James Camerons “Avatar” kan nu ikke kun prale med at kunne hive folk i biografen i massevis – filmen vandt også i nat den prestigefyldte Golden Globe for Bedste drama.

Samtidig vandt Cameron for bedste instruktør – og eftersom Golden Globe-priserne plejer at være en god indikator for det kommende Oscar-show, er kursen dermed sat mod en gentagelse af Oscar-succesen fra 1998 med “Titanic”.

Prisen for Bedste musical eller komedie gik til “Tømmermænd i Vegas”, mens Bedste animerede film ikke overraskende blev den kritikerroste “Op”. Michael Hanekes “Det hvide bånd” vandt for Bedste udenlandske film.

Bedste skuespillerinde i et drama blev Sandra Bullock for “The Blind Side”, og Jeff Bridges fik prisen for mandlige skuespiller for “Crazy Heart”.

Meryl Streep vandt for Bedste skuespillerinde i en musical eller komedie for “Julie & Julie”, og Bedste skuespiller i en musical eller komedie blev Robert Downey Jr. for “Sherlock Holmes”.

Hele listen over vindere kan ses hos goldenglobes.org.

I galleriet Golden Globes 2010 kan du se billeder af nogle af vinderne fra nattens uddeling.Vis kommentarer (93)
Gravatar

#1 Horrormaster 13 år siden

SÅDAN!!!!! fuck hvor fedt, kan ikke vendte til Oscar showet
FREDDY FOREVER!!!
Gravatar

#2 Åkepool 13 år siden

Fantastisk!! :)
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#3 filmz-jonasgr 13 år siden

Jeg mener så ikke at man kan bruge Golden Globe som det store pejlemærke længere. Den har i hvert fald ikke den betydning den engang har haft.

Om Avatar fortjente at vinde, ved jeg ikke. Jeg har ikke set den eller de andre nominerede. Jeg tvivler i øvrigt på at The Hangover, selv om den vandt, bliver nomineret til en Oscar.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#4 Åkepool 13 år siden

#3 - Helt enig, Golden Globes er ikke det store pejlemærke for Oscars, der er andre uddelinger der er tættere på Oscars priser. Og "Avatar" vinder selvfølgelig ikke en Oscar for bedste film.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#5 Christian Voldborg 13 år siden

Fantastisk med James Cameron og Christoph Waltz - velfortjent!
Filmnørder, bøj jer i støvet for Christopher Nolans "Inception"...
Gravatar

#6 Kaversmed 13 år siden

Der er godt nok mange haters der får kaffen galt i halsen når de læser det her. =D Jeg sys det er fuldt fortjent. Avatar ramte mig som ingen anden film sidste år.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#7 nalle 13 år siden

Er helt enig med #6, synes også avatar var en af de film, som gav mig den bedste filmoplevelse :) Synes det er velfortjent af James Cameron og glæder mig til 2'eren. Jeg har ikke set Sherlock Holmes, men det skulle ikke undre mig, at Robert Downey Jr. er fantastisk deri. Glæder mig til Oscars :)
Gravatar

#8 Kruse 13 år siden

Også fedt at Michael C. Hall endelig vinder en Golden Globe for sin rolle i Dexter, efter at have været nomineret 4 år i træk.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#9 filmz-Is 13 år siden

Jeg blev sgu lidt overrasket over at Avatar fik de store priser. Det er længe siden en kæmpe blockbuster vinder for bedste film og instruktør. Jeg troede sådan set at de var gået lidt fra det eftersom Return of The King var den sidste store oscarsluger tilbage i 2004, men det ser ud til at Avatar også bliver den store vinder til The Oscars.
Gravatar

#10 filmz-jonasgr 13 år siden

Jeg synes jo så det virker lidt forkert at skrive at det er velfortjent, hvis en given person eller film har vundet hvis ikke man har set alle de nominerede.
Det er vel ikke helt fair.

Jeg kan sagtens forstå hvis folk er glade for at en given person eller film vinder, uden at have set de andre (vi har vel allesammen vores favoritter), men fortjent er lidt noget andet.

"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: