Filmz TV: “Bjergkøbing Grand Prix”-interview med Remo Caprino


Selvom den snart har 40 år på bagen, bliver Ivo Caprinos “Bjergkøbing Grand Prix” ved med at tryllebinde nye generationer af fans.

Den klassiske, norske dukkefilm handler om cykelsmeden Theodor Fælgen og hans gode venner – den sprælske fugl Sofus og det pessimistiske pindsvin Ludvig – som bygger den lynhurtige bil Il Tempo Gigante, så de kan dyste mod Theodors tidligere assistent, som har tyvstjålet cykelsmedens motordesign.

“Bjergkøbing Grand Prix” er netop udkommet på Blu-ray, og i den forbindelse har vi talt med Remo Caprino, Ivos søn, som i sin tid var instruktørassistent, production manager og manuskriptforfatter på sin fars film.

Vi diskuterede bl.a. muligheden for en 3D-genudgivelse af “Bjergkøbing Grand Prix”, restaureringen af filmen, potentielle Blu-ray-udgivelser af Caprinos andre film (deriblandt “Karius og Baktus”) samt den kontroversielle “Bjergkøbing Grand Prix”-spin-off “Jul i Bakkekøbing”.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 elwood 6 år siden

Hvordan kan det være man kan se FilmzTv indslaget længe før nyheden omkring det dukker op, er det bare den måde i timer tingene på ?

Med det sagt godt interview, var især fedt og høre hans mening omkring Jul i Bakkekøbing, og den måde de har overført deres egen film til bluray.

Elsker den detalje med asfalten der ruller sammen, hver gang jeg ser den, men med bluray, så kan man sikkert også se en masse ting man ikke sku ha set fra starten af :)

Nåja og Elgiganten 250kr!

de må ha spist søm, god film eller ej.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#2 The Insider 6 år siden

#1, Hvordan kan det være man kan se FilmzTv indslaget længe før nyheden omkring det dukker op, er det bare den måde i timer tingene på ?

Yes :-) For at undgå, at nyhederne kolliderer og "kommer i vejen" for hinanden. Men videoen er (indimellem, ikke altid) tilgængelig lidt før, og hvis man så er en af dem, der tjekker VideoVideo.dk, vores YouTube-side eller "Udvalgte videoer"-rubrikken, kan man se dem lidt før :-)

Og tak! Jeg synes også, at det netop var interessant at høre hans reaktion på hele "Bakkekøbing"-sagen. Anmeldelsen af Blu-rayen ryger i øvrigt formentlig op i morgen :-)
War. War never changes.
Gravatar

#3 Laziter 6 år siden

Nice, den er også udkommet i BD gaveboks med figurer til.
Godt nok koster den 990 kroner, men den frister nu alligevel :D
http://www.elgiganten.dk/product/film/film-blu-ray...
I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!
Gravatar

#4 MS84 6 år siden

NOGET HELT ANDET! Kender I ikke stemmen?!??!

[url=
Gravatar

#5 Quantom 6 år siden

#1 Nu er Bjergkøbing Grand prix ikke bare en dukkefilm. Men et ræs om liv og død. En film der via sin synonymitet fortæller historien om nederlag, sejre, venskab og magt der korrumperer.

Jeg vil mene de 250 kr. er godt givet ud som samfundslære, hvilket folkeskoler til dags dato ikke formår.
Gravatar

#6 Mikkel Abel 6 år siden

Hvad er kontroversielt ved "Jul I Bakkekøbing" ?
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#7 Sweetiebellefan 6 år siden

Endelig på Blu-ray!
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#8 The Insider 6 år siden

#6, dens flirten med copyright, ændringerne af navne og steder fra BGP, tvisten mellem Caprino-selskabet og Bakkekøbing-folkene. Der tales lidt om det i udsendelsen :)
War. War never changes.
Gravatar

#9 Jack Slater 6 år siden

Jeg troede at det var Caprino-folkene som havde lavet "jul i bakkekøbing". Det lyder lidt som om, at man historisk har lånt begge veje, er det rigtigt?
Gravatar

#10 elwood 6 år siden

Sådan som jeg har forstået det og Johan kan sikkert joine ind og rette, så er begge Film bygget over Kjell Aukrust bøger, Caprino folkene har dog rettigheden til de oprindelige figure, og deres navne, da det var sammen med Kjell Aukrust at de lavede filmen i sin tid, og figurene og racerne blev skabt til filmen.

Caprino folkene ejer rettigheden til de oprindelige navne, på figurne samt navnet Bjerg købing, hvilket er grunden til den anden film hedder Bakkekøbing.

Rettighederne til selve bøgerne har folkene bag BGP dog ikke, og det er derfor at det andet selskab her har ku lave en film, som "næsten er hel baseret på deres films karakter, med få kreative navneændringer.

Men ingen tvivl om det blot er et forsøg på og ridde på BGP's bølge af succes.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

Skriv ny kommentar: