Hvis du tror, at “The Social Network” eller “Inception” vinder Oscar for bedste film, så tager du fejl. I hvert fald hvis man skal tro MSNBC, der allerede nu har udråbt vinderfilmen: “Kongens store tale”.

Se også: Weinstein vil ændre “Kongens store tale” for at tjene flere penge.

Filmen, som først får premiere i Danmark efter Oscar-showet, er historien om Kong George 6. af Storbritannien, der havde store problemer med sin stammen, og hans kamp for at gennemføre sin første store tale til folket med hjælp fra talepædagogen Lionel Logue.

Ifølge MSNBC vil filmen vinde Oscaren af flere forskellige årsager, bl.a. fordi:

- Mange af medlemmerne af Oscar-akademiet har sandsynligvis kun set filmen på en tilsendt dvd-screener, og historiske britiske film med folk i kostumer gør sig bare bedre på den lille skærm end f.eks. “The Social Network”, der til forveksling kunne ligne en tv-film.

– De større filmpriser er allerede uddelt, og her har “Kongens store tale” markeret sig som vinder flere gange – senest da Tom Hooper modtog DGA-prisen for bedste instruktør, og Colin Firth vandt SAG for bedste mandlige skuespiller. “The Social Network” vandt godt nok Golden Globe for bedste film, men det har de fleste nu glemt. Desuden uddeles Golden Globe af Hollywoods udenlandske presse og ikke af filmfolk fra Hollywood, som er dem, der vælger Oscar-vinderne (samt DGA- og SAG-vinderne).

– Myten om, at de gamle Oscar-akademimedlemmer løbende erstattes af nye, unge medlemmer (der måske ville foretrække de mere moderne “The Social Network” eller “Inception”) er netop det – en myte. Gamle akademimedlemmer forsvinder ikke – de bliver bare erstattet af nye gamle.

Om MSNBC har ret vil vise sig, når det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar. “Kongens store tale” kan ses i biograferne herhjemme 3. marts.

Klik her for at se en række billeder fra “Kongens store tale”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#41 MMB 11 år siden

#40

Hehe, jeg må vist hellere uddybe...
Nu er det ikke, fordi 127 Hours er en Into the Wild 2. For det er det på ingen måde. Når jeg siger, at de to film minder om hinanden, skyldes det for det første de to hovedpersoner, som har mange af de samme karaktertræk. De er begge eventyrlystne og træt af hverdagen: Derfor bevæger de sig ud i "vildmarken". Her bliver de begge konfronteret med nogle problemer, som ikke er helt ens, men de er begge fanget. Jeg synes også, at stemningen i de to film minder om hinanden, selvom Into the Wild måske er en anelse mere løssluppen.

Nu skal du ikke blive skuffet, når du går ind og ser 127 Hours, fordi du godt kunne lide Into the Wild og forventer en lignende film, for der er rigtig mange forskelle mellem de to film. Når det er sagt, så minder stemningen i de to film meget om hinanden.
Gravatar

#42 Djibyman 11 år siden

#41, bare rolig, det var ikke ment alvorligt, jeg læser bare tit andres meninger om film, og prøver nogen gange at danne mig et indtryk af hvad det er jeg skal ind og se gennem folk hvis smag jeg finder spændende og interessante, og det virkede ikke helt denne gang, jeg blev lidt forvirret, men jeg er nu ret sikker på at jeg vil kunne lide den;-)
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.
Gravatar

#43 MMB 11 år siden

#42

Hehe, det er bare i orden så. :)
Jeg håber da, du kan lide den. ;)
Gravatar

#44 Mr. Chriss 11 år siden

Mit ynglings scenarie ville være hvis Black Swan tog statuetten for bedste film, men tror ikke helt på det.
Gravatar

#45 filmzkim 11 år siden

Jeg er forbavset over hvor lidt der synes, at 127 Hours er årets bedste film..

Jeg ønsker inderligt, at den vinder... Har sjældent fældet så mange tårer :)

Jeg er ikke helt med på The King's Speech, selvom jeg også synes, den var rigtig god. Colin Firth er i verdensklasse... det er Rush selvfølgelig også.

Jeg mangler at se Winter's Bone og Black Swan... men jeg vil udelukke The Fighter.
Gravatar

#46 Bruce 11 år siden

ollethem (39) skrev:
No Country for old men vandt på grund af at det er en genial film, og den bedste i det år.


Så hvis der kommer en genial film, som er den bedste i et år, så kan Oscar komiteen godt vælge rigtigt? Det er da altid noget :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#47 mr gaijin 11 år siden

ollethem (39) skrev:
#38 slumdogsom hipster film??? det er da en fløde film og på ingen måde hipster


Det er en af de mest postmoderne film blandt samtlige vindere.

En tv-show-gangster-kærlighedsfilm mixet med bollywood, globaliseret socialrealisme samt magisk realisme. Sproget i filmen blander hindi og engelsk i en pærevælling. Krydsreferencer til popkultur, religion og verdenslitteratur i alle hjørner og kanter af filmen. Selv som ramme for plottet.

Det er en flødebollefilm, men det er jo meget hipsteragtig metapointe med: Sådan er de historier som inderne selv producerer og elsker. Hvis du ikke fangede det ironiske lag i, at alt på mirakuløs vis ender lykkeligt til sidst, så skulle du tage at se den igen.

I min bog er det helt klart en hipster-film på godt og ondt. For folk, der gerne vil være med på noderne og tale med om udviklingen i Mumbai. Det er ikke en arthouse-film. Det er en bred hipsterfilm. Men det er helt klart en film, som de har fået de ældre i akademiet til at føle sig unge og hippe.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: