Hvis du tror, at “The Social Network” eller “Inception” vinder Oscar for bedste film, så tager du fejl. I hvert fald hvis man skal tro MSNBC, der allerede nu har udråbt vinderfilmen: “Kongens store tale”.

Se også: Weinstein vil ændre “Kongens store tale” for at tjene flere penge.

Filmen, som først får premiere i Danmark efter Oscar-showet, er historien om Kong George 6. af Storbritannien, der havde store problemer med sin stammen, og hans kamp for at gennemføre sin første store tale til folket med hjælp fra talepædagogen Lionel Logue.

Ifølge MSNBC vil filmen vinde Oscaren af flere forskellige årsager, bl.a. fordi:

- Mange af medlemmerne af Oscar-akademiet har sandsynligvis kun set filmen på en tilsendt dvd-screener, og historiske britiske film med folk i kostumer gør sig bare bedre på den lille skærm end f.eks. “The Social Network”, der til forveksling kunne ligne en tv-film.

– De større filmpriser er allerede uddelt, og her har “Kongens store tale” markeret sig som vinder flere gange – senest da Tom Hooper modtog DGA-prisen for bedste instruktør, og Colin Firth vandt SAG for bedste mandlige skuespiller. “The Social Network” vandt godt nok Golden Globe for bedste film, men det har de fleste nu glemt. Desuden uddeles Golden Globe af Hollywoods udenlandske presse og ikke af filmfolk fra Hollywood, som er dem, der vælger Oscar-vinderne (samt DGA- og SAG-vinderne).

– Myten om, at de gamle Oscar-akademimedlemmer løbende erstattes af nye, unge medlemmer (der måske ville foretrække de mere moderne “The Social Network” eller “Inception”) er netop det – en myte. Gamle akademimedlemmer forsvinder ikke – de bliver bare erstattet af nye gamle.

Om MSNBC har ret vil vise sig, når det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar. “Kongens store tale” kan ses i biograferne herhjemme 3. marts.

Klik her for at se en række billeder fra “Kongens store tale”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#21 Bruce 10 år siden

Min mor elsker også Gone With The Wind ... og hun har helt ret :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#22 MMB 10 år siden

Bruce (19) skrev:
Jeg har svært ved at forestille mig en 40 minutters decapitationsscene...


What?
Gravatar

#23 Bruce 10 år siden

Foeller (22) skrev:
What?


Jeg brugte det forkert. Det var det engelske ord for "lem fra krop", jeg ledte efter, ikke "hoved fra krop". AMPUTATION, me asshole.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#24 MMB 10 år siden

#23

Hehe :P

Med hensyn til længden af den scene:
så tager selve afskæringen max 5 minutter.
Gravatar

#25 Bruce 10 år siden

Ok jeg læste blot, at det tog
40 minutter fra hans finger blev sort, til han begyndte at hakke :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#26 MMB 10 år siden

#25

Det kan godt være, men de
40 minutter har jo så ikke så meget med selve amputationen at gøre. Desuden bliver der også fokuseret på mange andre ting. :)
Gravatar

#27 Antlion 10 år siden

"MSNBC" skrev:
... historiske britiske film med folk i kostumer gør sig bare bedre på den lille skærm.


Gør de det? Ligegyldigt hvor godt eksempelvis "Becket" udmærker sig på BD, vil jeg da til en hver tid hellere opleve den på det store lærred.
Gravatar

#28 Bruce 10 år siden

#26 Ses skal den :)

#27 Du har helt ret. Jeg finder det netop er periodestykker, som gør sig godt i storformat og det så er Billy Budd fra 1962 eller Master of Commander fra 2003. Men i vor alder med 1080p, så er det vil mere kvaliteten der er bestemmende. Blæs det så stort op, som det muligt.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#29 MMB 10 år siden

#28

Den er meget i samme stil som Into the Wild, synes jeg. Så hvis du kan lide den, så vil det undre mig, hvis du ikke også finder 127 Hours over middel. :)
Gravatar

#30 Bruce 10 år siden

#29 Jeg er vild med "Into the Wild" :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos

Skriv ny kommentar: