Den her klumme er baseret på virkelige hændelser. Sådan kunne jeg starte alt, hvad jeg skriver. Men, ja, du har ret, det ville ingen mening give. Selvfølgelig er den baseret på virkelige hændelser. Det er alt, hvad vi mennesker i grunden gør. Også film.

For nylig kom det frem, at en gruppe sømænd fra virkelighedens Captain Phillips-skib bestemt ikke brød sig om Paul Greengrass’ nye film, der handler om et skib, som bliver kapret af pirater.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Captain Phillips”.

Captain Phillips, som Tom Hanks spiller i filmen, var, ifølge mandskabet, slet ikke nogen helt i virkeligheden. Dermed er filmen mislykket. Det virker til at være logikken hos mandskabet.

Der tager de fejl. Filmen er stadig baseret på virkelige hændelser. Og filmen er stadig god. At Paul Greengrass muligvis har bearbejdet og fordrejet de virkelige hændelser, det er en anden sag. Det gør allerhøjst filmen til en løgnagtig, god film. Men stadig en god film.

For når det kommer til stykket, så er alle film baseret på virkelige hændelser. I større eller mindre grad. Jo, selv “Avatar”. Havde Christoffer Columbus ikke opdaget Amerika, så havde Disney aldrig kunnet lave tegnefilmen “Pocahontas”, og derfra kunne James Cameron ikke have forestillet sig blå Pocahontas-indianere i rummet.

Idéer kommer ikke ud fra fri fantasi, men fra vores virkelige oplevelser. Hvad vi læser, og hvem vi taler med. Derfor er det største problem i sagen, om “Captain Phillips” i virkeligheden ikke om filmen er virkelig eller ej, men derimod, at nogle film påstår, at de er baseret på mere virkelige hændelser end andre.

Så kære filmskabere. Drop gerne den indledende skiltning til jeres film, hvor vi gøres opmærksom på, at filmen skam er virkelig. Det ved vi godt! Spørgsmålet, der er langt mere interessant, er naturligvis: Er filmen god eller dårlig? Og dét er et virkeligt, godt spørgsmål!

Hvad mener du?

Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 moulder666 4 år siden

Problemet er vel, at 99% af alle der ser en hvilken som helst film (inklusive mig selv) fortolker "Based on a true story" som "This is what happened - no, seriously!"

Personligt ville jeg også foretrække, at de bare undlod at skrive det - det ville give mere mening i min verden!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#2 Quantom 4 år siden

#1 - Korrekt. Men det sælger jo godt.

Lidt ligesom Texas Chainsaw heller ikke 100% er baseret på "true story" Men en frit fortolkning af Ed Gein.
Gravatar

#3 Lars.dk 4 år siden

holger_badstuber (2) skrev:
#1 - Korrekt. Men det sælger jo godt.

Lidt ligesom Texas Chainsaw heller ikke 100% er baseret på "true story" Men en frit fortolkning af Ed Gein.


Øv.
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/

Skriv ny kommentar: