Denis Villeneuve, Luca Guadagnino, Christopher Nolan, Guillermo del Toro og Martin McDonagh er alle nomineret til en BAFTA som bedste instruktør. Alle er mænd. Igen. Et problem, mener kritikere. Det mener BAFTA ikke.

Læs også: ”Wonder Woman”-fans vil ændre årets nomineringer til Golden Globes

Den britiske pendant til Oscar har ikke siden 2013 nomineret en kvinde i kategorien Bedste instruktør. Dengang var det Kathryn Bigelow for “Zero Dark Thirty”.

Heller ikke i år blev det til en instruktør-nominering for kvinderne, hvor ellers både Greta Gerwig (“Lady Bird”) og Patty Jenkins (“Wonder Woman”) har været nævnt som kandidater.

Men det er ikke BAFTA, der skal løse problemet med manglende kvindelige instruktører:

”Problemet er problemet. Der er ikke nok kvindelige instruktører. BAFTA kan ikke indføre kvoter, der favoriserer grupper,” siger formand for BAFTA-komiteen, Marc Samuelson, til Variety.

Senest fik Golden Globes kritik for udelukkende at have nomineret mænd i instruktør-kategorien, hvilket Natalie Portman kommenterede, da hun præsenterede de nominerede:

”Og her er de mandlige nominerede,” sagde Portman.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Snipp 6 år siden

Det er jo rigtig nok - filmene skal jo være gode og det var Lady Bird og Wonder Woman bare ikke i forhold til de nominerende film.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#2 Mejse 6 år siden

indeed indeed, kvoter løser sjældent et problem.
Gravatar

#3 Mads47 6 år siden

Dejlig nyhed at læse, rart at se at det ikke er alle der bukker sig for problematikken. Det er ikke alt der kan løses via kvoter, film bør vurderes for hvad de er og ikke tages højde for køn eller farve for at opfylde en eller anden mangfoldig fantasi.

Gravatar

#4 nwinther 6 år siden

"Bedste instruktør" og "Bedste kvindelige instruktør".

Sådan - problem løst.

Når man kan i sport, hvorfor så ikke film?
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#5 Bishop 6 år siden

#4
Fuldstændig enig, når man kan i skuespiller kategorien hvorfor så ikke også i instruktør kategorien.
Gravatar

#6 nwinther 6 år siden

#5
- Præcis.

Problemet bliver så bare, at det hurtigt bliver klart, at kvindekategorien er en sekundakategori, ligesom i sport. Men man skal passe på, hvad man ønsker sig.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#7 Mejse 6 år siden

#4 ved ikke om sammenligningen med sport helt holder, da de er delt op fordi de jo netop ikke konkurrerer på lige vilkår, meeeeen som nr #5 siger så har de jo delt skuespillere op, virker lige som om de ikke helt kan gøre op med sig selv hvad der skal deles op.

man skal også bare passe på, for hvad bliver det næste så ? bedste film instrueret af en kvinde ? bedste film med en kvindelig hovedrolle ?
Gravatar

#8 Geekalod 6 år siden

det er ikke så smart med de der sekundakategorier
Gravatar

#9 Snipp 6 år siden

Synes ikke rigtig man kan have en bedste kvindelig instruktør kategori da der for det første ikke er mange gode kvindelige instruktører og for det andet så er det jo typisk en eller to som laver gode film der er værdig til de store vigtige awards.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#10 Mads47 6 år siden

Kevin Spacey (8) skrev:
det er ikke så smart med de der sekundakategorier


Nej men det eksistere alligevel, ordet Actor køns neutralt til at starte med. Både mænd og kvinder kan være actors, men det er kun kvinder der kan være en actress. Jeg går stærkt ud fra det er det samme på dansk.


Skriv ny kommentar: