MoviePass har lånt fem millioner dollars for at betale kundernes biograf-billetter.

Torsdag virkede det amerikanske biografkort ikke længere. Der var ikke flere penge på kontoen hos MoviePass-ejerne fra Helios and Matheson, skriver IndieWire.

Først lød den officielle forklaring, at der var tekniske problemer med biograf-kortet, som tilbyder én biograf-film om dagen for blot 9,95 dollars om måneden.

Men i virkeligheden var der bare ikke flere penge på kontoen. Forretnings-modellen hos MoviePass løber endnu ikke rundt, men vurderes i stedet at koste 40 millioner dollars om måneden.

Således betaler MoviePass fuld pris hos biograferne for kundernes billetter.

Derfor har MoviePass ekstraordinært lånt fem millioner dollars til at betale regningerne. Men det kan vise sig at være kortsigtet.

Lånet skal tilbagebetales inden for en uge med 1,2 millioner dollars i rente.

For to måneder siden vurderede en analytiker MoviePass til at være nul kroner værd – læs om det her.

Selv om MoviePass måske ikke klarer den på den lange bane, så har virksomheden forandret biografbranchen. Senest introducerede verdens største biografkæde et eget månedskort som modsvar til konkurrencen fra MoviePass – læs om det her.


Vis kommentarer (18)
Gravatar

#12 steadi07 8 måneder siden

#11 - Fin artikel, tak!
Gravatar

#13 Mejse 8 måneder siden

#10 ja deres forretnings model var jo altså ikke helt gennemtænkt :P men ja forhåbentlig kommer det til at rykke lidt på nogen ting, selvom jeg ikke nødvendigvis ved om det er på grund af moviepass, tror mere end dem spiller ind :)
Gravatar

#14 Bishop 8 måneder siden

Det var dømt til at gå galt. Det viser sig jo også at der var mange "tilfældige" blackout i deres system op til premiere weekenderne på Antman and the Wasp og MI: Fallout.
Derudeover har deres nylige indførte surge price ordning vist sig at være lidt noget rod, i San Diego har tillægsprisen været højere end selve billet prisen ved nogen forstillinger. Der har været høje tillægspriser på "gamle" forstillinger i næsten tomme sale. Det er en ommer for moviepass.
AMC's ordning virker meget mere gennemtænkt og holdbar.
Gravatar

#15 steadi07 8 måneder siden

#14 - alene det, at AMC ikke skal betale fuld pris for hver billet gør jo, at deres model er (sandsynligvis) mere holdbar.
Gravatar

#16 Bishop 8 måneder siden

#15
Ja de har et bedre udgangspunkt en moviepass, men deres abonnement er heller ikke så urealistisk. Moviepass valgte at sætte prisen ned til 10 $ sidste sommer, før var prisen 40-50 $ afhængig af markedet. Det er jo heller ikke holdbart.
Men ifl. Mitch Lowe så var planen at lave penge på kundernes data og ikke abonnementet.
Gravatar

#17 Mejse 8 måneder siden

#16 tydeligvis ikke en særlig god plan :P

men ja AMCs abonnement kan sagtens fungere, især det at de selv står for det, og så også har en større kundebase, gør at de selv har alle muligheder og alt kontrol.

Moviepass var dødsdømt fra den dag ideen kom på bordet.
Gravatar

#18 steadi07 8 måneder siden

Moviepass har netop offentliggjort at prisen inden for kort tid hæves til 15 USD, at mængden af film begrænses og så hvad je forstod som, at nogle film kun var ledige de første 14 dage af deres tid i biografen. Er der nogen der ikke er overbevist om, at Moviepass er slut, så burde man være det nu.

Skriv ny kommentar: