Udflytninger fra hovedstaden til provinsen er på politisk mode. Nu flytter Cinemateket i København også ud – til Aarhus, men fortsætter stadig sit hovedsæde i Det Danske Filminstituts lokaler i indre København.

Se også: Det Danske Filminstitut: Biograf-formand er en mandagstræner

Det er arthouse-biografen Øst for Paradis, der fra januar hver tirsdag får glæde af en miniudgave af Cinematekets program af klassikere og særvisninger.

Ordningen er på forsøgsbasis, der kan udvides til andre dele af landet, hvis der er efterspørgsel efter Cinematekets tilbud, der ellers har været forbeholdt københavnerne.

Kulturministeren er begejstret for initiativet og udsigten til, at filmkulturen bredes ud til resten af landet:

”Cinematekets helt særlige tilbud inden for specialfilmsgenren er ikke noget, som kun har interesse i hovedstaden – men i hele landet… Jeg håber, at filialen i Aarhus bliver en succes og samtidig kan fungere som inspiration, så vi i fremtiden ser flere filial-samarbejder, der kan bringe film og kultur ud til hele Danmark og flere borgere,” siger Mette Bock.

Cinemateket er foruden de ældre filmklassikere også kendt for sine Månedens film, der blandt andre har talt premiere-visninger på film som “Moon”, “Ex Machina” og “The VVitch”.

Aarhus-filialen åbner ved en reception og filmvisning tirsdag den 9. januar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: