Han fik en Oscar for rollen som Jokeren i “The Dark Knight”. Og den hæder til afdøde Heath Ledger er mere end fortjent, mener YouTuberen Lessons from the Screenplay, der i nyt video-essay forklarer hvorfor.

Se også: Jared Leto: Heath Ledgers Joker er en af filmhistoriens bedste præstationer

I det overbevisende essay forklares kvaliteten ved “The Dark Knight” ved sin skurk, Jokeren. En god helt er aldrig bedre end sin skurk, lyder det.

Netop Jokerens ønske om at blive fanget gør ham så god, hvilket sammenlignes med Kevin Spaceys skurk fra David Finchers “Se7en”.

Men det er ikke Jokeren i sig selv som skurk, der gør karakteren god. Men måden den udføres på specifikt i “The Dark Knight” – hvilket en Jared Leto måske også vil være enig i.

Se videoen her:

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#11 Ceepa 7 år siden

#7 Du VED hvad han mener......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... han mener selvfølgelig voice acting
Gravatar

#12 Alex12 7 år siden

Heath Ledger var en god skurk i TDK. Jeg aner ikke om han er den bedste Batman skurk. Jeg har kun set Nolan's film plus Batman 89 med Jack's ellers humoristiske version. Ud af dem vil jeg nok være enig i at Heath Ledger er den hidtil bedste Batman skurk på film, selvom jeg er nok en af de få der synes at TDKR er bedre end TDK.
Gravatar

#13 Gridlock 7 år siden

Jeg sammenligner karakteren ikke skuespilleren.
Om det er live action eller tegnefilm spiller begge skuespillere en karakter og det er karakteren jeg ser når jeg ser en film eller tegnefilm.

Og igen her fandt jeg Ledgers version af Jokeren yderst uinteressant og kedelig.
Han var alt for psykotisk uden nogen form for humor.

Jack Nikolsons joker ramte det humoristiske i jokeren uden at det blev så camp som Cesar Romero´s Joker.
Han manglede blot den mere kaotiske og voldelige del af jokeren.
SFDebris beskrev egentlig Mark Hamills joker ganske fint.
Hans joker er som lyden af skridt fra en kæmpe, hvor lyden i sig selv er lige så skræmmende som selve kæmpen, fordi man ved hvad lyden ville føre med sig.

Synes Mark Hamill og John DiMaggio version af jokeren er det der kommet tættest på en ordentlig joker på hver deres måde

Mark Hamill kan vi se hvad der vil ske på afstand og forventningen gør det endnu bedre


John DiMaggio´s joker vil dræbe 5 vagter blot for sætte en punchline op af hans joke.


Hverken Ledgers eller Jared Leto havde nogen af de ting, hvilke som karakter gjorde deres joker temmelig kedelige.
Dog ved Leto´s joker var det nok fordi han næsten ikke var med og der var meget lidt karakterbygning over ham.
Gravatar

#14 Geekalot 7 år siden

Ingen humor ?Og nej man kan ikke sammen ligne en der ligger stemme til og så en rigtig skuespiller.
Gravatar

#15 Gridlock 7 år siden

Geekalot (14) skrev:
Ingen humor ?Og nej man kan ikke sammen ligne en der ligger stemme til og så en rigtig skuespiller.


Kan man sagtens du ser på den karakter de levere dens personlighed.
Og nej der ingen humor fordi ansigts mimikken er så absolut død ved Ledger.
Han minder mest om en der bare læser sine replikker om ikke en der lever sig ind i det.

Igen peger jeg på Mark Hamill

Han ansigts mimmic ville passe perfekt til Jokeren
Samtidig lægger han en masse personlighed i stemmen
Gravatar

#16 X&O 7 år siden

Derfor er Jokeren i "The Dark Knight" den ultimative skurk
Fordi filmen er mesterligt skrevet, ikke fordi Heath Ledger spiller fænomenalt om man kan lide ham eller ej.
Gravatar

#17 SublimeKen 7 år siden

Sir_cumalot (2) skrev:
#1

Hvor er du bare avantgarde hva? Bare alene det du sammenligner et voice-over med Heath Ledgers joker, gør det ikke mindre pinligt.

Det er sikkert som amen i kirken, at folk altid skal forsøge at være "lidt udenfor" når det kommer til store præsentationer som fx. Heath Ledgers joker. Du er en af dem. Du er læst og set før, du er på ingen måde spændende. Man kan på ingen måde sammenligne de ting.

Ikke engang Jacks joker. I et helt andet "tegneserie-agtigt" univers som batman 89 blev skudt i. Men sådan er det altid når nogen gør det "lidt for godt."


Jeg må indrømme at dit svar er noget af det dummeste jeg længe har læst. Kan ikke helt finde ud af om dem som var enige med dig efter bare ikke er særlig gamle, eller sarkastiske. For helt seriøst, der er INTET pinagtigt ved ikke at bryde sig om Ledgers Joker!!! Alle har en mening. Det er tilgengæld pinagtigt at angribe en person på hans/hendes holdning til en karakter.

At du forsørger og gøre grin med han er lidt hipster agtig (Du er læst, du er en af dem), gør det ikke mindre pinligt. Hvad er du? Du er en i mængden, en der ser Ledgers roste præstation og fordi den er så elsket, kan du ikke danne dig din egen mening. Du er en følger, et får, der beskytter massernes holdning!

Men mere seriøst. Angrib ikke en person på deres holdning, det får dig bare til at ligne en kæmpe klovn. Diskuter holdningen, eller i værste fald angrib holdningen (hvilket jeg gør), ikke personen!

(Ja jeg ved godt jeg selv har tendens til at kalde folk ud, men det er mere på deres opførsel, og ikke holdning til noget så subjektivt som til en film eller karakter, det er bare umodent!!!)
Gravatar

#18 SublimeKen 7 år siden

Personligt elsker jeg Ledger's Joker, men min ynglings er stadig Mark Hamill's Joker. Det er ham jeg ser som den definitive Joker, og jeg synes ikke rigtig at nogle filmudgave har ydet ham retfærdighed endnu. Men Ledger er fucking fed og en fornøjelse at se på som filmskurk, men han er ikke rigtig Jokeren synes jeg.
Gravatar

#19 NightBreaker 7 år siden

#1 Læs The Killing Joker, og du ser hvor langt fra den er, ej Hamill`s joker er tæt påi den tegnefilms udgave. Men pointen er også at der er forskel imellem dem. Imellem dem alle.

Det er lige som om du ikke har set det klip artiklen linker til.
Gravatar

#20 Sir_cumalot 7 år siden

#9 sej i replikken? Nej jeg kommentere bare på folks dumheder. At du ikke engang kan brygge et argument sammen, uden at stjæle andres folks citater er vist bevis nok.

#17
Og du må vist være mindre bemidlet, hvis du mener jeg har sagt folk ikke må bryde sig om Ledgers joker. Men at mene et voice-over fra en tegneserie er bedre og kan sammenlignes er dybt godnat.

Så vil man bare gerne være "hipster smart" og være lidt kæk' udenfor hvad det store flertal mener. Jeg kan fint danne mig min egen mening, og jeg angriber gerne dumsmarte uintelligente personer som jer, der mener man kan sammenligne et voice-over med en oscar vindende rolle, som det Heath Ledger gjorde med sit talent.

Ps. i bund og grund er jeg ret ligeglad hvad nogle "outsiders" skulle mene om hans rolle. Det ændrer ikke på, det var en stor præsentation, også hvis man fjerner "the death myth" omkring ham. Jeg kommentere udelukkende på folks åbenlyse mangel på logik og behov for at være "udenfor mainstream", specielt når argumenterne er så små (i dette tilfælde et voice-over fra en tegneserie.)

Hvis Ledgers faktisk havde haft en egentlig konkurent til rollen, så ja.

Skriv ny kommentar: