Den har sin oprindelse fra Argentina, og som vi skrev forleden her på Filmz, har Popcorn Time nu overhalet giganten Netflix i lande som Holland og Sverige.
Se også: Streamingtjeneste åbner op for den danske filmskat
Den ulovlige streamingtjeneste, der bringer film og tv-serier gratis ud til brugere fra hele verden, er hurtigt ved at udvikle sig til filmselskabernes fjende nummer et. Og nu gør de danske filmfolk sig klar til at tage kampen op med den ulovlige filmudbyder.
”Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi,” siger den danske producent Ronnie Fridthjof ([url=/film/blaa-maend]”Blå mænd”, ”Alle for én” samt den prisbelønnede dokumentarfilm ”Armadillo”) til BT. Han fortsætter:
”Politikerne og politiet må simpelthen hjælpe os med at stoppe de mange ulovlige downloads, der nu er blevet endnu mere ekstremt med Popcorn Time, hvor brugerne kan streame alt fra samme sted.”
Ronnie Fridthjof mener, at de røde tal på bundlinjen i den danske filmbranche skyldes de internationale pirater, der tilbyder alt for ingenting til brugerne. Og han er ked af, at hverken politikerne eller politiet gør noget ved problemet.
”Popcorn Time tager download skridtet videre, de forstår at lave det enkelt, så alle kan bruge det. Men det er ulovligt, og underminerer hele filmbranchen. Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem. Men hverken politiet eller politikerne gør noget ved det. Det er som om de lever i en anden tid,” siger Ronnie Fridthjof.
I Tyskland har man allerede været efter brugere af Popcorn Time og uddelt bøder i 10.000 kroners-størrelsesordenen. Men det kommer ikke til at ske herhjemme. De danske politikere har nægtet en såkaldt “brevmodel”, hvori man advare brugerne, og politiet vil heller ikke gøre noget.
Zentropa-jurist, Anders Kjærhauge udtaler til BT, at man selv må stå for kontakten og bøderne, hvis man vil afskrække brugerne fra at bruge den ulovlige streamingtjeneste i fremtiden.
”Jeg forestiller mig bøder til de enkelte brugere i en størrelse, der svarer til en stor parkeringsbøde. Et sted mellem 1500-2000 kroner. Et beløb, der er til at overskue, men samtidig også er så irriterende, at folk begynder at tænke sig om,” siger Anders Kjærhauge.
Zentropa oplevede, i 2014, at deres film blev hentet 12 millioner gange på ulovlige tjenester.
#11 Geekalot 9 år siden
#12 Den fede 9 år siden
Sjovt, det er præcis den samme filosofi, som piraten gør brug for at retfærdiggøre sit nasseri.
Jeg siger ikke, at dansk film griber tingene perfekt an her (for det gør de ikke), men den her diskussion er simpelthen så syret. Man kan sgu da ikke brokke sig over, at der bliver taget skridt imod folk, der stjæler. Krævementaliteten slår til igen.
Og godt at se Filmz følger op og bringer nyheden, selvom jeg, med alt respekt, linkede til den herinde i går eftermiddags.
#13 LSR 9 år siden
På trods af min modstand mod pirateri, så kunne filmbranchen jo også tage sig sammen og lave noget folk gad at se i biografen - det er jo ikke piraternes skyld at folk ikke vil se jeres film der (Det har bla. Marvel bevist år efter år) - det er fordi at det content der bliver lavet er af for ringe kvalitet.
#14 daninino 9 år siden
Jeg kan ikke se hvorfor de insisterer på at begå de samme fejl som musikbranchen gjorde.
"Ronnie Fridthjof mener, at de røde tal på bundlinjen i den danske filmbranche skyldes de internationale pirater, der tilbyder alt for ingenting til brugerne. Og han er ked af, at hverken politikerne eller politiet gør noget ved problemet."
De røde tal på bundlinjen er fordi i ikke producerer noget der er værd og se og det generelt er for irreterende, svært at få fat i tingene digitalt og det faktum at der går for lang tid fra filmen udkommer i biografen til den er muligt at købe. Dertil kommer at piratudgaverne tit er ude før filmene er officielt ude.
Hvorfor koster en premiere film det samme i Itunes som den gør på Blu-ray.
Digitalt er der ingen fysiske kopier der skal trykkes og de skal ikke fragtes verden rundt. Kvaliteten er ringereend på en fysisk disk. Digitalt kan jeg kun afspille den i Itunes eller på mine Idevices. Det giver absolut ingen mening.
Lav nogen bedre løsninger i stedet for at bruge tiden på ting som dette.
Her er 3 løsninger:
1.) Sælg lortet billigere uden DRM med en service der er til at forstå. Bruge evt. Bittorrent netværket. Beløn brugere for at seede i længere tid. Jo flere GB du seeder, tjener du point som du kan veksle til kr. Så har siden heller ikke behov for ret meget Kapacitet da brugerne vil løfte en stor den af upload presset.
2.) Sælg licenser til film. Opret en side hvor man til rimelig pris kan købe en licens til en film. Så er det fuldstændigt ligegyldigt hvor du får den fra. Piratebay eller en kopi af din onkel så har du ret til at selv skaffe den som du vil og afspille den hvor du vil. Det vil koste nærmest ingenting at oprette den her service.
3.) Lad være med at sælge rettigheder til en enkelt streaming udbyder. Gør som med Spotify TDC play og andre gør det tilgængeligt på flere tjenester hurtigere.
#15 Den fede 9 år siden
Har man IKKE den holdning, er man en ussel tyv, der har misset hvad der er sit og hvad der er andres. Kom ud af børnehaven
Dansk film mister noget. Hint: Det er penge. Hvis du ikke kan se, at det er tabt fortjeneste, når folk kopierer deres titler og deler dem videre til gud og hvermand, så er du da helt væk.
#16 Alain 9 år siden
Exactly.
#17 Lyhne 9 år siden
Er det kun danske brugere der ser danske film på PT de vil straffe??
I så fald tænker jeg at det kun bliver en lille slat penge der kommer ud af det, men måske dog mere end de ville tjene i dvd/blu-ray/digitalt salg.
#18 Maddog81 9 år siden
#19 Lawman 9 år siden
#20 Maddog81 9 år siden