Weekendens amerikanske omsætningstal uge 22, 2009


Endnu engang er en Pixar-film kravlet til tops på den amerikanske box office-liste. “Op” omsatte for $68,2 mio., der placerer den på tredjepladsen over bedste premierer på Pixar-film lige efter “Find Nemo” og “De utrolige”. Dermed er endnu en kassesucces næsten hjemme, da tidligere film viser, at “Op” minimum når op på $240 mio. ud fra den premiereomsætning.

Nat på museet 2”, der lå nr. 1 i sidste uge, formåede at hænge på og nappe andenpladsen med over $25 mio. i omsætning i den forgangne weekend, hvilket bringer dens samlede omsætning på 10 dage op over blockbuster-milepælen på $100 mio.

Sam Raimis “Drag Me to Hell” indtog tredjepladsen med $16,6 mio., hvilket er flot, når det regnes med, at filmen kørte i 1000 færre biografer end resten af top 5.

Sidste uges nr. 2 på omsætningslisten, “Terminator Salvation”, faldt igennem ugens liste ned på fjerdepladsen med et omsætningsfald på over 60 procent. Filmen omsatte for $16,1 mio. og er samlet over $90 mio. Det er dog ikke så imponerende en omsætning, når det tages i betragtning, at filmen angiveligt har kostet op mod $200 mio. at lave.

Modsat har “Star Trek” allerede omsat for $209 mio., hvormed den indtager førstepladsen over 2009’s foreløbig bedst omsættende film.

X-Men Origins: Wolverine” er måske noget overraskende nr. 3 på årets liste, hvorfor det efterhånden kan antages, at det famøse læk af filmen på internettet en måned før premieren ikke har haft den store negative effekt, der ellers var malet på væggen.

I næste weekend er der premiere på “Land of the Lost” og “Tømmermænd i Vegas”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: