Han fik en Oscar for rollen som Jokeren i “The Dark Knight”. Og den hæder til afdøde Heath Ledger er mere end fortjent, mener YouTuberen Lessons from the Screenplay, der i nyt video-essay forklarer hvorfor.

Se også: Jared Leto: Heath Ledgers Joker er en af filmhistoriens bedste præstationer

I det overbevisende essay forklares kvaliteten ved “The Dark Knight” ved sin skurk, Jokeren. En god helt er aldrig bedre end sin skurk, lyder det.

Netop Jokerens ønske om at blive fanget gør ham så god, hvilket sammenlignes med Kevin Spaceys skurk fra David Finchers “Se7en”.

Men det er ikke Jokeren i sig selv som skurk, der gør karakteren god. Men måden den udføres på specifikt i “The Dark Knight” – hvilket en Jared Leto måske også vil være enig i.

Se videoen her:

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#21 Gangstalicious 7 år siden

At kalde andre folk "mindre bemidlet", når man ikke engang er i stand til at udtrykke sig på korrekt dansk og ikke kender forskellen på animation og tegneserier, er alligevel et interessant træk.
Gravatar

#22 Geekalot 7 år siden

Så er jeg også en af dem der har en forstand der ligger under middel :) For fatter stadig ikke hvordan man kan få sig selv til at sammen ligne en skuespiller præstation med en karakter der først er animeret af en eller anden gut, så påført stemme af en anden skuespiller. Det 2 hvidt forskellige ting der ikke kan sammen lignes, i min verden.
Gravatar

#23 Sir_cumalot 7 år siden

#21

Indtil videre har du ikke bidraget med noget, der skulle tyde på andet. Hvis man virkelig prøver at sammenligne en oscar-vindende rolle og en tegneserie med et voice over, så har man vitterligt ikke ret meget at gøre med.

Igen. Det er helt fint i ikke kan lide Ledger, men lad nu være med at gøre jer selv til grin, ved at have et min. af argumenter samt en latterlig sammenligning som forsvar.
Gravatar

#24 Gangstalicious 7 år siden

Sir_cumalot (23) skrev:
Indtil videre har du ikke bidraget med noget, der skulle tyde på andet.

Jeg kender trods alt forskellen på tegneserier og animation. Det er ganske vist ikke raketvidenskab, men burde være noget man har på plads, når man forsøger at fremstå som aggressivt bedrevidende. :)

Sir_cumalot (23) skrev:
Det er helt fint i ikke kan lide Ledger, men lad nu være med at gøre jer selv til grin..


Er den så rettet mod mig denne gang? Fordi nu er det anden gang du har skrevet direkte til mig og brugt "jer", men kommenterer på noget jeg ikke har udtalt mig om.
Gravatar

#25 SublimeKen 7 år siden

#20

Psykologisk og social intelligens er vidst ikke din stærke side, når du ikke engang kan se hvor meget en stemme betyder for en præstation!!

Det er ikke "udenfor mainstream" at se Hamill's Joker som værende den definitive. Det er selvfølgelig en kombination af god animation og godt stemmeskuespil, hvor Ledger har mimik og gestikulering som sine styrker. Selvfølgelig kan man sammenligne det, fordi Hamill's Joker er skrevet på en bestemt måde, præcis som Ledgers Joker er. Der er ingen der har sagt at Hamill's Joker er den bedste live-action version, da det ville være sludder. Ingen tvivl om at Ledger's kropsprog sikkert er langt bedre end noget Hamill kunne præstere, men derfor kan man stadig godt foretrække hans version, hvis man synes kombination mellem animationen, Hamill's stemmeskuespil og måden karakteren er skrevet på i animationsfilmene fungere bedre som Jokeren, end kombinationen mellem Ledgers kropsprog, stemme og måden han er skrevet på.

Derudover, så ser jeg kun folk snakke om måden hvorpå Jokeren er skrevet på, også referere til Hamill's Joker som den bedste, da det naturligvis referere til måden animationsudgaven er skrevet på. Men så langt kan din intelligens selvfølgelig ikke følge med. Du ser verden dualistisk, som en lille dreng der gerne vil se lidt smart ud ved at formulere sig lidt over evne, med sin ikke særlig gennemtænkte holdning, da den tænker inde i lille dualistisk boks, som dine tanker åbenbart ikke kan se længere end.
Gravatar

#26 SublimeKen 7 år siden

Off topic:

Sir_cumalot (20) skrev:
Og du må vist være mindre bemidlet,


Sir_cumalot (23) skrev:
men lad nu være med at gøre jer selv til grin


Og du skal vist lade være med at gøre dig selv til grin, med en arrogant opførsel, som bygger på en påvist uintelligent og arrogant tilgang til emnet. Først og fremmest ved at tro din holdning overgår andres fordi det er en mainstream holdning der er delt af flertallet, derefter ved at tro du lyder smart ved at formulere dig over evne. Det eneste du gør er at kommunikere et mindreværdskompleks som du kompensere for ved at spille arrogant og så velformuleret som du nu evner, hvilket er præcis hvad der får dig til at fremstå som en klovn. Du kan påstå herfra og til dommedag, at du er ligeglad, men din opførsel viser andet. Surt du ikke kan skjule hvad du virkelig føler hva? Jeg havde sgu nok også sagt jeg var ligeglad. Lad mig gætte, i dit næste indlæg vil en eller anden variation af at du er ligeglad fremstå? Hvis du virkelig var ligeglad, ville du ikke have behov for at svare. Det er fakta!

Jeg, og mange andre her sikkert, kunne sagtens bruge en masse tid på at lyde lidt smartere, og bruge sætninger som "mindre bemidlet" som et dis, men det behov har folk uden et mindreværdskompleks i en diskussion ikke. Jeg bruger hellere de smartere ord, når jeg laver psykologi rapporter til uni, for der får jeg rent faktisk noget ud af det. På et internetforum fremstår du bare som en klovn, der prøver lidt for hårdt at spille smart. Hvis du ikke kan se det, er der vist noget om det med at din sociale intelligens ikke er helt udviklet ;)

Og ja, jeg kan sgu ikke lade være med at være efter arrogante tumper. Jeg er ikke ligeglad. Det er min svaghed, men jeg indrømmer den i det mindste. Sikkert en følgeskade af at læse psykologi.
Gravatar

#27 silegnaV 7 år siden

Sir_cumalot (20) skrev:
#9 sej i replikken? Nej jeg kommentere bare på folks dumheder. At du ikke engang kan brygge et argument sammen, uden at stjæle andres folks citater er vist bevis nok.

Udelukker det, at jeg kan brygge et argument selv, når jeg "stjæler" dit citat? Haha, hvis du ikke fattede pointen med det såå... Oh gud. Det er go' bedrevidende, arrogant, selvfed, nedladende stil du kører.. Håber du gebærder dig bedre i offline livet - ikke gemt bag en skærm. Dér er det ihf. svære at få sit ego- og dramafix på denne måde, uden at giver konsekvenser.

Skriv ny kommentar: