Søren Kragh-Jacobsens politiske thriller “Det som ingen ved” er blevet udtaget til Berlin International Film Festivals Panorama Special-program.

Filmens producer, Lars Bredo Rahbek, siger: ”Det er en stor glæde for os, at Sørens film er kommet med. Han er jo ikke ny i Berlin-sammenhæng – faktisk har han deltaget fire gange før, så han er lidt af en ‘Grand Old Man’ dernede.”

I 1999 konkurrerede Kragh-Jacobsens “Mifunes sidste sang” og vandt både Sølvbjørnen, Publikumsprisen og en skuespilpris til Iben Hjejle. I 1997 var “Øen i fuglegaden” med i opløbet og endte med at vinde prisen for bedste musik samt ‘Special Mention’ til den unge skuespiller Jordan Kiziuk.

“Det som ingen ved” er en politisk thriller om korruption og magtmisbrug i landets inderste efterretningscirkler. Filmen omhandler børneentertaineren Thomas Deleuran, hvis søster omkommer ved en tilsyneladende hændelig drukneulykke. Efterfølgende finder han nogle dokumenter og billeder i hendes lejlighed. De viser sig at indeholde sprængfarlige informationer om den efterretningstjeneste, deres far havde viet sit liv til. Thomas hvirvles ind i sagen, og pludselig bliver han selv overvåget, aflyttet og forfulgt…

I filmens bærende roller ses Anders W. Berthelsen, Maria Bonnevie, Ghita Nørby, Marie Louise Wille, Sarah Juel Werner, Henning Jensen og Sonja Richter.

Berlinalen 2008 afholdes 7.-17. februar, mens “Det som ingen ved” får dansk premiere 13. juni.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 filmz-ljosaa 14 år siden

Den skal jeg fucking se i Berlin. Uh yeah.!
"What we do in life, echoes in eternity"
Gravatar

#2 mr gaijin 14 år siden

Det lyder godt. Meget atypisk for Kragh-Jacobsen, men mon ikke han kan pull it off.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: