De danske distributører nægter at lytte til biograferne – flere biograftitler på vej som video on demand.

I dag var der en historisk streaming-premiere i Danmark på Universal-titlerne “The Invisible Man”, “Emma” og “The Hunt“. Alle tre var de tiltænkt en stor rolle i biograferne, der er tvunget til at holde lukket på grund af coronavirussen.

Derfor valgte Universal Pictures at udleje de tre titler til VOD-streaming og dermed bryde med det normale biografvindue, der sikrer tre måneder imellem biografpremiere og streaming.

Det har fået brancheorganisationen Danske Biografer til at reagere med en advarsel imod streaming-strategien, der både er skadelig for branchen og publikum, mener biograferne.

Men den advarsel skræmmer ikke de danske distributører, der netop nu har biograftitler liggende, som ikke har udsigt til at tjene penge, fordi biograferne stadig holder lukket.

Læs også ‘Danske Biografer kritiserer biograftitler til streaming: Ikke godt for publikum‘.

Filmz erfarer således, at flere store biograftitler – med planlagt biografpremiere i marts og april – er på vej til hjemmebiografen i den nærmeste fremtid, hvilket altså er stik imod Danske Biografers anbefaling.



Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 Mads47 4 år siden

Jeg kunne forstille mig at Kim Pedersen sidder og trækker sig i håret lige nu, dog glad for at han ikke er formand længere.
Gravatar

#2 Star Trek fever 4 år siden

Til de penge, 179kr, kan det sku være lige meget
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Mejse 4 år siden

forstår ikke alt det brok over prisen, det er væsentligt billigere end alt hvad der tidligere har været på tale, og det er jo ikke fordi det er meget dyrere end hvis du havde set den i biografen........mærkeligt :=)
Gravatar

#4 MacGuffin 4 år siden

Uanset om filmene så kostede fem kroner, vil nogle synes de er for dyre. Det er fordi der konkurreres med aldeles gratis på piratsider.
Ja, selv Netflix-titler synes nogle er for dyre og gør sig til filmtyve i stedet. Så de normale parametre for prissætning er trådt ud af kraft på dette område.
Gravatar

#5 Mads47 4 år siden

Hvis man er to personer, så ligger prisen på 89 per næse. Der er jo intet der stopper en i at være 4, 6 eller 20 der ligger sammen. Hvis prisen kun var 89 ville det også være billigt, da der ingen kontrol er på hvor mange der ser med.
Gravatar

#6 thomas040 4 år siden

Ærligt talt ville jeg ikke have noget imod hvis premiere titler var 12 timers leje som koster det 4 dobbelte af en normal lejefilm. Det giver mening udfra et økonomisk udgangspunkt at filmen koster mindre jo længere tid der er gået siden den blev udgivet.

Fra et kundesynspunkt, burde alle film selvfølgelig koste den samme lave pris, men hvis der er forskel på kvalitet, burde der også være forskel på pris.

Jeg tror det bliver super interessant at se hvad der sker med filmmarkedet efter det her. Vi ved at der ihvertfald ikke bliver mangel på efterspørgsel på underholdning I fremtiden.
Failure is a zero out.
Gravatar

#7 mickey_nygaard 4 år siden

Desværre magter filmindustrien ikke at kopiere musikindustrien... hvornår har nogen sidst downloadet et stykke ulovligt musik? Nej nemlig, man gider ikke bøvle med det, fordi det er så meget smartere og mere bekvemmeligt at betale for Spotify eller lign.

Problemet er, ALLE vil have en streaming tjeneste og dermed skal man oprette de første 10 abonnementer for ikke engang at have adgang til samtlige film kataloger, for slet ikke at snakke om de nyeste film...

Sørg i stedet for at dele content på tværs af samtlige platforme og konkurrer så på app bekvemmelighed, features og lign. I stedet for indhold - så vil folk helt sikkert gerne betale et fornuftigt beløb for ikke at skulle downloade ulovligt og bøvle med torrents og medie servere og data opbevaring og alt muligt andet bavl....

Releaser man premiere film direkte på streaming samtidigt med i biografen vil der klart være en nedgang i antallet af biograf gængere, men mange vil jo stadig tage afsted for oplevelsen på det store lærrede og for oplevelsen helt generelt.
Gravatar

#8 Mejse 4 år siden

#7 der er så mange økonomisk hensyn der gør at din model bare ikke fungere :) du kan ikke sammenligne det med musik på noget niveau....men er da enig i det ville være rart...det ville bare også være døden for filmindustrien som vi kender den, hvis man er okay med det så er det selvfølgelig en mulighed :D
Gravatar

#9 mickey_nygaard 4 år siden

#8, hvorfor mener du ikke, det er realistisk? Flere og flere dropper flowtv, så rettigheder til tv bliver mindre og mindre værd. Streaming er vejen frem og det er da med at sikre sig at få alle med på vognen, så man skraber mest muligt ind. Hvis det så ikke er nok, så er film måske for dyre? Måske de store skuespillere ikke behøver 20 mil+ i løn? Måske vi ikke behøver lave film til 300 mil+, nå man førhen har kunnet lave helt igennem geniale film til en brøkdel?

Jeg så gerne katalogerne blev delt, og så skulle de forskellige tjenester betale til hinanden indbyrdes, hvis der blev streamet på tværs af kataloger... så handlede det jo om at gøre sig selv unik ved at tilbyde bedre app, offline muligheder og generelt features... lidt som musiktjenesterne gør...

Jeg forstår ikke, hvorfor det skulle være svært - vi taler jo heller ikke 100kr om måneden i muligt beløb, det vil nok være en god del højere.
Gravatar

#10 Mejse 4 år siden

#9 hvis det er en god del højere er vi tilbage ved det samme som hele problematikken handler om, det er et meget lille segment der er interesseret i at betale for det, men det er ikke muligt fordi at filmindustrien lever af salg af eksklusive rettigheder, dem er der sjovt nok få af når det skal deles over flere services, og så nævner du musik som forbillede, men der er jo også flere services og der er numrerne nemlig ofte delt over dem, men der bliver de betalt per lyt ikke for salg af rettighederne, så du kan ikke sammenligne det....så vil du ændre lønninger og budgetter og så er du jo netop der hvor jeg sagde, det er kun muligt hvis filmbranchen som den er nu bliver ændret...så du argumentere jo selv for hvorfor det er umuligt :)

så handler det også bare om hvad folk vil have, du siger man førhen og stadig for den sags skyld har lavet gode film for små budgetter, men det er jo en brøkdel af dem der tjener rigtig gode penge, pengene er i de store blockbusters, så igen det er kun muligt hvis filmindustrien som den er bliver totalt ændret, og det burde der jo ikke være nogen der er interesseret i, for som den er nu er der noget for alle, det du vil have er en meget mindre udvalgsrig filmindustri og hvorfor skulle det være et plus ?

Skriv ny kommentar: