Hvis du tror, at “The Social Network” eller “Inception” vinder Oscar for bedste film, så tager du fejl. I hvert fald hvis man skal tro MSNBC, der allerede nu har udråbt vinderfilmen: “Kongens store tale”.

Se også: Weinstein vil ændre “Kongens store tale” for at tjene flere penge.

Filmen, som først får premiere i Danmark efter Oscar-showet, er historien om Kong George 6. af Storbritannien, der havde store problemer med sin stammen, og hans kamp for at gennemføre sin første store tale til folket med hjælp fra talepædagogen Lionel Logue.

Ifølge MSNBC vil filmen vinde Oscaren af flere forskellige årsager, bl.a. fordi:

- Mange af medlemmerne af Oscar-akademiet har sandsynligvis kun set filmen på en tilsendt dvd-screener, og historiske britiske film med folk i kostumer gør sig bare bedre på den lille skærm end f.eks. “The Social Network”, der til forveksling kunne ligne en tv-film.

– De større filmpriser er allerede uddelt, og her har “Kongens store tale” markeret sig som vinder flere gange – senest da Tom Hooper modtog DGA-prisen for bedste instruktør, og Colin Firth vandt SAG for bedste mandlige skuespiller. “The Social Network” vandt godt nok Golden Globe for bedste film, men det har de fleste nu glemt. Desuden uddeles Golden Globe af Hollywoods udenlandske presse og ikke af filmfolk fra Hollywood, som er dem, der vælger Oscar-vinderne (samt DGA- og SAG-vinderne).

– Myten om, at de gamle Oscar-akademimedlemmer løbende erstattes af nye, unge medlemmer (der måske ville foretrække de mere moderne “The Social Network” eller “Inception”) er netop det – en myte. Gamle akademimedlemmer forsvinder ikke – de bliver bare erstattet af nye gamle.

Om MSNBC har ret vil vise sig, når det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar. “Kongens store tale” kan ses i biograferne herhjemme 3. marts.

Klik her for at se en række billeder fra “Kongens store tale”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#11 JTToft 11 år siden

Betelgeuse (8) skrev:
Ja, vi har jo desværre ikke mulighed for at se The King's Speech her i Danmark inden Oscar showet, hvilket er ærgeligt.


- Det er nu ikke helt rigtigt. Vi har haft mulighed. CinemaxX i både København, Aarhus og Odense havde forpremiere d. 3/2. Så jeg har set den. :)
Gravatar

#12 Betelgeuse 11 år siden

#11
Det var nu også mere med henblik på den officielle danske premieredato, men som du siger, har det selvfølgelig været muligt at se filmen til forpremiere. Og vi som gik glip af disse må jo bare vente til 3. marts :)
Gravatar

#13 MMB 11 år siden

The King's Speech er det, som man meget et meget kedeligt ord kan kalde solid. Det er virkelig en bundsolid film, som er gennemført på alle punkter. Instruktionen er gennemført, skuespillet er godt, og man keder sig aldrig rigtig. Alligevel bliver man ikke blæst omkuld af filmen, som dog er ret svær at kritisere. Hvis jeg alligevel skal kritisere lidt, så er jeg faktisk ikke sikker på, jeg synes, Colin Firth skal have Oscaren. Nomeringen er da bestemt på sin plads, men det er sgu ikke skuespil på højde med nogle af de sidste års vindere som Forest Whitaker i The Last King of Scotland, Daniel Day-Lewis i There Will Be Blood eller Mickey Rourke i The Wrestler (som dog ikke vandt Oscaren). Så kan jeg bedre lide Geoffrey Rush, der gør det fantastisk i sin birolle. Helena Bonham Carter gør det også godt som dronningen, men hendes nominering er alligevel tynd og vidner om et halvskidt år på birollefronten hos kvinderne.

Jeg må ærligt sige, at jeg er ret ked af, at denne film formentlig vinder Oscaren i år, når nu The Social Network er så meget bedre på så mange måder. The Social Network formår virkelig at fange tidsånden i dag, hvor The King's Speech på ingen måde er noget ekstraordinært.
Øv, øv, øv.

Jeg mangler kun The Kids Are All Right, True Grit og Black Swan af de 10 Oscar-film.
Gravatar

#14 sinfiction 11 år siden

#10
Det har du selvfølgelig ret i.
Jeg håber i hvert på The Social Network. Og det er sejt at er rigtig gode film i år med mange flotte og æstetiske elementer der kæmper om Bedste film.

Jeg så, for første gang, The Hurt Locker i går, som jeg faktisk ikke synes var så god igen. Ikke Bedste film god. Synes det var lidt fjollet sidste år at den og Avatar skulle kæmpe om titlen. Synes film året 2010 har været helt eminent.
Gravatar

#15 jona 11 år siden

127 Hours vinder. Punktum.
Gravatar

#16 Ericmase 11 år siden

Inception vinder. Punktum.
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#17 IK 11 år siden

Jeg tror sgu mere på The Social Network, men det er altid godt med lidt spænding og uforudsigelighed. :)
Gravatar

#18 JTToft 11 år siden

jona (15) skrev:
127 Hours vinder. Punktum.

- Pff!

Ericmase (16) skrev:
Inception vinder. Punktum.

- Pff!
Gravatar

#19 Bruce 11 år siden

Der er ikke nogen af de nominerede film i år, som har blæst mig omkuld, men det har til gengæld været en stærkere helhed end sidste år. Jeg foretrækker film, som slet ikke har været på. Kings Speech tror jeg også underholder som True Grit gjorde, men forventer mig ikke Oscarfilmen. Ej heller af 127 Hours. Jeg har svært ved at forestille mig en 40 minutters decapitationsscene, som værende "the stuff Oscars are made off".
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#20 Frederik 11 år siden

The King's Speech er en fin og underholdene nok film, men også bare definitionen af "Oscar bait". Det er sådan en film ens mor vil elske.

Fint nok hvis Firth tager Oscaren for bedste hovedrolle, men jeg synes næsten alle de andre kandidater til Bedste Film er bedre.

Skriv ny kommentar: