Gensynet (2017)

InstruktionMartin Provost

MedvirkendeCatherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire

Længde117 min

GenreDrama

IMDbVis på IMDb

I biografen05/10/2017

Anmeldelse

Gensynet

4 6
Gensyn med det usandsynlige venskab

Claire er ikke ligesom Béatrice. Det er hun virkelig ikke. Hun er sund. Hun er god til sit job som jordmoder. Og hun drikker ikke. Béatrice drikker, ryger og lever af at gamble. Og så hader Claire hende. Og nu får de et gensyn med hinanden. Et møde mellem to verdener. Den slags film slår bare aldrig rigtig fejl.

Gensynet er i starten ikke godt. Béatrice er Claires fars tidligere elsker. Men Béatrice forlod pludselige faren. Det har Claire aldrig tilgivet. Nu bringer sygdom dem sammen igen. Det er godt fortalt. Der er ikke brug for flashbacks eller store forklaringer med tårerne trillende ned ad kinderne. Et enkelt blik fra Claire… Og jeg forstår. Uden et ord sidder Béatrice i spillebulen med en cigaret i munden og gambler pengene væk. Jeg forstår hendes natur. “Gensynet” er stille, men stærkt fortalt.

Jeg forstår Béatrice. Hun har ingen andre. Hun har dog aldrig følt for nogen, som hun gjorde med Claires far. Så hun tager kontakt. Jeg forstår dog også Claire. Hun kan ikke tilgive Béatrices forsvinden. Det knuste hendes far. Derfor forstår jeg misforholdet. Derfor håber jeg også på, at de finder forsoning. Ligesom med handicappede Philippe og hjælperen Driss – de to urørlige venner. Deres situation forstod jeg også. Derfor håbede og heppede jeg også på deres forhold.

Ligesom med “De urørlige” så er gensynet mellem Béatrice og Claire nemlig også fortalt med humor. Det skyldes især Béatrice. Men jeg sidder aldrig og griner igennem. Det eneste, Béatrice skal gøre, er at bestille et stykke rødt kød. Så smiler jeg. Eller hendes insisteren på ikke at miste håret. Så smiler jeg. Det er ganske alvorligt. Men alligevel formår Béatrice at få en smule naivitet ind i den alvorlige situation. Det gør det lidt mere let og humoristisk.

Men der er dog én ting, der irriterer mig ved dette gensyn. Det er Claire. Eller rettere sagt én enkelt ting. Hendes pludselig skift i humør. Det forstår jeg ikke. Claire bliver kærester med Paul. Hun tager på arbejde og kysser ham inderligt farvel, mens han bliver hjemme og passer på Béatrice. Næste morgen hører de to musik og laver morgenmad, da Claire kommer hjem. Nu skal han gå uden så meget som et kram. Hvorfor? Hvad har han gjort? Claires humørskift virker umotiverede. Det er tvunget drama. Det klæder ikke “Gensynet”.

Selv om flere dramatiske scener føles tvunget frem, så ændrer det ikke på, at “Gensynet” er et ret hyggeligt møde mellem to forskellige mennesker. Den beviser, at det kan lykkes, så længe man har to elskværdige og gode karakterer. Så behøver man ikke de store eller overfortalte følelser. Det er et møde, som helt klart fortjener et lille gensyn i nærmeste fremtid.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Claire er en begavet og højt værdsat jordemoder, men hendes tålmodige tilgang bliver sat på prøve af moderne hospitalers behov for effektivitet. En dag modtager hun et opkald fra sin afdøde fars tidligere elskerinde, der forsvandt 30 år tidligere. Mødet mellem den fornuftige Claire og den ekstravagante og frimodige Béatrice tvinger dem begge til at se deres respektive liv i et nyt lys – og ved at afsløre gamle hemmeligheder kan de begynde at rette op på tabte år.