Forleden bad verdens største filmmagasin, Empire, sine læsere om at stemme på den bedste superheltefilm nogensinde. Og her løb Christopher Nolans ”The Dark Knight” med topprisen.
Se også: Paul Thomas Anderson forsvarer Hollywood og superheltefilm
Listen består af i alt 30 superheltefilm, og der er da også et par overraskelser undervejs. Blandt andet fandt film som ”Unbreakable”, ”De utrolige”, “The Crow” og ”Chronicle” vej til listen foran film som ”Iron Man 3″, ”X-Men” og ”The Amazing Spider-Man”.
Empires læsere er i øvrigt vilde med Batman, der optræder med hele fem film på listen. Det er mere end nogen anden superhelt. Du kan se hele listen på Empires hjemmeside.
Hvilken superheltefilm, mener du, er verdens bedste?
#31 Elvira39 9 år siden
#32 Den fede 9 år siden
1) Watchmen
2) The Dark Knight
3) Man of Steel
4) The Avengers
5) Batman Returns
6) Spiderman 2
7) X-Men: First Class
8) Hulk
9) Batman Begins
10) Captain America: The Winter Soldier
#33 Kviesgaard 9 år siden
Ok efter lidt tænkepause, men stadig rimelig frisk fra hoften, så vil min top 10 liste over superheltefilm ser nogenlunde sådan her ud:
1. The Avengers.
Belønningen for at de individuelle film før den, og den skuffer ikke. Plus endelig en filmudgave af HULK, der indfrier mine forventnger.
[url= make me angry. You wouldn't like me, when I'm angry[/url]
2. Captain America: The Winter Soldier.
Næsten lige så god som The Avengers. Plus nogle rigtige gode temaer omkring terror og overvågning.
[url= nødstoppet[/url]
3. X-MEN: Days of Future Past.
Quicksilver scenen er ren guf. Og så er Peter Dinklage et plus.
[url= than a speeding bullet[/url]
4. Guardians of the Galaxy.
Rendyrket underholdning. Bare en skam, at Ronan The Acuser ikke blevet udviklet noget mere.
[url= Fred Astaire[/url]
5. Batman 1989.
Et af mine bedste biografoplevelser fra dengang. Og så den bil!
[url= det kalder jeg en bil[/url]
[url= BR[/url]
6. Batman Returns.
Ikke meget merry christmas over den, men rigtig god film. Og så Michelle Pfeiffer som Catwoman.
[url=
7. Superman II. Biografudgaven.
For mig er Christopher Reeve Superman på det store lærred. Ingen over og ingen ved siden af. Og så har den også den her klassiker:
[url= for Zod[/url]
8. HULK 2003.
Ang Lee havde gang i nogle interessante temaer i den film. Især det forkvaklede far/søn forhold. Desuden synes jeg Sam Elliots General Ross var lige i barskabet.
[url= ildkraft[/url]
9. IRON MAN.
Stor cadeau til Jon Favreau for at få figuren op på det store lærred. Lige så stor cadeau til Robert Downey Jr., for at gøre Tony Stark så pokkers underholdende.
[url= skaber virkelig folk[/url]
10. Spiderman II.
Alfred Molina fik mig virkelig til, at synes om Dr. Octopus.
[url= og vis billet[/url]
Så er der måske lige plads til et par film, som jeg ikke har på top 10 listen, men som nok fortjener et ord med på vejen.
Watchmen.
Ja her foretrækker jeg klart tegneserien frem for filmen, som jeg føler nok havde med i bredden, men savnede til gengæld i dybden.
X-MEN 2000.
Bryan Singers første skud på mutant-stammen. Et af de positive ting, som jeg bed mærke i i den første trailer, var hvor meget skuespillerne lignede karaktererne i tegneserierne.
Kom da lige i tanke om de her.
Birdman.
Jeg antager, at den kan falde ind under betegnelsen superheltefilm, omend det er en noget anderledes en af slagsen.
Unbreakable.
Den er et ret interessant take på hele superheltebegrebet.
#34 Den fede 9 år siden
Jeg siger tak. Og fedt du gjorde noget ekstra ud af det! En solid liste med nogle gode begrundelser - når halvdelen af vores lister matcher, så må vi jo have fat i den lange ende ;-)
#35 Baby Strong 9 år siden
Hvorfor kan du aldrig holde en sober tone? Hvorfor skal du altid være skråsikker, når der snakkes om subjektivitet? Kom nu ind i kampen man. Jeg stiller blot spørgsmål ved det, da jeg synes det er relevant - især i denne sammenhæng. Jeg siger heller ikke, at man bare kan hive Frodo eller Spock ind som superhelt! Det burde (imo) bare gøres målelig på en måde - eller være nogle kriterier - så ingen film glemmes. Hvis der skal fluekneppes, så var der superhelte længe inden papiret. Uanset hvad så retfærdiggør det (imo) ikke noget, om det har været i tegneserie eller grafisk novelle form. Så kunne man jo netop tage hvad som helst fra disse. Det bør som sagt være afhængigt af indholdet og ikke hvilken type medie det er blevet trykket i.
#36 Kviesgaard 9 år siden
Velbekomme :)
#37 Den fede 9 år siden
Jeg kan næppe være mere sober. Du spurgte, jeg svarede. Men godt at vide, at fordi du er uenig med en, så er man automatisk ikke-sober (du behøves i øvrigt ikke skrive "imo" i dine sætninger. Med mindre du lider af skizofreni, så giver det vist lidt sig selv).
Dine kriterier åbner i hvert fald døren op for det. Hvis de ikke er godhjertede helte med særlige evner, så må du kalde mig Pedro von Habengut. Frodo har sågar en kappe på.
Jep, og den måde gav jeg dig. Den er både logisk og praktisk. Hvis du vil fluekneppe og hygge dig med den græske mytologi, så gør du da bare det. Det er bare hverken anvendeligt eller gavnligt omkring stoffet der her debatteres.
#38 Joeyvind 9 år siden
#39 Baby Strong 9 år siden
Hvorfor er det godt at vide?? Du forstår åbenbart ikke hvad sober er så. -Hvorfor skal #2 klandres for at være provokerende, fordi han er af en anden holdning?
Jeg skriver "imo", når jeg lyster, og gør det åbenlyst for ikke at lyde generaliserende.
Og hvad så at han har det?? Mine kriterier? - At jeg siger det skal være indholdet? Og LÆS nu hvad jeg skriver istedet for at antage noget jeg skriver!
Siden du ikke kan skrive noget konkret eller komme med noget konstruktivt, går jeg ud fra at du baserer din såkaldte "logik" på det modsatte. Jeg ser derfor ingen grund til spilde mere tid på denne diskussion. Ignorer alle mine spørgsmål i dette indlæg.
#40 Ménner 9 år siden
2. Dark Knight Rises
3. Unbreakable
4. X-men First Class
5. Guardians of the Galaxy
6. X1
7. Ironman
8. The Dark Knight
9. The Incredibles
10. Spiderman 2
Bobler: Megamind, X-men DOFP, kick Ass