Hollywood Foreign Press Association erstatter fisk med planter i et forsøg på at skabe et klimavenligt Golden Globe Awards-show.

I nat uddeler Hollywood Foreign Press Association den næststørste filmpris i Hollywood ved den 77. udgave af Golden Globes.

De indbudte stjerner til showet på Beverly Hilton får i den anledning serveret mad, der i år for første gang er fri fra animalske fødevarer.

Menuen blev ellers annonceret i december, hvor der var fisk på kortet, men i sidste øjeblik har HFPA anmodet om en udelukkende vegansk menu i klimaets navn, skriver The Hollywood Reporter.

Således får Hollywood-stjernerne nu serveret en forret bestående af kold suppe på gyldne beder med kørvel og amarant. Til hovedret står den på østershatte med svamperisotto, ristede kartofler, rosenkål, gulerødder og ærteskud.

HFPA-præsident Lorenzo Soria begrunder ændringen af menuen til Golden Globes:

”Klimakrisen omringer os, og vi tænkte på det nye år og det nye årti. Så vi begyndte at tale om, hvad vi kan gøre for at sende et signal,” siger Lorenzo Soria.

HFPA serverer desuden vand i glasflasker samt har planer om at genbruge årets røde løber til fremtidige arrangementer.

Læs også ‘“Joker” nomineret til Golden Globe Awards – kæmper imod Netflix‘.

Golden Globe Awards begynder i nat kl. 02.00 og sendes på DR2 tirsdag den 7. januar kl. 20.00.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Ja en masse symbolpolitik. Og så ankommer alle stjernerne i dyre biler og med fly og klimabelastende tøj.
Gravatar

#2 Mejse 3 år siden

#1 men det er jo noget de ikke kan ændre på, de gør hvad de kan hvilket er mere end de fleste, er det meget nej, gør det en enorm forskel, nej, er det bedre end ingenting, og stort set noget af det eneste de kan gøre ja :)
Gravatar

#3 FelixtheAvenger 3 år siden

Østers er altså også animalske.
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#4 Star Trek fever 3 år siden

Så skal der en bøf på grillen i aften
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#5 Mads47 3 år siden

Johnny42 (1) skrev:
Ja en masse symbolpolitik. Og så ankommer alle stjernerne i dyre biler og med fly og klimabelastende tøj.


Ja sådan er det nu en gang med Hollywood. Dog kan man sige at det kan være med til at højne folks lyst til at tage et mere aktivt valg når det kommer til at beskytte klimaet.

Nu synes jeg ikke vaginisme er den rette vej eller på nogle måde en rationel måde at leve sit liv på. Ligesom stenalder kost så er vores krop ikke bygget til at leve på en 100% plantebaseret kost, der er mange veganer der er nød til at supplementer for at kunne leve på denne kost eller brander de ud.

Jeg har personligt også truffet nogle valg ang. min mad vaner og skåret 50% af mit daglige kødforbrug ned. I stedet for at spise en tykstegsbøf eller kyllingbryst hverdag til eftermiddags mad, så spiser jeg kun kød om aften. Istedet har jeg skiftet middags steaken ud med koldgrød og en whey protien shake.

En anden vigtig ting at vide ang. vegansk kost og Plante baseret protien er at det ikke har samme biologiske værdi som Animalsk Protien (glæder både mælk og kød).

Gravatar

#6 Bishop 3 år siden

#3
Østers? Mener du østershatte? Det er altså en svamp. :D
Gravatar

#7 Bishop 3 år siden

#5
Er heller ikke tilhænger af at gå 100% vegansk, men at skære ned for kødforbruget skader vist ikke. :D Jeg vil ikke slippe den røde bøf. ;)
Gravatar

#8 Mads47 3 år siden

Bishop (7) skrev:
#5
Er heller ikke tilhænger af at gå 100% vegansk, men at skære ned for kødforbruget skader vist ikke. :D Jeg vil ikke slippe den røde bøf. ;)


Jeg ville også have svært ved at undvære en dejlig rød bøf, men ville nok godt kunne gå vegetar, hvis det skulle være. Der kan man jo stadig få ost på ens Pizza ;)
Gravatar

#9 SublimeKen 3 år siden

Den absolut værste synder mod klimaet er landbruget. Så længe man ikke gør noget ved det, vil alle andre tiltag i sidste ende være fuldstændig ligegyldige i det store billede.

At leve miljøvenligt på alle andre måder, men stadig spise kød produceret af landbruget, svarer lidt til at behandle et skudsår med udelukkende at bede til gud.

Jeg skal ikke gøre mig hellig, spiser stadig selv kød, men der er ingen grund til at leve i en illusion om hvordan verden reelt fungerer, bare så man kan få det bedre med sig selv og sine valg.

#5

En af mine bedste venner er veganer og så vidt jeg kan forstå på ham, så tager han ikke supplementer, og hans energi niveau virker til at være betydeligt bedre end mit. Alt det der med at vores krop ikke er bygget til at leve vegansk er efterhånden ved at være bekræftet som en myte, da man kan få masser af protein fra ikke-animalske kilder.

En ting jeg ved med sikkerhed er at videnskaben endnu ikke kan komme med nogle endegyldige svar på hvad den rigtige kost for os mennesker er. I sidste ende er det bare gætterier og kosteksperternes råd bliver ved med at ændre sig, fordi deres biases bliver ved med at blive udfordret af nye fund og resultater.
Gravatar

#10 Mads47 3 år siden

#9 Hvor lang tid har din ven været veganer? Mange af de veganer jeg kender er det ikke mere end et par år. Men igen mange af dem jeg kender er også meget aktive.

Ja der er masser protien i plantebaseret diæter, men det ændre ikke på at den bilogiske kvalitet er ringere end i animalsk protien. Eks. er Soya protien ikke en god kilde for hverken mænd eller kvinder, da den hæmmer testosteron og sæd produktionen. Det har modsatte effekt og kommer til at virker som en svagere udgave af det kvindelige væksthormon og kommer til at optage den "plads" der er reserveret for rigtig østrogen.

SublimeKen (9) skrev:

En ting jeg ved med sikkerhed er at videnskaben endnu ikke kan komme med nogle endegyldige svar på hvad den rigtige kost for os mennesker er. I sidste ende er det bare gætterier og kosteksperternes råd bliver ved med at ændre sig, fordi deres biases bliver ved med at blive udfordret af nye fund og resultater.


Der er faktisk masser af data på hvad vores krop er udviklet til at kunne fordøje bedst og trække mest næring ud af. Vores krop er bygget til at spise en varieret kost, vegansk er ikke varieret.

Men det er ikke endegyldigt, men der er data der bekræfter begge teorier.

Skriv ny kommentar: