Den udskældte 3D-teknologi får nu et ekstra hak i tuden af professor L. Mark Carrier, der er Ph.D. ved Department of Psychology på California State University.

Carrier har i forbindelse med en undersøgelse udspurgt 400 biografgængere om deres oplevelser med 3D-film, og resultatet viser, at 3D ikke giver seerne en mere følelsesmæssig eller indlevende reaktion og heller ikke giver nogen fordele i forhold til 2D, når det gælder om at huske filmen efterfølgende.

Se også: Ridley Scott: Jeg vil aldrig arbejde uden 3D igen.

Derimod viser undersøgelsen, at sandsynligheden for trætte øjne, hovedpine eller synsbesvær bliver tredoblet under 3D-film. For den fornøjelse får biografgængerne så lov til at betale forhøjede billetpriser – hvilket ikke huer alle, der arbejder inden for branchen.

Således udtalte Steven Spielberg fornylig, at han håber, at priserne på 2D- og 3D-film i fremtiden vil udjævnes, så det ikke er noget, folk bider mærke i. Om filmselskaberne og biografkæderne er enige i den udmelding er dog nok mere tvivlsomt.

Se også: Formanden for Danske Biografer svarer igen på Filmz-brugernes 3D-kritik.Vis kommentarer (54)
Gravatar

#1 Bruce 10 år siden

Fine with me. Høje priser, forringet billedkvalitet, fysiske gener og briller. 2D og 60-72 frames. Ellers ville jeg være tilfreds blot med den digitale revolution jeg hørte en fugl pippe om, var på vej i 2004.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#2 d0rk 10 år siden

Jeg håber virkelig også de afskaffer 3D film, eller i hvert fald viser 2D versionerne i samme store sale, som dem i 3D.
Synes overhovedet ikke jeg får noget ud af den ekstra dimension, andet end at det er mere forvirrende at følge med i filmen, da jeg kun kan fokusere på et lille område af lærredet, når jeg sidder med brillerne på.
Gravatar

#3 steadi07 10 år siden

I ved godt, at en udjævning af billetpriserne nok bare vil betyde, at 2D-priserne kommer op på siden af 3D-priserne, ikke?:-/


Eller det vil sige, at jeg ikke håber, at menneskeheden er så dum.. Men desværre er vores lyst til at se film nok bare det større.

Men afskaf 3D eller vis det i de mindste biografer - Jeg er træt af, at en film som Super 8 skal se sig forvist til sal 192 med 15 sæder efter blot 14 dage.. Fordi 3D vises i de større sale.
Gravatar

#4 Sjølle 10 år siden

Tænk sig, at meningerne kan være så forskellige... Jeg ELSKER 3D, eller dvs det er jeg kommet til. Jeg syntes ikke voldsomt godt om det i starten, og syntes det var uskarpt og irriterende, men nu syntes jeg efterhånden det bliver bedre og bedre. Om det er filmskaberne der er blevet bedre til at bruge det, eller mig der har vænnet mig til det, det skal jeg ikke kunne sige

Min bedste investering til biffen, er dog også de her 3D briller

http://shop.polaroidsunglasses.co.uk/index.asp?fun...

de kostede 235 kr. i Imperial, og det magter jeg næsten ikke høre folk tude over, for det er sgutte mange gange popcorn eller slikposer, og for mig er de virkelig pengene værd! De er lette, du kan dårligt mærke dem. De har et meget støre synsfelt, så du ser ingen rammer omkring brillen, der generer... og så ved jeg ikke om det er placebo-effekten, men jeg syntes billedet er roligere og flottere med dem her, som de selv siger det skulle være

Så det er min varmeste anbefaling til alle, prøv at undvære popcorn og slik en dag, hvis økonomien strammer, og så køb disse i stedet. Invester lidt i at få en måske meget bedre oplevelse med 3D, for jeg tror ikke på det forsvinder lige foreløbeligt
Gravatar

#5 Lard Hanson 10 år siden

#4 Tror du man kan få dem med styrke?
For ellers kan jeg ikke se en halv meter frem, og så vil jeg egentlig hellere have popcornene.

Men glas med styrke plejer at koste en del mere, så det vil nok være helt slut for mig at gå i biffen. Hmm ... Jeg tror jeg "nøjes" med 2D.
Gravatar

#6 Djibyman 10 år siden

steadi07 (3) skrev:
Jeg er træt af, at en film som Super 8 skal se sig forvist til sal 192 med 15 sæder efter blot 14 dage.. Fordi 3D vises i de større sale.


HØRT!!...

d0rk (2) skrev:
Synes overhovedet ikke jeg får noget ud af den ekstra dimension, andet end at det er mere forvirrende at følge med i filmen, da jeg kun kan fokusere på et lille område af lærredet, når jeg sidder med brillerne på.


ENIG!!

Og hvis man ønsker at tage i biffen og se en animations film med original stemmer så kan man godt glemme alt om det i det meste af landet, for nu vises de kun i to versioner, med 3D og dansk tale og i 2D med dansk tale, så jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuccckkk 3D!!!

Lares (5) skrev:
Tror du man kan få dem med styrke?


Endnu en god grund til at ligge det tilbage i graven.
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.
Gravatar

#7 Sentrax 10 år siden

Hvis du ikke får noget ud af at se en film i 3D, så lad lad dog vær med at se den i 3D.
Jeg ser nogle film i 3D og andre i 2D f.eks. så jeg Transformers i 3D, hvilket gjorde oplevelsen bedre for mig.

Det er ikke alle film der egner sig til 3D, men der er nogle film som udnytter den ekstra effekt helt fint, og så vil jeg gerne have muligheden for at vælge. Hvis du ikke kan lide det behøver du ikke at se det, der er ingen der tvinger dig.
Gravatar

#8 Djibyman 10 år siden

Sentrax (7) skrev:
Hvis du ikke får noget ud af at se en film i 3D, så lad lad dog vær med at se den i 3D.
Jeg ser nogle film i 3D og andre i 2D f.eks. så jeg Transformers i 3D, hvilket gjorde oplevelsen bedre for mig.


Det tror jeg også folk der ikke bryder sig om dem gør, og biograferne er også blevet bedre til at tilbyde alternativet, men i starten var det ikke muligt at vælge andet ind 3D i de fleste biografer, og hvis det virkelig er en film du vil se så er det sgu sur røv.
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.
Gravatar

#9 frz 10 år siden

Fatter ikke at nogen synes om det.. Men altså.. Folk elsker at blive snydt, og 3D er et klassisk eksempel på hvordan masserne lader sig snyde. Betaler mere og får mindre... SUK!
Gravatar

#10 MMB 10 år siden

Jeg synes ikke, 3D i sig selv er et problem, da der er flere film, som fungerer bedre i 3D end i 2D og som formår at udnytte den ekstra dimension godt (heriblandt Avatar). Når en film formår at udnytte 3D til en fordel, så synes jeg personligt, det er en fornøjelse at se 3D.

Problemet er bare, at 3D bliver misbrugt på det groveste. For det er desværre nærmere undtagelsen end reglen, at en film i 3D formår at udnytte den ekstra dimension ordentligt. Fordi billetpriserne er så meget højere for en 3D film end for en 2D film, så bliver alt for mange 2D film postkonverteret til 3D for at hive de ekstra penge ind. Det eneste, som der bliver gjort, er, at de tilføjer et par "in your face" gimmicks, så de føler, at de kan forsvare at kalde det 3D.

Den gennemsnitlige biografgænger er bare ikke på forhånd smart nok til at vide, hvilke film der er værd at se i 3D, og hvilke film der ikke er det. Det er dog også lidt halvtrist, at det kræver hjemmeresearch at finde ud af, hvilke film som bare hiver ekstra penge ud af den ekstra dimension, og hvilke film som rent faktisk udnytter 3D til filmens fordel. Man kunne godt ønske, at biograferne rent faktisk også var lidt mere kvalitetsbevidste på det punkt, men grundet de større indtægter ved 3D sker det nok bare ikke.

Det ender jo nok bare med, at folk bliver så trætte af at blive taget i røven af dårlige 3D film, at folk ender med at boycotte 3D fuldstændigt, så de film, som rent faktisk benytter 3D til at forbedre filmoplevelsen ikke bliver vist i 3D.

Det er under alle omstændigheder en kedelig udvikling...

Skriv ny kommentar: