Kingsman: The Golden Circle
Udgivet 20. sep 2017 | Af: Lasse Martin Jørgensen | Set i biografen
Grotesk vold, lækre jakkesæt og bøvede sexjokes: “Kingsman” er stadig det sjoveste sted at være hemmelig agent. Det må være konklusionen efter “Kingsman: The Golden Circle”, der følger op på Matthew Vaughns “Kingsman: The Secret Service” fra 2014. Det vilde, tegneserieparodiske take på agentgenren overraskede med sit overskud af humor, stil og splattede kampscener. Overraskelses-elementet er væk, men hvad gør det, når de fleste jokes rammer plet som et velplaceret ølkrus i ansigtet.
Efter et alvorligt angreb må de overlevende Kingsman-agenter nemlig søge hjælp hos deres søsterorganisation i de amerikanske sydstater: “Statesman”. Store navne som Halle Berry, Jeff Bridges og Channing Tatum pynter på plakaten, men det er Pedro Pascal som den Burt Reynolds-lignede Agent Whiskey, der er den største gevinst for “Kingsman 2”. Slesk sydstatstale og britisk charme snakker om kap, når Whiskey og Eggsy forsøger at placere en overvågningssender i ‘slimhinderne’ på en kvindelig mistænkt – og ikke dem i næsen, vel at mærke.
Der er heldigvis ikke meget sentimentalitet hos Julianne Moores superskurk, Poppy. Til gengæld er der masser af 50’er-nostalgi i hendes skjulested i regnskoven, hvor hun lægger skrupskøre planer for at få den anerkendelse, en kvinde med hendes forretningstalent fortjener. Siger man hende imod, ryger man en tur i kødhakkeren på hendes “Happy Days”-agtige 50’er-diner. Og så er der ellers dømt bon appétit. Moores skurk er om muligt endnu mere overdrevet end Samuel L. Jacksons klimakriger var i den første film. Men hendes motiver er ikke nær så spændende. Når hun søger at få narko legaliseret, så er det kun med egen vinding for øje.
Den kulørte overflade har fået et ekstra skud farve, og resten er blevet en anelse fladere. “Kingsman” er stadig plat og sjov. Men den socialrealistiske jordforbindelse er blevet svagere, som eventyret er blevet vildere. Den tendens må fremtidige “Kingsman”-film gerne vende for min skyld. Men i en verden, hvor manners maketh man, er det britiske agentunivers altså stadig missionen værd.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet