indhold. Det skriver Variety.

Læs også Efter HBO Max-beslutning: Nu eksploderer salget af “Borte med blæsten”

“Junglebogen” er en af de film, der nu bliver præsenteret med en advarsel:

“Filmen har forældede holdninger, sprog og kulturelle skildringer, som kan virke stødende i dag,” lyder advarslen fra Sky Cinema.

“Dumbo”, “Tropic Thunder”, “Lawrence of Arabia” og “Aladdin” er blandt de øvrige femten film, Sky Cinema advarer imod – det samme er “Borte med Blæsten”.

Sky Cinema er langt fra den eneste streamingtjeneste, der benytter sig af advarsler mod stødende indhold. Disney Plus gør det samme – det kan du læse mere om her.


Vis kommentarer (21)
Gravatar

#21 MartinEH 1 uge siden

#20 Jeg er helt enig, da jeg heller aldrig tænkte over det - det samme med kragerne i Dumbo. Det er også det der er "skræmmende" (nok lidt skrapt ord), da man så finder ud af, hvor meget symbolik, der var i det der blev lavet den gang - men som sagt en disclaimer, så burde det være i orden :-)

Skriv ny kommentar: