Star Trek” lader efter sin første weekend i biograferne til at blive det hit, der giver franchisen nyt liv. Filmen har stort set kun fået positive anmeldelser, og samtidig ser det ud til, at publikum har taget den til sig.

Filmen omsatte for $72,5 mio. i sin første weekend, hvilket giver den en klar førsteplads på både ugens omsætningstal, men også på listen over største åbning for en “Star Trek”-film. Nr. 2 på den liste er “Star Trek: First Contact”, der i sin tid havde en åbningsweekend med $30,7 mio.

“Star Trek” ser dermed også ud til med lethed at kunne sætte rekorden som den film i franchisen, der ender med den bedste samlede omsætning – en plads, der indtil videre holdes af “Star Trek IV: Rejsen tilbage til Jorden” med en samlet omsætning på $109,7 mio. Inflation og ændrede billetpriser betyder, at dette beløb ville være oppe på $212,3 mio., hvis det blev omregnet til nutidens billetpriser.

Om “Star Trek” kommer til at ligge nr. 1 på listen over bedst omsættende film i franchisens historie afgøres sandsynligvis allerede i næste uge, medmindre publikum svigter filmen.

Publikum svigtede i hvert fald “X-Men Origins: Wolverine”, der i filmens anden weekend faldt som en sten og tabte næsten 70 procent af publikummet.

“Wolverine” satte i sidste weekend rekorden for største åbning i USA i år, mens “Star Trek” ligger nr. 2. “Wolverine” har dog fået sønderlemmende kritik, hvorfor det kan antages, at “Star Trek” overhaler “Wolverine” på den samlede omsætning i løbet af ganske kort tid.

“Wolverine” er oppe på $129 mio. i alt, hvorfor den kan ende med at blive den dårligst omsættende film i serien siden “X-Men”, der samlet kom op på $157 mio. Igen gælder reglen om, at “X-Men” reelt ville have haft en større samlet omsætning, hvis det blev omregnet til nutidens priser, hvor det ca. vil svare til $210 mio.

X-kærester” formåede at fastholde sin position efter “Wolverine” og faldt kun med 30 procent i forhold til sidste weekend. Den eneste anden premiere fra weekenden, “Next Day Air”, røg ind på en sjetteplads. Resten af top 10 ligner sig selv fra sidste weekend.

I næste weekend får “Star Trek” konkurrence fra endnu en af årets forventede blockbustere, “Engle og dæmonerVis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Kviesgaard 14 år siden

Ok i sidste uge var X-Men Origin: Wolverine et hit, og i denne uge er den et flop eller hvad?
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 jessup 14 år siden

"Wolverine" satte i sidste weekend rekorden for største åbning i USA i år, mens "Star Trek" ligger nr. 2. "Wolverine" har dog fået sønderlemmende kritik, hvorfor det kan antages, at "Star Trek" overhaler "Wolverine" på den samlede omsætning i løbet af ganske kort tid.

Meget morsomt - nu har anmeldelserne indflydelse på at folk bliver væk efter premieren? Netop nu efter premieren spiller word of mouth faktoren kraftigt ind.
This is just until June
Gravatar

#3 filmkorn.dk 14 år siden

At dømme Wolverine som et flop så hurtigt, er vist lige at tage munden for fuld.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#4 maniac 14 år siden

Kviesgaard (1) skrev:
Ok i sidste uge var X-Men Origin: Wolverine et hit, og i denne uge er den et flop eller hvad?


Der står ikke flop noget sted i teksten. Der konstateres at den har haft et vildt fald siden premieren. Men det er da nu en kamp op af bakke for den med det fald.
Gravatar

#5 The Insider 14 år siden

Og tag Gud for dét! Ellers havde jeg da fuldstændig mistet tiltroen til universet!
War. War never changes.
Gravatar

#6 David Munch 14 år siden

Glææææder mig til at se Star Trek.. :D
Gravatar

#7 Kviesgaard 14 år siden

#4

Ok jeg overfortolkede måske på det jeg læste, beklager. Er der forresten nogle tal på hvor meget X-Men Origin: Wolverine har kostet at lave?
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#8 maniac 14 år siden

Kviesgaard (7) skrev:
#4

Ok jeg overfortolkede måske på det jeg læste, beklager. Er der forresten nogle tal på hvor meget X-Men Origin: Wolverine har kostet at lave?


Nooo problem :) Den skulle angiveligt have kostet $150 mio. så der er lidt de skal omsætte endnu førend pengene er hjemme igen
Gravatar

#9 fatcat 14 år siden

#4 og #8 Normalt siger man at der skal omsættes for ca. det dobbelte for at tjene markedsføringsomkostninger hjem også.

Men IMO bliver det ikke et problem for Wolverine. I de $ 129 mill. der er omsat indtil videre er jo kun i USA og så kommer de massive indtægter fra DVD og BD salget som jo efterhånden er ved at være højere end biografindtægterne. Så et flop -- aj - i hvert fald ikke på indtjeningssiden.

"I'm not going to waste my time arguing with a man who's lining up to be a hot lunch."
Gravatar

#10 reaper.dk 14 år siden

Håber sku at Star Trek filmen får så meget succes at der kommer en ny serie.
Trapped in time. Surrounded by evil. Low on gas

Skriv ny kommentar: