De har det alle til fælles; “Saving Private Ryan”, “Dommedag nu”, “Platoon” og “The Thin Red Line”. Filmhistoriens store krigsfilm er som regel udstyret med en R-rating. Krig er grumt og ikke for børn. Men det er Christopher Nolan uenig i.

Se også: DC Films vil nu alligevel have R-rating

Det er MovieWeb, der skriver, at Nolans kommende krigsfilm, “Dunkirk”, ganske overraskende har fået en PG-13-rating – hvilket normalt omsættes til en censur 11 år i Danmark.

Dermed følger Christopher Nolan sin rating-stil fra de seneste 15 år, der ikke har budt på en R-rating siden “Insomnia”.

Censuren skriver blandt andet om “Dunkirk”, at den indeholder intense krigsoplevelser, men også at den ikke er det helvede, som krig normalt portrætteres som.

“Dunkirk” er inspireret af virkelighedens Operation Dynamo, hvor tusinder af allierede tropper blev reddet fra nazisterne under 2. verdenskrig via den franske havn i Dunkirk.

“Dunkirk” får premiere d. 19. juli.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 LarsMan89 1 år siden

Men The Dark Knight var til folk over 15 år.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#1 Jep, PG-13 oversættes i enkelte tilfælde til en 15 år i dk, da vi kun har 11 og 15 i det lag at vælge imellem. Begins og Rises landede på en 11'er.

Skriv ny kommentar: