Den karismatiske instruktør Quentin Tarantino (“Inglourious Basterds”,”Death Proof”) fortæller i et længere interview med magasinet Playboy, at han måske vil stoppe som instruktør inden længe.

Se også: Se fem karakterplakater til Quentin Tarantinos “Django Unchained”.

Amerikanskfødte Tarantino fylder 50 til marts, og på spørgsmålet til sin alder og sit fremtidige arbejde som filminstruktør svarer Tarantino, at han måske ser sig selv stoppe.

Hvem ved, hvad jeg vil gøre? Jeg vil bare ikke ende med at være en gammel filminstruktør,” forklarer Tarantino i interviewet.

Med en lang række anmelderroste film bag sig er det ikke efterspørgsel, Tarantino mangler som instruktør. De mange gode film kommer af instruktørens store selvkritik, og det er blandt andet frygten for at lave dårlige film, der får Tarantino til at tænke fremadrettet.

Instruktører bliver ikke bedre med alderen. Oftest er instruktørernes dårligste film de sidste fire, de ender med at lave. Jeg holder meget af de film, jeg har lavet, og bare én dårlig film kan ødelægge tre gode,” fortæller Tarantino og uddyber med, at han ikke vil ende som en, der bliver anset som umoderne.

I en mere munter del af interviewet med Playboy fortæller Tarantino om sit seneste filmprojekt, “Django Unchained”. Den kommende western har skuespilleren Jamie Foxx (“Ray”) i hovedrollen, og Tarantino bliver undervejs spurgt til valget af netop Foxx.

Jeg ville kunne nævne mange grunde til, hvorfor det blev ham, men den største er, at han var cowboyen,” svarer Tarantino og bekræfter samtidig, at Will Smith (“Men in Black 3”) oprindelig var på tale til hovedrollen.

Quentin Tarantinos “Django Unchained” har dansk premiere 24. januar næste år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#21 BN 11 år siden

Baby Strong (14) skrev:
#6 Stortset alle de instruktører du nævner, har en tendens til at have lavet dårligere film i deres seneste år.


Øhhh?? 50 år er da ikke nogens "seneste år"!!

Vi taler jo lissom ikke om en mand der fylder 70 eller 80 år, vel? Næh, Tarantino fylder kun sølle 50 år, og hvis du ser den alder f.eks. Hitchcock havde, da han lavede nogle af filmhistoriens største klassikere ('Vertigo', 'North by Northwest' og 'Psycho'), er der jo ikke tale om, at kvaliteten er dalet, og det er der heller ikke i tilfældet med nogen af de andre.

Hele ideen om, at en instruktør bliver dårligere med alderen, er latterlig. Det er de færreste instruktører, der KUN har lavet fantastiske film i deres ungdom eller tidlige karriere. Bemærk f.eks. at Steven Spielberg lavede '1941', før han lavede 'Raiders of the Lost Ark'. Og han lavede 'Always' og 'Hook' FØR han lavede 'Schindler's List' og 'Saving Private Ryan'.

At en instruktør ikke har en ubrudt linje af lutter fremragende film, beviser ikke, at han er ved at blive dårlig til at lave film, eller at han er ved at blive gammel.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#22 Lord Beef Jerky 11 år siden

#21 True, men Tarantino er ikke ligefrem selv en af dem, der er blevet bedre med alderen. Jeg kunne nu godt lide Inglourious Basterds samt Kill Bill Vol. 1 selv, men der er nu stadig langt til niveauet på hans to første film.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#23 BN 11 år siden

Lord Beef Jerky (22) skrev:
#21 True, men Tarantino er ikke ligefrem selv en af dem, der er blevet bedre med alderen. Jeg kunne nu godt lide Inglourious Basterds samt Kill Bill Vol. 1 selv, men der er nu stadig langt til niveauet på hans to første film.


Jeg har aldrig brudt mig om Tarantino, så jeg tror hverken han bliver bedre eller værre med alderen. Jeg mener blot rent principielt, at det er noget vrøvl, når Tarantino (+ Baby Strong) taler om 50 år som om det er en høj alder, der er lig med de sene år af en instruktørs liv. Det er jo absurd.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#24 Zombi 11 år siden

BN (6) skrev:
Tarantiono fylder 50 år til marts og taler i den forbindelse om at stoppe som instruktør, fordi - som han siger: "Instruktører bliver ikke bedre med alderen."

Er han ikke lidt tidligt ude i forhold til andre instruktører?

Howard Hawks var 63 år, da han lavede 'Rio Bravo'.

Kubrick var 59 år, da han lavede 'Full Metal Jacket'.

Steven Spielberg var 52 år, da han lavede 'Saving Private Ryan', og 56 år, da han lavede 'Minority Report'.

Michael Mann var 52 år, da han lavede 'Heat'.

Ridley Scott var 63 år, da han lavede 'Gladiator', og 68 år, da han lavede 'Kingdom of Heaven'.

Peter Weir var 54 år, da han lavede 'The Truman Show'.

Alfred Hitchcock var 59 år da han lavede 'Vertigo', 60 år da han lavede 'North by Northwest' og 61 år da han 'Psycho'.

Sergio Leone var 55 år, da han lavede 'Once Upon a Time in America'.

Og hvad med Clint Eastwood? Gik HAN i kunstnerisk i stå, da han blev 50 år?


Bitch please Akira Kurosawa var 75 år da han lavede Ran.

Checkmate.
Gravatar

#25 Highland Park 11 år siden

BN (23) skrev:
Jeg mener blot rent principielt, at det er noget vrøvl, når Tarantino [...] taler om 50 år som om det er en høj alder, der er lig med de sene år af en instruktørs liv.
Det gør han altså ikke. Se #11.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#26 KasperBS 11 år siden

Håber han vil lave Kill Bill 3!
Gravatar

#27 BN 11 år siden

Highland Park (25) skrev:
Det gør han altså ikke. Se #11.


Nå, okay. Det havde jeg ikke læst.

Hmm ... så synes jeg godt nok, at nyheden er vildledende, når den kobler hans 50 år sammen med et muligt karrierestop: "Amerikanskfødte Tarantino fylder 50 til marts, og på spørgsmålet til sin alder og sit fremtidige arbejde som filminstruktør svarer Tarantino, at han måske ser sig selv stoppe."

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: