Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-09-05

Mesterværk om rejsen fra barn til voksen, makværk om forlorne ninja-skildpadder, ordinært portræt af et ekstraordinært projekt, Michael Douglas som tvær træmand og en glimrende dokumentar om en mand med grønne fingre. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Richard Linklater har med ”Boyhood” lavet sit magnum opus. Et værk, der opsummerer og ophøjer hans film til kunst. Det mener Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen.

”Det tager tid og eftertanke at værdsætte, hvad det er, han gør. Som klogere hoveder end mit har påpeget, så tager det et geni at få det komplekse til at se enkelt ud. Det er en film, der kun vil blive bedre med flere gensyn, og jeg glæder mig til at se den igen,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Boyhood”.


De opdaterede ninja-padder i den Michael Bay-producerede “Teenage Mutant Ninja Turtles” er mere forlorne end fantastiske. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just, der var inde at se filmen.

”Dovent manuskript. Ond pengemand, New York, gift og skurkemonolog. Handlingen er lige så overraskende som skildpaddernes ‘cowabunga’,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Teenage Mutant Ninja Turtles”.


Det var et fuldstændig vanvittigt projekt Alejandro Jodorowsky kastede sig over, da han besluttede sig for at filmatisere science-fiction-romanen “Dune”. Desværre ender dokumentarfilmen om den problemfyldte film som et noget ordinært portræt af et ekstraordinært projekt. Det mener Filmz’ anmelder Christian Jacobsen.

”Filmen åbner glimtvis op for sit potentiale og lader os kigge ind bag det tæppe af glemsel, der ellers har lagt sig over det utrolige projekt. Men igen må Jodorowsky sande, at store idéer kan være svære at realisere i en portrætfilm, der føles som et stykke velproduceret ekstramateriale til en film, der aldrig blev,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Jodorowsky’s Dune”.


Instruktøren Rob Reiner laver enten rigtig gode film som ”Da Harry mødte Sally”, ”This Is Spinal Tap” og ”Sammenhold” eller rigtig dårlige film som ”Rygtet siger…” og “The Story of Us”. Hans seneste film, ”Det er aldrig for sent”, lander desværre i sidste kategori

”Dialogen i Reiners 17. spillefilm falder uelegant firkantet og med EKSPOSITION prentet hen over hver eneste scene. Heldigvis holder spilletiden sig på tålelige 94 minutter,” skriver hun.

Læs anmeldelsen af “Det er aldrig for sent”.


”Så meget godt i vente” har ganske vist økologi, biodynamik og bæredygtighed på dagsordenen, men det er ikke en film OM de emner. Det er en film om en gruppe mennesker med en visionær mand i spidsen, der kæmper for at gøre det rigtige for naturen. Det skriver Filmz’ anmelder Christian Jacobsen.

”Selv om man ikke er lutter grønne fingre og har verdens længste anciennitet i Greenpeace, er der altså stadig masser at komme efter i en dokumentar, der formår at give et indblik i livet på den biodynamiske frontlinje uden at inkludere løftede pegefingre,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Så meget godt i vente”.

Skriv ny kommentar: