Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-06-12

Genial musikfilm på syre, tandløs dansk vampyrgyser, tårefremkaldende kræft-drama og halvsløj polsk portrætfilm. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Man er lavet af sten, hvis man ikke griber ud efter kleenexen under ”En flænge i himlen”. Det mener Andreas Holck Høeg-Petersen, der selv kneb en tåre eller to undervejs.

”Selv jeg måtte melde mig ind i klubben af folk, der ikke kunne lade være at sidde med bævende læber både her og der i løbet af den sidste halve times romantisk tragedie. “En flænge i himlen” er en af de film, der virker, selv om den virker til at være noget værre teenagepladder.,” skriver Andreas Holck Høeg-Petersen om filmen.

Læs anmeldelsen af “En flænge i himlen”.


Bare fordi man bærer et gigantisk papmaché-hoved, kan man godt være både hypnotiserende og uforglemmelig. Det beviser Michael Fassbender i den morsomme og rørende musikfilm ”Frank”, som Anders Brendstrup var inde at anmelde.

”Frank” er sjov, rørende og et godt billede på, at det vist ikke er blevet nemmere at være en skrøbelig musiker, siden Syd Barrett skred fra Pink Floyd for at sætte sig i sin mors kælder og drikke te. De næste 40 år,” skriver Anders Brendstrup.

Læs anmeldelsen af “Frank”.


Andreas Holck Høeg-Petersen roser den debuterende instruktør Jonas Arnby for at kaste sig over en dansk gyserfilm med ”Når dyrene drømmer”.

“Når dyrene drømmer” er et friskt forsøg på at lave en dansk horrorfilm. Men det bliver ved forsøget. Historien mangler følelsesmæssig pondus og originalitet – uhyggen sætter sig aldrig i kroppen,” skriver Andreas Holck Høeg-Petersen.

Læs anmeldelsen af “Når dyrene drømmer”.


Den polske instruktør Andrzej Wajda kaster sig over den ikoniske polske politiker Lech Walesa i “Walesa – Håbets mand”. Desværre ender portrætfilmen i den bløde mellemvare. Det mener Johnny Vinther Jensen, der har anmeldt filmen.

Jeg havde forventet mig mere af Wajda. Modsat “Mandela” har Wajda ikke valgt at lægge sig så kraftigt op af Attenboroughs efterhånden velprøvede skabelon. Resultatet er desværre det samme: En film, der hverken er god eller dårlig” skriver Johnny Vinther Jensen.

Læs anmeldelsen af “Walesa – Håbets mand”


Skriv ny kommentar: