Billy Bob Thornton har ikke meget tilovers for de film, som Hollywood spytter ud for tiden, og han mener – i hvert fald indirekte – at en stor del af skylden ligger på videospil.

Se også: Billy Bob Thornton var på tale som “Iron Man” – og Tarzan.

”Vi lever i en tid, hvor vi – efter min ydmyge mening – laver de værste film i historien,” mener skuespilleren og fortsætter:

”Filmene henvender sig til videospil-generationen. Og de her videospil – som jeg konstant er efter min søn omkring – handler om folk, der slår ihjel for sjov, og før i tiden har der altid i de voldelige film været en form for morale.”

Thornton kan næste gang ses i den voldelige Dwayne Johnson-film “Faster”, som Thornton dog forsvarer med, at den rent faktisk viser, hvordan en figur kan blive forvandlet af fængslet og ikke blot viser ”en figur fra et videospil, som godt kan lide at ødelægge ting.”

“Faster” kan ses i danske biografer 10. marts.

Se også: FILMZ EXCLUSIVE: Nyt billede fra “Faster” med Dwayne Johnson.Vis kommentarer (30)
Gravatar

#21 natterjack 11 år siden

#20 Han siger jo ikke, at det er umuligt for spil at aktivere tredjepersonsfølelser, bare at det ikke sker særlig tit, hvilket jeg er helt enig i.
Gravatar

#22 Collateral 11 år siden

#21: Ved at nævne mange forskellige ting, viser jeg at jeg er uenig.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#23 natterjack 11 år siden

#22 Du nævnte to spil, det er ikke ligefrem "mange, forskellige ting". Derudover er jeg personligt blevet rørt langt mere af selv middelmådige film end af Mass Effect 1 og 2.
Gravatar

#24 Collateral 11 år siden

#23: Jeg nævnte mange elementer i de to spil. Og selvom du er af en anden holdning, forandre det jo ikke min. Jeg elsker film, og syntes de kan noget helt unikt, men at sige at spil ikke kan skabe sympati for sine karakterer er jeg bare uenig i.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#25 natterjack 11 år siden

Collateral (24) skrev:
Jeg nævnte mange elementer i de to spil.
Ja, to spil, og det er, som sagt, utilstrækkeligt som argument mod at spil sjældent er gode til at formidle tredjepersonsfølelser.

Collateral (24) skrev:
Og selvom du er af en anden holdning, forandre det jo ikke min.
Nej, bevares, det var heller ikke intentionen. Jeg betvivler bare, at Mass Effect-serien skulle være et bevis på spils mulighed for succesfuldt at formidle tredjepersonsfølelser som empati.

Collateral (24) skrev:
Jeg elsker film, og syntes de kan noget helt unikt, men at sige at spil ikke kan skabe sympati for sine karakterer er jeg bare uenig i.
Det er der ingen, der har sagt. Der er meget langt fra sympati til andre følelser som sorg, empati og fortvivlelse.
Gravatar

#26 Thomsen 11 år siden

natterjack (18) skrev:
#17 Interessant, har du noget litteratur om det emne, evt. især om i hvor høj grad computerspil har formået at formidle tredjepersonsfølelser?


Torben Grodal har skrevet nogle artikler om det, som skulle være at finde i et par forskellige antologier om computerspil. Jeg vil dog anbefale at få fat på hans bog fra sidste år EMBODIED VISIONS - EVOLUTION, EMOTION, CULTURE, AND FILM. Han diskuterer mest film i den, men han bruger også computerspil som eksempel i de senere kapitler, hvor han gennemgår en model for, hvordan hjernen forstår og behandler fiktion. På trods af emnet vil jeg mene, at den er let at gå til. Og så er den godt underbygget med et udførligt noteapparat, hvis man vil vide mere.

Collateral (20) skrev:
#17: Med hensyn til tredjepersons følelser, så er jeg ret uenig.


Du misforstår mig. Jeg siger ikke, at det ikke er muligt - blot at spil generelt har større problemer med det end film, fordi spil i høj grad satser på førstepersons følelser. En følelse som sorg kræver en meget høj grad af tilknytningsfornemmelse for at blive aktiveret, og de færreste spil uddyber figurer i sådan en grad, at tredjepersons følelserne bliver særligt stærke. Spil har så typisk den fordel, at de opbygger tilknytningen over længere tid end film, hvilket styrker den. Men alligevel vil det nok være de færreste, der fælder en tåre, når en figur i et spil dør.

Der er også andre faktorer, der indvirker på tredjepersons følelser såsom realisme. Det vil typisk være sådan, at jo mere vi føler, at noget er virkeligt, jo stærkere følelser kan det aktivere. Her har film jo indlysende fordel i og med, at de viser billeder af rigtige mennersker, som vi derfor nemmere kan forholde os til end til computergenererede figurer.

Man kan så indvende, at animationsfilm jo glimrende klarer at aktivere tredjepersons følelser uden at være realistiske. Men animationsfilm bruger ofte en helt anden strategi end computerspil. Figurer i animationsfilm vil typisk have infantile træk som fx en barnlig opførsel, forstørrede hoveder, store øjne (tænk fx på Nemo i FIND NEMO eller WALL-E). De spiller ganske enkelt på, at vi biologisk er hard-wired til at sørge for vores afkom. Dét, der sikrer, at vi gør det, er empati (der styres gennem et helt bestemt stof i hjernen). Ved at bruge figurer, der indeholder træk, der kan minde om børn, så aktiverer animationsfilm ubevidst en følelse af empati (og skaber dermed tilknytning) hos os.

Computerspil vil derimod typisk indeholde figurer, der skal ligne mennesker. Men i og med, at de ikke *er* mennesker men netop bare pixels, så vil de have sværere ved at skabe samme følelse af tilknytning som en film kan.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#27 Collateral 11 år siden

#25: I sympati ligger der vel at man føler med karakterernes følelser og dermed kan opleve alle de følelser de oplever. Jeg kan også nævne GTA IV og Uncharted II.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#28 Esano 11 år siden

og film er skyld i de dårligste videospil i historien! ... og det er ikke engang løgn!
Gravatar

#29 natterjack 11 år siden

#28 Eksempler?
Gravatar

#30 Esano 11 år siden

#29 bl.a. (næsten) alle animationsfilm/tegnefilm der bliver lavet spil til...
Spider-man
transformers
Saw
indiana jones
nogle af star wars spillene
Avatar mfl.

Generelt er det ikke spillene baseret på film der scorer de gode karakterer hos forbrugere og anmeldere.

og jeg ved godt serier som transformers og spider-man ikke stammer fra filmverdenen men det er de seneste års filmatiseringer der er skyld i spil udgivelserne.

ellers har også TV haft skyld i en del dårlige spil:
Lost
Simpsons
South Park
og prison break
bare for at nævne få titler.

jeg mener bare at det her emne går begge veje. der er bare nogle titler der kun virker på det ene platform (Film/serie vs. spil) men der skal jo malkes på franchisen.

Skriv ny kommentar: