MoviePass har lånt fem millioner dollars for at betale kundernes biograf-billetter.

Torsdag virkede det amerikanske biografkort ikke længere. Der var ikke flere penge på kontoen hos MoviePass-ejerne fra Helios and Matheson, skriver IndieWire.

Først lød den officielle forklaring, at der var tekniske problemer med biograf-kortet, som tilbyder én biograf-film om dagen for blot 9,95 dollars om måneden.

Men i virkeligheden var der bare ikke flere penge på kontoen. Forretnings-modellen hos MoviePass løber endnu ikke rundt, men vurderes i stedet at koste 40 millioner dollars om måneden.

Således betaler MoviePass fuld pris hos biograferne for kundernes billetter.

Derfor har MoviePass ekstraordinært lånt fem millioner dollars til at betale regningerne. Men det kan vise sig at være kortsigtet.

Lånet skal tilbagebetales inden for en uge med 1,2 millioner dollars i rente.

For to måneder siden vurderede en analytiker MoviePass til at være nul kroner værd – læs om det her.

Selv om MoviePass måske ikke klarer den på den lange bane, så har virksomheden forandret biografbranchen. Senest introducerede verdens største biografkæde et eget månedskort som modsvar til konkurrencen fra MoviePass – læs om det her.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Mejse 5 år siden

hvor overraskende.
Gravatar

#2 Bishop 5 år siden

Det lyder jo helt vanvittig, men ikke overraskende.
Gravatar

#3 Mejse 5 år siden

#2 tja man må jo også være sindssyg fra start af for at tro at den model ville fungere :P
Gravatar

#4 Bishop 5 år siden

#3
Ja jeg havde godt nok også svært ved at se forretnings ideen første gang jeg hørte om det.
Men måske har det sat gang i noget hos biograferne, vi kan håbe på en abonnements ordning der både fungerer for kunderne og biograferne.
Gravatar

#5 Mejse 5 år siden

#4 bestemt, et sted som USA burde det sagtens kunne lade sig gøre, nok tvivlsomt hvordan det ville gå i DK, befolksnings dækningen er bare ikke stor nok, men ville da hilse det velkommen :D
Gravatar

#6 Bishop 5 år siden

#5
Prismæssigt vil vi ikke kunne matche et amerikansk abonnement ordning. Men det behøver heller ikke være 30 film som moviepass eller 12 som AMC, mindre kan også gøre det, man kunne også kigge på muligheden for at oprette et abonnement efter kundens behov.
For nogen er 1-2 film i måneden rigeligt og andre er det 5-6 film, så kunne det være fint at man justere abonnementet efter det.

Jeg ville da helt klart anskaffe mig et hvis det blev aktuelt og til en fornuftig pris, men jeg ved også godt at det skal være også rentabelt for biograferne ellers ender de jo i moviepass's nuværende situation.
Gravatar

#7 Mejse 5 år siden

#6 jamen der er tonsvis af muligheder, men tror bare det bliver svært at få i hus, på en måde der tilfredsstiller, det brede publikum og biograferne.
Gravatar

#8 steadi07 5 år siden

Da jeg backpackede i England for 10 år siden, mindes jeg at have set muligheden for at købe månedskort til nogle af biografkæderne - er det bare mig, der husker helt forkert?

I så fald er jeg enig med, at Moviepass måske har været med til at presse kæderne til at påbegynde deres egne abonnementsordninger, ellers kan det være, at det kun har været nødvendigt for de amerikanske kæder.
Gravatar

#9 Mejse 5 år siden

#8 de har haft det i england i mange år, i de større kæder :)
Gravatar

#10 steadi07 5 år siden

#8 - Glad for at høre, at jeg ikke huskede helt forkert :) Så kan det være, at det bare var det amerikanske marked, der skulle have et spark bagi. Det er selvfølgelig surt, at Moviepass ikke får gavn af at have været firstmovers, men det var desværre nok et rimeligt sikkert resultat, når de kom med den forretningsmodel :/

Skriv ny kommentar: