Michael Hanekes “Det hvide bånd” blev den helt store vinder ved weekendens 22. European Film Awards, der blev afholdt i Bochum i det tyske Ruhr-distrikt.

Den tyske film vandt for bedste film, instruktør og manuskript.

Tahar Rahim modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle for “Un prophète”, mens Kate Winslet fik prisen for bedste kvindelige ditto for “The Reader”.

Anthony Dod Mantle blev hyldet for sin fotografering af både Lars von Triers “Antichrist” og Danny Boyles “Slumdog Millionaire”.

Peter Strickland fik prisen for årets fund for filmen “Katalin Varga”, mens “Slumdog Millionaire” modtog People’s Choice Award.

Den engelske instruktør Ken Loach blev æret med en Lifetime Achievement Award, og den franske skuespillerinde Isabelle Huppert fik prisen for European Achievement in World Cinema.

Den komplette liste over vindere kan findes hos europeanfilmacademy.org.

“Det hvide bånd” har premiere i danske biografer 21. januar. Filmens trailer kan ses her.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 filmz-Sichlau 13 år siden

Tillykke til Anthony Dod Mantle. Personligt kunne jeg bedre lide hans arbejde på Antichrist som var en fænomenal oplevelse.
Gravatar

#2 filmz-jonasgr 13 år siden

Ikke den store overraskelse. Det var enten den eller "Un prophète". Jeg glæder mig som sædvanlig til lidt Haneke. Gad vide om denne film er mere let tilgængelig end hans andre film, siden den trods alt får så meget hæder.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#3 frahm-2 13 år siden

jeg havde glæden af at se filmen i sommers og jeg var egentlig ikke så begejstret som så mange andre. Det er en fin film, men jeg tror bare ikke rigtig at den fangede min smag. Jeg har hørt masser af folk, der elskede filmen. Den kan i øvrigt ses i Grand på torsdag kl. 21:30.

Jeg var til gengæld ret vild med Fish Tank, som jeg virkelig syntes var en fantastisk fortalt historie, men det er jo også det britterne kan.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#4 jona 13 år siden

1#
Hans bedste arbejde nogensinde er på 28 Days Later syns jeg

Skriv ny kommentar: