Angry Asian Man kritiserer Disney for at hvidvaske “Mulan”


I 2018 får Disneys live-action-filmatisering af “Mulan” premiere. Men til forskel fra 1998-tegnefilmen så er der denne gang en hvid mand i centrum for begivenhederne – og det er for galt, mener kritiker.

Se også: ”Frost”-fans ønsker en lesbisk kæreste til Elsa

Det er bloggeren Angry Asian Man, der hævder at have læst det første udkast til live-action-udgaven af “Mulan” med titlen “The Legend of Mulan”. Og her er det ikke den asiatiske pige – Mulan – men derimod en hvid europæer, der er hovedrollen.

Således lyder det mere som en slags “Pocahontas”-historie, som Disney pønser på, hvor en hvid mand fra Vesten kommer til den eksotiske udkant og forelsker sig i en af de lokale – her Mulan.

Derfor bønfalder Angry Asian Man om, at Disney ikke ændrer på “Mulan”-historien, men respekterer udgangspunktet under hashtagget #MakeMulanRight.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Daywalker 4 år siden

Endelig en der har et ordentlig argument. Når man laver en Mulan film, så burde man også centrere filmen om Mulan.

Samt jeg har stor respekt for kritikeren ikke at bruge ordet racisme i hans tekst. Det er simpelthen blevet for overbrugt. Dte ord har overhovedet ingen betydning længere og vil kun underminere hans kritik.
Don't worry... An Anti-fortress gun can not touch me, because I am not a fortress.
Gravatar

#2 Snyltetast 4 år siden

#1 Enig.

Stærkt at se et sagligt indlæg - der dog synes misforstået af filmz' overskrift. Det er jo ikke hvidvaskningen som sådan, han er utilfreds med. Det er, at man ikke følger den originale historie, som har stor betydning for kineserne og deres kultur.
Gravatar

#3 eyeofra 4 år siden

lige en opdatering til nyheden. "Angry Asian Man" læste spec scriptet, som rigtig nok havde en hvid hovedrolle. Disney valgte dog ikke at bruge den udgave: skriver vanityfair

Skriv ny kommentar: