Alec Baldwin påstår i et interview med Good Morning Americas George Stephanopoulos, at han ikke er ansvarlig for skuddrabet på filmfotograf Halyna Hutchins,.

Den 21. oktober 2021 blev Hutchins skudt og dræbt på settet til den kommende western, “Rust”. Både Hutchins og filmens instruktør Joel Souza blev ramt af en skarp patron, og for den anden ende af pistolen stod Alec Baldwin.

Nu har den 63-årige skuespiller for første gang udtalt sig om situationen, idet han ikke ønskede at vente på efterforskningen og søgsmålenes afslutning, inden han havde fortalt sin egen side af historien.

I forberedelserne til optagelserne skulle Hutchins guide Baldwin til at holde pistolen bedst muligt for kameraet.

“Pistolen skulle ikke have været affyret i den vinkel,” sagde Baldwin. “Jeg holder pistolen, hvor jeg blev bedt om at holde den, hvilket var lige under hendes armhule. Det var et fuldstændig tilfældigt skud — en vinkel, der måske ikke var endt i filmen overhovedet.”

Efter at være have fundet den rette vinkel krævede scenen, at Baldwin begyndte at tage ladegreb på pistolen.

“[Jeg trak] slagstiften så langt tilbage, som jeg kunne uden at tage ladegreb på pistolen… Jeg slipper slagstiften, og bang, pistolen går af.”

Baldwin trykkede ifølge ham selv aldrig på aftrækkeren. Pistolen gik altså i stedet af, da han slap slagstiften.

Skuespilleren vidste tilsyneladende ikke, at pistolen var ladt. Han havde fået at vide, at han havde fået en ‘kold’ pistol.

“Når han siger, at det her er en kold pistol, så er dét, han siger til alle på settet, at alle kan slappe af — pistolen er tom.”

Da Stephanopoulos spurgte Baldwin, om han følte skyld, var svaret tydeligt.

“Nej. Jeg føler, at… nogen er ansvarlig for, hvad der er sket, og jeg kan ikke sige, hvem det er, men jeg ved, at det ikke er mig.”

Konsekvenserne af den forfærdelige hændelse på settet af “Rust” har rystet filmverdenen og har allerede sat sine spor. “The Boys”-skaber Eric Kripke vil fremover ikke benytte sig af blanke skud i sine serier og film, ligesom Dwayne Johnson ikke vil bruge ægte pistoler på sine sets i fremtiden.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: