Hvis du tror, at “The Social Network” eller “Inception” vinder Oscar for bedste film, så tager du fejl. I hvert fald hvis man skal tro MSNBC, der allerede nu har udråbt vinderfilmen: “Kongens store tale”.

Se også: Weinstein vil ændre “Kongens store tale” for at tjene flere penge.

Filmen, som først får premiere i Danmark efter Oscar-showet, er historien om Kong George 6. af Storbritannien, der havde store problemer med sin stammen, og hans kamp for at gennemføre sin første store tale til folket med hjælp fra talepædagogen Lionel Logue.

Ifølge MSNBC vil filmen vinde Oscaren af flere forskellige årsager, bl.a. fordi:

- Mange af medlemmerne af Oscar-akademiet har sandsynligvis kun set filmen på en tilsendt dvd-screener, og historiske britiske film med folk i kostumer gør sig bare bedre på den lille skærm end f.eks. “The Social Network”, der til forveksling kunne ligne en tv-film.

– De større filmpriser er allerede uddelt, og her har “Kongens store tale” markeret sig som vinder flere gange – senest da Tom Hooper modtog DGA-prisen for bedste instruktør, og Colin Firth vandt SAG for bedste mandlige skuespiller. “The Social Network” vandt godt nok Golden Globe for bedste film, men det har de fleste nu glemt. Desuden uddeles Golden Globe af Hollywoods udenlandske presse og ikke af filmfolk fra Hollywood, som er dem, der vælger Oscar-vinderne (samt DGA- og SAG-vinderne).

– Myten om, at de gamle Oscar-akademimedlemmer løbende erstattes af nye, unge medlemmer (der måske ville foretrække de mere moderne “The Social Network” eller “Inception”) er netop det – en myte. Gamle akademimedlemmer forsvinder ikke – de bliver bare erstattet af nye gamle.

Om MSNBC har ret vil vise sig, når det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar. “Kongens store tale” kan ses i biograferne herhjemme 3. marts.

Klik her for at se en række billeder fra “Kongens store tale”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#31 MMB 10 år siden

#30

Så glæd dig. ;) Jeg synes i hvert fald, at begge film er virkelig livsbekræftende. :)
Gravatar

#32 Antlion 10 år siden

"Into the Wild" siger du? Så må jeg også hellere få den set.
Gravatar

#33 finn12 10 år siden

Må sige at The King's Speech er en god film, men ikke en Oscar vinder. Vil hellere se The Social Network eller 127 Hours vinde, men "desværre" virker The King's Speech bare som en film Akademiet vil elske.
The name is 12, finn12..
Gravatar

#34 MMB 10 år siden

#32

Ja, jeg synes der er mange ligheder, selvom der selvfølgelig er mindst lige så mange forskelle. :)
Gravatar

#35 Kruse 10 år siden

Selvom at jeg godt kunne lide "127 Hours", som jeg synes er en solid film, så vil jeg lige påpege at jeg ikke mener at den overhovedet kan måle sig med "Into the Wild". Men ja, der er da et par lighedspunkter.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#36 Babo Rises 10 år siden

Jeg tror ikke, at hvis man kunne lide Into The Wild, så vil man automatisk kunne lide 127 Hours. Begge livsbekræftende, men det er der mange film der er. 127 Hours er en god film, men også på mange måder tynd, og burde ikke kunne vinde de tunge priser, udover et par tekniske. Måske Franco kan vinde, men jeg synes heller ikke hans præstation er decideret mindeværdig.
Gravatar

#37 Sweetiebellefan 10 år siden

Gisp!

Jeg troede det var om Kongen Elvis.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#38 mr gaijin 10 år siden

- Myten om, at de gamle Oscar-akademimedlemmer løbende erstattes af nye, unge medlemmer (der måske ville foretrække de mere moderne "The Social Network" eller "Inception") er netop det - en myte. Gamle akademimedlemmer forsvinder ikke - de bliver bare erstattet af nye gamle.


Det kan godt være, at akademiet stadig er gråhårede og impotente, men de er nogle gråhårede og impotente hipstere.

Hvis man ser på de film, der har vundet i de sidste tre, så trenden helt klart mod hipster-film:

Slumdog Millionaire, The Hurt Locker, No Country for Old Men.

I 80erne var trenden derimod at give gulddildoen til store kostume- og periodefilm eller hjertevarmende tårepersere som:

The Last Emperor, Amadeus, Ghandi, Out of Africa, Chariots of Fire, Rain Man.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#39 ollethem 10 år siden

#38 slumdogsom hipster film??? det er da en fløde film og på ingen måde hipster
No Country for old men vandt på grund af at det er en genial film, og den bedste i det år.
Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich.
Gravatar

#40 Djibyman 10 år siden

ollethem (39) skrev:
slumdogsom hipster film??? det er da en fløde film og på ingen måde hipster
No Country for old men vandt på grund af at det er en genial film, og den bedste i det år.


Fandt begge film helt igennem fantastiske, så enig;-)

Jeg håber også "127 Hours" er fed, skal ind og se den fredag, jeg kan forstå den er i stil med "Into The Wild" og så åbenbart ikke, og samtidig lidt tynd, og solid, hmm, jeg må vist hellere undlade at læse mere om den, ellers bliver jeg bare forvirret;-)
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.

Skriv ny kommentar: