Selvom den snart har 40 år på bagen, bliver Ivo Caprinos “Bjergkøbing Grand Prix” ved med at tryllebinde nye generationer af fans.

Den klassiske, norske dukkefilm handler om cykelsmeden Theodor Fælgen og hans gode venner – den sprælske fugl Sofus og det pessimistiske pindsvin Ludvig – som bygger den lynhurtige bil Il Tempo Gigante, så de kan dyste mod Theodors tidligere assistent, som har tyvstjålet cykelsmedens motordesign.

“Bjergkøbing Grand Prix” er netop udkommet på Blu-ray, og i den forbindelse har vi talt med Remo Caprino, Ivos søn, som i sin tid var instruktørassistent, production manager og manuskriptforfatter på sin fars film.

Vi diskuterede bl.a. muligheden for en 3D-genudgivelse af “Bjergkøbing Grand Prix”, restaureringen af filmen, potentielle Blu-ray-udgivelser af Caprinos andre film (deriblandt “Karius og Baktus”) samt den kontroversielle “Bjergkøbing Grand Prix”-spin-off “Jul i Bakkekøbing”.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!


Vis kommentarer (14)
Gravatar

#11 The Insider 6 år siden

Yes, Kenneth (elwood) har ret i ovenstående. Derudover er det også påfaldende - som Remo siger i interviewet - at de tre figurer (Sofus, Ludvig og Theodor) aldrig var et trekløver i Aukrusts univers før BGP, og det er de jo også i dén grad i Bakkekøbing. Synes det er ret vildt, at de gik i gang uden overhovedet at forhøre sig hos Caprino-folkene.
War. War never changes.
Gravatar

#12 elwood 6 år siden

Nu har jeg ikke set den her anden film, men er det ikke også noget med den er ren CGI ?
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#13 The Insider 6 år siden

Jeg tror, det er lidt en kombi, men er ikke 100% sikker.
War. War never changes.
Gravatar

#14 daniel_laumann 6 år siden

#10
Det er dog ikke helt rigtigt. Filmen ''Jul i Bakkekøbing'' hedder på norsk "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" og den norske originaltitel på ''Bjergkøbing Grand Prix'' er ''Flåklypa Grand Prix''. Det er kun på dansk at stednavne og personnavne er ændrede, på norsk er de ens.

Når det så er sagt, synes jeg stadigvæk det er en skandale at lave en fortsættelse til Bjergkøbing Grand Prix.

Skriv ny kommentar: