Blade: Trinity – Unrated Version
Anmeldelse 1 af 2
Udgivet 30. maj 2005 | Af: azathoth | Set på DVD
Da filmen åbner finder vi endnu engang Blade i gang med det han gør bedst, nemlig at udrydde vampyrer. De snyder ham dog til at dræbe et menneske, der var klædt ud som vampyr. Blade bliver nu jaget af FBI, der naturligt nok ser med kritiske øjne på hans korstog. Blade bliver fanget af politiet (der er i lommen på vampyrerne) og kan se frem til et permanent ophold på et sted med pæne hvide spændetrøjer og meget bløde vægge.
Heldigvis bliver han reddet af ‘The Nightstalkers’ – en gruppe vampyr-
jægere ledet af Whitlers datter Abigail og eks-vampyren Hannibal King. De ønsker Blades hjælp til at jagte en ny vampyrtrussel i form af den ultimative vampyr, Dracula, der har været en tur igennem MTV maskineriet og derfor nu er en læderbuks-, mardi-gras perlehalskæde-bærende latino-scorekarl kaldet Drake(!?)
Reglen for efterfølgere er som regel mere ad samme skuffe, og det er hvad man får med “Blade: Trinity”. Filmens opbygning minder ret meget om de andre og især den anden film i serien: En ny vampyr-trussel dukker op og Blade må endnu engang klare skærene med lidt hjælp fra en sidekick eller to. Og ligesom i de to andre film bliver Blade fanget, som et led i de ondes planer. At blive fanget er så åbenbart det han er bedst til, næst efter at slå vampyrer ihjel.
musklerne, og står for det meste bare i baggrunden og surmuler. Kris Kristofferson spiller endnu engang Blades mentor Abraham Whistler, der igen må ned og bide i græsset. Kristofferson kopierer også fra de tidligere film og formår endnu engang at gøre Whistler til en hård, men alligevel sympatisk person.
Der er en række nye ansigter i filmen, bl.a. i form af Nightstalker-
gruppen, anført af Jessica Biel og Ryan Reynolds. Biels babe-faktor udnyttes til det fulde, bl.a. med en badescene, der uden tvivl vil behage de frådende masser. Men nogen god præstation leverer hun ikke. Reynolds prøver noget nyt og giver den som actionhelt, hvilket kun lykkedes delvist. Bevares, han har en imponerende fysik, men Hannibal King får nærmest tæsk fra start til slut, mens han dog er åndsnærvæ-
rende nok til at kaste om sig med svidende fornærmelser og one-liners. Dette reducerer ham til sidekick. Den bedste præstation i filmen kommer fra Parker Posey der spiller vampyr-bitchen Danica Talos. Posey har det tydeligvis rigtig sjovt med rollen, og formår med sin relativt korte tid på skærmen at gøre Talos til en interessant figur som man elsker at hade.
Filmens skurk “Drake” spilles af Dominic Purcell, der leverer en yderst svag præstation. Dette kan ikke udelukkende tilskrives ham selv, for han har vitterligt ikke meget at arbejde med. Figuren er på grænsen til det lattervækkende og skifter konstant imellem sit rockstar-agtige ydre og hans sande jeg – et stort grumt/grimt lyserødt gummi-monster, der er Sesame Street værdigt! Vi får i filmen at vide at Drake er den ultimative vampyr, men hans største evne er tilsyneladende at stikke halen imellem benene. Drake føles ikke som en reel trussel og derfor er det endelige opgør også en noget tam omgang, der ikke formår at vække andet end apati i seeren.
Filmens computer-effekter skal også have et rosende ord med på vejen. Effekterne når vampyrerne brænder op er endnu engang forbedret og det er et rigtig flot skue. “Blade 2” havde store problemer med nærmest pinagtigt dårlige digital doubles, der til tider fik filmen til at ligne et computerspil. På det område er “Blade: Trinity” en klar forbedring og øjet når aldrig at opfange de digitale stand-ins.
“Blade: Trinity” har i modsætning til sine forgængere også en god portion humor, som primært kommer fra Ryan Reynolds. Han er et stort komisk talent med god timing og leveringen af hans mange sarkastiske one-liners og bidende kommentarer er lige i øjet. Om man kan lide den slags humor må være en smagssag, men undertegnede fandt sig godt underholdt.
Disse positive sider opvejer dog ikke filmens negative sider. Dertil er den simpelthen alt for ordinær og uoriginal. Filmens skurk er for svag og filmen formår derfor aldrig at blive medrivende og interessant nok til at berettige en karakter over det jævne. Der findes to udgaver af filmen på udgivelsen: bioversionen og den “unratede” version, der er ca. 10 minutter længere. Den indeholder et par ekstra scener samt lidt mere udpenslet vold, men ellers ikke noget der kan rette op på en i forvejen dårlig film.
Skarpheden er også helt i top og man kan snildt se alle detaljer i forgrunden såvel som i baggrunden. Der er ingen artefakter af nogen slags og der er ikke nogen edge-enhancement at spore. Tilsammen gør disse ting dette transfer noget nær perfekt.
Der er godt med spark på lydsporene, og filmens mange actionsekvenser er godt understøttet af lyden, både hvad angår subwooferen og surroundhøjtalerne, der formår at omslutte seeren og placere en midt i virvaret. Dialogen er klar og tydelig, både i filmens (få) stille scener og i de buldrende actionsekvenser. Topkarakter!
Mere teknisk bliver det med kommentarspor nummer to. Endnu engang er det med instruktør Goyer i spidsen, denne gang for filmens crew. Det tekniske kommentarspor går i dybden med filmens tilblivelse set med crewets øjne.
På disk 2 finder man en sektion ved navn “Inside the World of Blade Trinity”. Denne sektion består af en række featurettes, der samlet løber op på ca. 100 minutter. Disse dækker alt om filmens tilblivelse, fra udviklingsfasen til klipningsfasen. Programmerne er for det meste gode, men efterhånden som de skrider frem bliver det mindre interessant. På en film der til at starte med er en svag forestilling, virker det næsten som overkill at der er en 10 minutters featurette om Color Grading. Det gør det til en småkedelig omgang at komme igennem.
Dernæst er der et lille interview hvor forfatteren Goyer og instruktøren Goyer interviewer hinanden, gjort muligt af lidt kameratricks. Programmet er ikke særlig godt og virker forceret og påtaget, især når Goyer skal grine af de spørgsmål som hans alter ego stiller ham.
Derudover er der en alternativ slutning, som lægger kraftigt op til en “Nightstalkers” fortsættelse, samt et blooper reel, primært hvor skuespillerne har lidt sjov under optagelserne. Endeligt er der gallerier og trailers.
“Blade: Trinity” er i sig selv en svag film. Ekstramaterialet er fyldestgørende, men på grænsen til at være for meget, så det er svært at holde interessen fanget. På den tekniske side er der dog ikke noget at kritisere, for den er intet mindre end perfekt. Kan man lide filmen, er denne udgivelse et sikkert køb.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet