I Danmark har vi Lars von Trier, men i Norge har de også en Trier – Joachim Trier, der med film som “Reprise” og “Oslo, 31. august” regnes for det måske største instruktørtalent i Norden. Han er udtaget til hovedkonkurrencen på årets filmfestival i Cannes – men han har en drøm om Danmark.

Se også: De skal kæmpe om årets Guldpalme

I første omgang gælder det dog den engelske spillefilmdebut med titlen “Louder Than Bombs”, der har mulighed for at vinde den prestigefulde Guldpalme. Men næste film kan meget vel blive dansk, siger Trier i et interview med Filmmagasinet Ekko:

”Jeg vil rigtig gerne lave en dansk film snart. Min far er jo dansk, og så har I jo bare utrolig mange gode skuespillere i Danmark. Det ville være naturligt for mig at forsøge mig på dansk,” siger Joachim Trier, der fortsætter rosende om det danske filmmiljø:

”I har i Danmark et godt filmmiljø, der giver mange muligheder. Min opgave er så at finde den rigtige historie og håbe, at man kan få den finansieret, men det kunne være spændende at forsøge.”

“Louder Than Bombs” får premiere på årets filmfestival i Cannes senere i maj måned.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Salene 8 år siden

Welcome Norway bring it !!De pap skuespillere vi har haha. Nævn en eneste dansker i seriøst mener er værdig til en oscars bare en. Pinlige ubrugelige talentløse dukker jeg væmmes over dansk skuespil. FØJ.
Gravatar

#2 Geekalot 8 år siden

Nå ja for de ikke er en oscar værdig, er de simpelthen ringe og uduelige, haha ta dig da sammen.
Gravatar

#3 Kisbye 8 år siden

Ligefrem største instruktørtalent i Norden?
Nu har han jo kun lavet to spillefilm. De er da okay, men der skal mere til før man kan løbe med den titel vil jeg mene.
Mener at titlen burde gå til en vis anden Trier.

#1
Udfra hvad jeg har set, er Norge ikke noget specielt godt filmland. Der er da enkelte gode film imellem, men ellers for det meste sådan nogle underlige gakkede komedier de laver.
Hvad har du set af norske film? Hvilke norske skuespillere fortjener en oscar?
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: