Det er sjældent, at instruktører nedsabler deres egne film før, at de når at have biografpremiere – især da de som regel er kontraktmæssigt forpligtet til ikke at udtrykke negativitet om det færdige produkt – men filmskaberen Mathieu Kassovitz lægger ikke fingre imellem, når han skal kommentere på sin seneste film, scifi-eventyret “Babylon A.D.”, der rammer danske biografer 3. oktober.

”Jeg havde ikke mulighed for at lave bare én scene sådan, som den var skrevet, eller på den måde som jeg ønskede det. Manuskriptet blev ikke respekteret. Dårlige producere, dårlige samarbejdspartnere, det var en frygtelig oplevelse,” udtaler Kassovitz i et interview med AMCTV.

Han lægger skylden på 20th Century Fox, som tilsyneladende gjorde hele filmprocessen problematisk. Filmselskabet besluttede efterfølgende at trimme filmen ned til 93 minutter og dermed lade en stor del af den allerede optagede film havne på gulvet i klipperummet.

Ifølge Kassovitz vil “Babylon A.D.”, som bygger på Maurice Georges Dantecs roman “Babylon Babies”, ikke få bogens budskab igennem. ”Det er nu bare vold og dumhed,” indrømmer han. ”Det var meningen, at filmen skulle lære os, at vore børns uddannelse vil betyde vores planets fremtid. Alle actionscenerne havde et formål. I stedet er dele af filmen som et dårligt afsnit af ’24 timer’.”

Kassovitz erkender nu, at han fortryder, at han skrev kontrakt hos Fox. ”Jeg skulle have valgt et selskab, der har ryggrad,” udtaler han. ”Fox forsøgte blot at servere en PG-13-film. Jeg er klar til at bekrige dem, men jeg kan ikke, fordi de er bare pisseligeglade.”

Til slut kan instruktøren forudsige, at “Babylon A.D.” formentlig vil få en indbringende premiereweekend, men derpå langsomt vil blive taget af plakaten, når fans ser, hvor dårlig filmen er.

”Jeg kan ikke forestille mig, at folk, som her til sommer oplevede alle disse fantastiske blockbuster-film som ‘The Dark Knight’ og ‘Iron Man’ vil kunne lide det her,” forklarer Kassovitz.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#21 filmz-OlesSlaver 14 år siden

Den er da dømt til at være dårlig med Vin Diesel i hovedrollen!
Gravatar

#22 Slettet Bruger [1208716555] 14 år siden

# 21: Haha:o) Den kommentar måtte bare komme på et tidspunk!
Gravatar

#23 Graversen 14 år siden

Vi havde også engang en forlæsning på Uni af en mand der har stået bag musikken og lyd effekter i div. hollywood film, ik sindsygt kendt.

Men han sagde noget meget klogt:
"Det er KUN the Coen brothers, som får lov til at lave rigtig Directors Cut"

Husker ikke præcist hvordan han sagde det, men til en hvis grad tror jeg på han har ret.
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#24 Spanner 14 år siden

#23

Ikke forstået
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#25 Notional 14 år siden

(23) skrev:

"Det er KUN the Coen brothers, som får lov til at lave rigtig Directors Cut"


Mon ikke Peter Jackson efterhånden gør som han vil?

Men det viser endnu engang hvad for et skodfirma 20th Century Fox er. Samtlige producere, chefer og ejere i det firma burde nakkeskydes.

Eller det er måske en dårlig idé. Hvordan kan vi ellers blive belønnet med fantastiske film som Epic Movie og meet the spartans. Mon ikke der snart kommer DC versioner af de film? I det mindste skrottede de skodprojekter som Firefly?!?

Rigtig stor respekt til Mathieu Kassovitz, for at losse noget debil Fox bagdel og sige tingene som de er. Jeg havde ellers glædet mig til den her film, men det gider jeg ikke bruge penge på nu. Endnu en hjernedød actionfilm, der er "nerfed" til børneniveau.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#26 mr gaijin 14 år siden

#23 Eastwood, Scorsese, P.T. Anderson gør vel også. Plus et par andre. Men det vel mere undtagelsen end reglen, når man arbejder på store budgetter.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#27 natterjack 14 år siden

Steven Spielberg og Woody Allen har også final cut, Coen brødrene er langt fra de eneste.

Skriv ny kommentar: