Da Hollywood Foreign Press Association i dag løftede sløret for årets Golden Globe-nomineringer, var det med en glædelig overraskelse for Danmark, da Thomas Vinterbergs “Jagten” er blevet nomineret til Bedste udenlandske film.

Læs Filmz’ biograf-anmeldelse af “Jagten”.

Vinterberg skal her op imod Paulo Sorrentinos “Den store skønhed”, den biografaktuelle “Adèles liv – Kapitel 1 & 2”, den franske “Fortiden” og den japanske animationsfilm “The Wind Rises”.

Som en af dagens helt store vindere kan “12 Years a Slave” med hele syv nomineringer fremhæves. “12 Years a Slave”, som får dansk biografpremiere den 20. februar næste år, handler om en fri mand, der bliver bortført og solgt som slave.

Også David O. Russells “American Hustle” med et stjernespækket cast bestående af Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence og Jeremy Renner fik syv nomineringer.

I kategorien Bedste dramaserie blev der endnu engang plads til “Breaking Bad”, som dette år er op imod Netflix-satsningen “House of Cards”, det britiske kostumedrama “Downton Abbey”, advokatserien “The Good Wife” samt den splinternye serie “Masters of Sex” med Michael Sheen i hovedrollen.

Vinderne af dette års Golden Globes vil blive annonceret den 13. januar under den halvfjerdsindstyvende Golden Globe-uddeling.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Quantom 7 år siden

Fortjent. Bedste danske film nogensinde.

Alene bare temaet i filmen, er så hjerteskærende vigtig.
Gravatar

#2 X&O 7 år siden

Det er et (usædvanligt) hårdt felt, men Jagten er da den der har fået de bedste anmeldelser (højest score på imdb og deler 95% rating med Le Passé - men med langt flere anmeldelser). Men nyhedsværdien i den er måske ikke stor nok. Det er i hvert fald i mine øjne en bedre film end Hævnen der vandt.
Gravatar

#3 Ispep 7 år siden

Håber jeg når at få set de øvrige nominerede i feltet "Best Foreign Language Film". Jagten og Adeles Liv er set, men tvivler stærkt på en film i den kategori kan nærme sig Adeles Liv, men jeg kan blive overrasket. Jagten er det i hvert fald ikke.
Gravatar

#4 Kisbye 7 år siden

Det er jo også interessant i forbindelse med den kommende oscar uddeling.
Her er det værd at bemærke at La vie d'Adèle ikke kan nomineres, da den er for ny.
Frankrigs bud er istedet Renoir, som ikke virker til at have de store chancer. Iran har så budt ind med Le passé.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: