Klodsede klicheer og onde kostskoledrenge i flad krimi, mystisk og mytisk rockstjerne i voldsom smuk dokumentar, letfordøjelig og rar reboot af klassisk dansk børnefilm, irriterende politibetjente i elendig komedie og en kattens kedelig oprindelseshistorie om en gammel mand og hans kat. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.
Alt er overtydeligt og intet bliver for alvor spændende i ”Fasandræberne”, der slås med flade karakterer og velkendte klicheer. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just.
”Mysteriet er denne gang fravalgt. Vi ved det hele fra begyndelsen, så fornøjelsen skal ligge i at følge Mørck og hjælperen Assads rejse frem mod samme viden. Men Mørcks indre mørkekammer åbnes der aldrig op til. Han er lukket,” skriver han.
Læs anmeldelsen af “Fasandræberne”.
Selv om du ikke er bekendt med australske Nick Caves musikalske bagkatalog, kan du alene med dine øjne se, at her er en interessant mand. Og det er sådan cirka også, hvad instruktørerne Iain Forsyth og Jane Pollard leverer et portræt af i deres voldsomt iscenesatte og voldsomt smukke dokumentar ”Nick Cave: 20.000 dage på jorden”. Det mener Filmz’ anmelder Jannie Dahl Astrup.
”Gemmer der sig en anden og mere privat Nick bag de sorte lokker og de høje, stivede skjorteflipper? ‘Nick Cave: 20.000 dage på jorden’ giver ingen svar, men understreger med sit flakkende fokus bare ovennævnte. Nick Cave er for mig stadig en gåde. Stadig lige så mystisk, profetisk og skide interessant en mand som altid. Og sådan skal det vel allerhelst være med ægte rockstjerner,” skriver hun.
Læs anmeldelsen af “Nick Cave: 20.000 dage på Jorden”.
”Krummerne – Alt på spil” bliver ikke bannerfører for en ny tids filmkunst for børn, men virker knapt så hysterisk farceagtig og anakronistisk som de andre. Hvis Krumme har nogle fjollede onkler med falsetstemme, gemmer de sig i hvert fald nede i ismejeriet, mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.
”Ingen forventer at en reboot af en filmserie fra halvfemserne, baseret på en bog fra 60’erne, brager derudad med grænsebrydende dialog og tabubelagte emner. Krumme skal stadig kæmpe med familie og vennerne og en lille smule kærlighed. Det er letfordøjeligt og rart,” skriver han.
Læs anmeldelsen af “Krummerne – Alt på spil”.
”Let’s Be Cops” prøver forgæves at gå “21 Jump Street” i bedene og lave en morsom opdatering af den noget slidte buddy cop-komedie. Det lykkes mildest talt ikke, og de farceagtige optrin falder aldrig i hak, men forbliver hver sin egen lille, usjove sketch. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.
”Når “Let’s Be Cops” ligefrem vover at citere “Dødbringende våben”, skal der være mere underholdning end skudkampe i en kælder og hotboxing af en politibil. Det er ikke en film, der skader nogen, men hvem den glæder, har jeg svært ved at se. Medmindre biograferne giver en gratis cola til den tredje film på én aften,” skriver han.
Læs anmeldelsen af “Let’s Be Cops”.
Alle store filmserier har det. Batman, X-Men og James Bond har det. En oprindelseshistorie. Nu har det animerede makkerpar Peddersen og Findus det også. For hvordan fandt den gamle hyggeopfinder Peddersen sammen med den talende kat Findus? Nogen har måske ventet spændt på at få svar på det spørgsmål. Det får de med ”Peddersen og Findus – Den lille drillepind”. Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just var inde og se filmen.
”Der er langt til Batmans dystre Gotham hos Findus på Peddersens gård. Lige så langt, som der er til min nysgerrighed over, hvordan Findus havnede hos Peddersen. Den manglende nysgerrighed bliver besvaret med en historie, der er kattens kedelig. Men uden kradsende klør. Hos Peddersen og Findus er der gode moraler, dårlig kaffe og en oprindelseshistorie, der ikke kalder på en sequel,” skriver han.
Læs anmeldelsen af “Peddersen og Findus – Den lille drillepind”.