Sinister 2
Udgivet 19. aug 2015 | Af: Anders Brendstrup | Set i biografen
Det er sikkert aldrig nemt at følge op på en succes, men noget af det sværeste må være at følge op på en succes med en skuffende slutning. I mine øjne punkterede “Sinister” selv den uhygge, som bøhmanden Bughuul fremkaldte ved til slut at reducere ham til en dukkefører for snart ikke længere så uskyldige børn. Resultatet blev en mudret overopløsning af en ellers ret effektiv gyser, der tog det evigt skumle ved gamle smalfilm op igen.
Forventningen er vel også det mest virksomme gys. I princippet kan man godt lave en hel horrorfilm, kun med scener af en person, der hører lyde i mørket og går rundt om hjørner. Det er drønuhyggeligt, fordi man ved, at der et eller andet sted venter et uhyggeligt fjæs, klar til at hoppe ind i skærmen med høje klaverhyl. Men vi vil have forløsning og renselse. Derfor skal der en historie på og nogle mennesker med følelser.
I alt fra “Børnehjemmet” til “The Ring” er der en eller anden idé om at menneskebørnene og spøgelsesbørnene bliver fine venner. En præmis, jeg altid har fundet dybt underlig. Det kan godt være at børn er åbne og nysgerrige, men hvis mit treårige jeg så en hånd komme ud af fjernsynet, ville jeg sgu ikke gå hen og trykke den. I “Sinister” er børnevinklen mest skyld i en masse usikkert skuespil, og de udøde unger ligner en halloweenfest, der er nået til kåringen af fritterens farligste grimasse.
“Sinister 2” lever fint af fortiden og en karaktertegning, der lige præcis er nok til at kalde lidt medfølelse frem. Problemet er, at man mere eller mindre frivilligt har bevæget sig væk fra mystikken og over i en slavisk messende, splattervoldelig gang “Children of the Corn” komplet med majsmarker og børn, der smiler i skæret fra en økse.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet