Den engelske streamingtjeneste og TV-udbyder Sky Cinema advarer nu mod krænkende indhold i “Junglebogen” og flere andre filmklassikere. 

Det er ikke mere end et par uger siden, at HBO MAX i USA midlertidigt fjernede “Borte med Blæsten” fra streamingtjenesten på grund af racistiske skildringer.

Klassikeren fik dog lov at vende tilbage, så snart den blev udstyret med en introduktion, der forklarer den historiske kontekst – det kan du læse mere om her.

Nu har Sky Cinema i England valgt at deklarere 16 film med en lignende advarsel om stødende indhold. Det skriver Variety.

Læs også Efter HBO Max-beslutning: Nu eksploderer salget af “Borte med blæsten”

“Junglebogen” er en af de film, der nu bliver præsenteret med en advarsel:

“Filmen har forældede holdninger, sprog og kulturelle skildringer, som kan virke stødende i dag,” lyder advarslen fra Sky Cinema.

“Dumbo”, “Tropic Thunder”, “Lawrence of Arabia” og “Aladdin” er blandt de øvrige femten film, Sky Cinema advarer imod – det samme er “Borte med Blæsten”.

Sky Cinema er langt fra den eneste streamingtjeneste, der benytter sig af advarsler mod stødende indhold. Disney Plus gør det samme – det kan du læse mere om her.


Vis kommentarer (21)
Gravatar

#11 HighFlyer15 2 uger siden

Så længe de ikke klipper i film, så er det vel fint nok med en "hey! HEY! Ja, dig! Snowflake! Du kommer måske til at gå helt amok over hvad du nu skal til at se, men bare rolig. Det er en tegnefilm. Du kan rolig lægge dit våben fra dig og indstille jagten på folkene bag. Det er en gammel film og dengang var det okay at fortælle disse historier, især fordi folk ikke gik grædende hjem bagefter."
Gravatar

#12 Gorman 2 uger siden

#10 enig, det er ikke noget problem, men rigtig smart. Folk (børn og unge) bliver gjort opmærksom på problemstillingen og at tiderne skifter, og materialet bevares historisk korrekt og kan stadig nydes. Man skal vist være særlig følsom og skrøbelig for at se det som et problem.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#13 Star Trek fever 2 uger siden

Gid denne konstante falde på halen, over for alverdens snefnug ville stoppe.
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#14 Reborn Sith 2 uger siden

#13 Bare rolig, der er mange flere film at koge snefnugsuppe på. Tænker den næste bliver Ace Ventura.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#15 Mads47 2 uger siden

#13 sjovt nok er det dig der græder hver gang der er en artikel der støder dig.
Gravatar

#16 Johnny42 2 uger siden

Der er måske ikke et problem for selve filmene, og os der ser dem overlever nok også. Problemet er at dem der står bag filmene nærmest bliver udnævnt som racister, uanset om de er det eller ej, og ligemeget om det var deres hensigt eller ej at krænke nogen. Herhjemme er det tilfældet med Halfdan Rasmussen og i Sverige er det Astrid Lindgren.

Men hvis der skal disclaimer på noget, så skal det på alt. Mange af Disneys tidligere eventyr tegner et rimeligt stereotypt, billede på kvinderollerne, og det er faktisk noget der gør sig gældende for de fleste Hollywoodfilm langt op i 90'erne.
Gravatar

#17 BlackJesus 2 uger siden

Det sjoveste er hvor dobbeltmoralske i er herinde på forummet. I bliver internet "krænket" over at andre tager forbehold for krænkelser. Det er så komisk.

Gravatar

#18 Star Trek fever 2 uger siden

Reborn Sith (14) skrev:
#13 Bare rolig, der er mange flere film at koge snefnugsuppe på. Tænker den næste bliver Ace Ventura.


Sig det ikke.....

Jim Carreys klassiker skal ikke ødelægges
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#19 Star Trek fever 2 uger siden

Mads47 (15) skrev:
#13 sjovt nok er det dig der græder hver gang der er en artikel der støder dig.


Arh græder er nu så meget sagt. Og det er nu lidt ærgerligt at der er så lamgt fra at læse og forstå for dig.

Men det er ret typisk for de frelste og politisk korrekte. Hvis man ikke er 100% enig er man racist og kvindehader.

Jeg anfægter positiv særbehandling af nogen frem for andre.
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#20 The Man With a Lot Of Names 1 uge siden

MartinEH (10) skrev:
#8 og 9
Mht Junglebogen, så er hele historien bygget omkring det raceinddelte samfund, med det hvide belærte menneske som det ultimative - historien er også oprindeligt skrevet af en britte med en meget markant forståelse for hvorfor inderne skulle kontrolleres. Det er det der er problematisk.

Mht at alle hisorier bare skal tillades uden disclaimere, hvis der ikke er klaget over dem dengang, så¨åbner du godt nok op for meget usympatisk møg - hele kataloget for racefilm fra Nazi-tiden kan inkluderes uden problemer - der var ikke nogen der turde klage over det...

Hvis man ikke kan lære af fortidens fejl og erkende, at man tog fejl og vise det aktivt, så er vi godt nok kommet til et skidt sted i verdenshistorien.

Jeg vil gerne gøre det klart, at jeg ikke går ind for at censurere, men at lave en disclaimer på titler, der er åbenlyst problematiske er virkelig ikke et problem - det tager måske 15-20 sekunder af en intro, så man skal virkelig være vild med sin racepropaganda før man kan se det som et problem, at der bliver advaret mod det.


Nåh okay. Jeg er enig i det du siger og jeg har intet imod en advarsel i starten af filmen, men jeg må indrømme at det du skriver ikke var noget der faldt mig ind da jeg så Junglebogen som barn.

Skriv ny kommentar: