Den amerikanske instruktør Richard Kelly (“Donnie Darko”, “Southland Tales”) har ikke instrueret en film siden “The Box” fra 2009, men nu vender han tilbage med en ny thriller, der produceres af Eli Roth og Robert Rodriguez’ nye firma, Quick Draw Productions.

Se også: Trailer til Richard Kellys thriller “The Box”.

Filmen hedder “Corpus Christi”, har Edgar Ramirez i hovedrollen og foregår i 2014, hvor den omhandler Paciencia De La Rosa, en soldat fra Irak-krigen, der lider af voldsomt post-traumatisk stress. Da Rosa vælger at etablere en alliance med en rig industrialist fra Texas ved navn Ralph Salverson, opstår der hurtigt problemer.

Efter sigende skulle “Corpus Christi” byde på en mere traditionel historie fra instruktøren, der ellers er kendt for at lege med alternative tidslinjer og overnaturlige sci-fi-koncepter.

Optagelserne til “Corpus Christi” begynder til juli i Austin, Texas.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.



Vis kommentarer (58)
Gravatar

#11 Høegh 12 år siden

Filmzkim (9) skrev:
Tony Kaye (instruktøren bag American History X) er et meget godt eksempel. Siden da har han lavet ligegyldige film. Der er godt nok lige hans nyeste film Detachment med Adrien Brody i hovedrollen, som vist har fået meget gode anmeldelser.


At American History X endte med at blive som den blev, var vel også mere film-editor Jerry Greenberg og Edward Nortons skyld, end det var Tony Kayes.
Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#12 Lehrmann 12 år siden

Curtis Hanson: Godt nok er 8 Mile og Wonder Boys, der begge er ganske fine film, men meget langt fra L.A. Confidential.

En af de største er dog nok Irvin Kershner.

Manden bag Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back(!) har givet os RoboCop 2.
Gravatar

#13 palooka 12 år siden

Mathieu Kassovitz, der skrev og instruerede Le Heine. Siden da har han bl.a. stået bag Gothika og Babylon A.D.
Gravatar

#14 NightHawk 12 år siden

Jeg er bestemt heller ikke enig i vurderingen af, at Richard Kelly er et one-hit-wonder, og synes både at "The Box" og især "Southland Tales" var to fremragende film. Jovist er de begge to ekstremt komplicerede og multilagrede størrelser hvis genresammensmeltninger, referencer og temamæssige budskaber er blandet så indvinklet sammen, at det forståeligt nok kan få mange til at stå af og opgive at forsøge at overskue den dybere mening og formål med historien, hvilket umiddelbart kunne ligne en stor svaghed fra hans side som instruktør.

Men tager man sig tid til at fordybe sig i Richard Kellys film og har mod på at forsøge at samle det store puslespils mange brikker ved at sammenflette metaforer og symbolik med de politiske, eksistentielle og religiøse temaer der primært dominere hans film, vil man også kunne se, at der er mening med galskaben. Det har i hvert fald været min oplevelse i alle tre tilfælde og derfor mener jeg også, at Kelly er en af de mest interessante og talentfulde nye instruktører, der er dukket op i USA inde for de sidste cirka 10 år.

Så det varmer da mit hjerte at se, at Richard Kelly nu har en ny film på vej der, når jeg lige læser den korte synopsis i nyhedsteksten, ser ud til at indeholde nogle af de samme temaer som også gjorde sig gældende i dommedagsmosaiken "Southland Tales".

Bliver under alle omstændighed spændende at se, hvad han kan trylle frem af godsteposen denne gang med "Corpus Christi".
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#15 Babo84 12 år siden

One hit wonder er bestemt også et begreb jeg tænker på, når R. Kelly kommer på banen. Southland Tales var mildest talt elendig. Både i dens fortællestil, men så sandelig også forfærdeligt skuespil med ekstremt ringe skuespillere. The Box fandt jeg egentlig middelmådig i bedste fald, takket være et par solide navne, men historien var noget vrøvl - og flere situationer bare vulgære (næseblod? Come on man). Mit problem med Kelly er, at de ideer han ofte har, er bare kikset udført (ikke sagt, at ideerne er dårlige), og uanset hvor meget jeg forsøger at "sætte mig ind" og finde frem til "det rigtige" svar, så forekommer filmene mig ligegyldige. Jeg er sikker på at han synes det er fedt, men både Southland Tales og The Box er godt nok svære at begejstres for
Gravatar

#16 Morten1 12 år siden

#15

Din beskrivelse kunne også passe på M. Shyamalan Night ;)
Gravatar

#17 NightHawk 12 år siden

# 15 -

Hvad handler "Southland Tales" og "The Box" så om, siden du kan slå fast at de er noget vrøvl ?

Og hvordan mener du, at Richard Kelly i forhold til de to historiers handlinger ikke var i stand til at fortælle hvad filmene handler om ?

Og har du tænkt over i forbindelse med den åbenlyst satiriske "Southland Tales" skuespil, at der er en ganske logisk årsag til at karakterene er skrevet som de er og derfor også spiller ud fra den hensigt, at skulle være karrikaturer i en parodi på en dommedagsfilm?

Og helt præcist hvor meget har du forsøgt at sætte dig ind i, hvad den dybere mening er med "Southland Tales" og "The Box" ?
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#18 skittlez 12 år siden

Om man kan lide dem eller ej, er der i hvert fald masser at fortolke og analysere i The Box, og især i Southland Tales.

NightHawk (17) skrev:

Og har du tænkt over i forbindelse med den åbenlyst satiriske "Southland Tales" skuespil, at der er en ganske logisk årsag til at karakterene er skrevet som de er og derfor også spiller ud fra den hensigt, at skulle være karrikaturer i en parodi på en dommedagsfilm?


Præcis. Det er ligesom med Starship Troopers, som mange havde travlt med at kritisere for dens teen/Beverly Hills cast, men lige så snart man forholder sig til hvorfor disse folk er castet, og hvad deres karikerede skuespil bringer til filmen, forstår man hvordan satiren virker, og hvilke lag det bringer.
http://www.facebook.com/DampMusik
Gravatar

#19 Babo84 12 år siden

Morten1 (16) skrev:
#15

Din beskrivelse kunne også passe på M. Shyamalan Night ;)


Nahh. Jeg synes nu han har lavet flere gode, men også dårlige.
Gravatar

#20 Babo84 12 år siden

NightHawk (17) skrev:
Hvad handler "Southland Tales" og "The Box" så om, siden du kan slå fast at de er noget vrøvl ?


Må indrømme, at ST ikke står klar nok i hukommelsen til at jeg kan redegøre for mine synspunkter i detaljer. Det jeg tydeligt husker er følgende: Problemet var hovedsagligt narrativet og formålet med det hele. Den virkede som en rodebutik uden rød tråd. Muligt, at skuespillet var ment karikeret, men det gjorde ikke sagen bedre, da man slet slet ikke formår at få et bånd til disse mennesker, som i øvrigt spilles af dårlige skuespillere. Og hvorfor lave en parodi på noget med seriøst tema? Jeg mener ikke dette skal undskyldes, fordi det muligvis var ment sådan?

The Box husker jeg bedre, som var en lille film om moralske dilemmaer og valg - og leve med det valg man træffer, men det løb hurtigt ud i sandet jo længere filmen skred frem og personerne blev ligegyldige. Synes heller ikke det var særligt elegant flettet sammen med Langella's karakter, som virkede lidt ufrivilligt komisk med den makeup. Den holdt mig squ ikke nysgerrig nok, og Kellys problem er, at han prøver for meget på at være "auteur" og har tydeligvis ikke fat i narrativet, som imo virker noget fortænkt.

Jeg har sat mig ind, som jeg altid gør når jeg vælger at se filmene. Jeg har indrømmet ikke følt trangen til at gense de to film, men hvis jeg skal uddybe dette yderligere, så kan det nok blive nødvendigt.

Skriv ny kommentar: