Den 64-årige skuespiller har været i juridisk limbo, siden han under ulykkelige omstændigheder skød filmfotograf Halyna Hutchins. Nu er der nyt fra vestfronten.

Deadline rapporterer, at anklagerne mod Alec Baldwin er blevet lempet. Efter hans advokater har argumenteret for, at en lovgivning, som medfører hårdere straf ved pistol-relaterede forbrydelser, ikke kan anvendes i Baldwin-sagen, er anklagerne gået med til at droppe specifikke sigtelser.

Optagelserne til filmen “Rust”, hvor Hutchins blev skudt, foregik i delstaten New Mexico. I delstaten trådte en lov i kraft i maj 2022, som lagde 5 års fængsel oven i straffen, hvis en pistol eller et gevær blev affyret i forbindelse med forbrydelsen.

Baldwins anklager blev indleveret januar 2022, hvor de aktuelle stramninger for pistolrelaterede forbrydelser endnu ikke var trådt i kraft. Ved indleveringen pålagde loven ekstra straf ved affyrede våben, hvis den anklagede havde “udvist ønske om at skade eller intimidere en person”.

Baldwins forsvarsadvokater har anvendt tidsforskellen til at argumentere for mildere anklager mod skuespilleren. Det er lykkedes. Tilbage står han med anklager om uagtsomt manddrab, hvilket kan give en fængselsdom på op til 18 måneder samt en bøde. Udover Baldwin er pansermester for “Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, også anklager for uagtsomt manddrab på Hutchins.

Både Baldwin og Gutierrez-Reed skal møde op til første høring den 24. februar.



Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: