Vinterens award-sæson er nu for alvor gået i gang. National Board of Review har uddelt sæsonens første store amerikanske award, hvor de store priser gik til Steven Spielbergs “The Post”, mens film som “Logan”, “Get Out”, “Dunkirk”, “Wonder Woman” og “Lady Bird” også fik et nik med award-hatten frem mod de kommende Oscar-nomineringer.

Se også: Oscar-favoritten “Lady Bird” er nu bedste nogensinde på Rotten Tomatoes

National Board of Reviews pris for bedste film går som regel til en film, der senere hen også bliver nomineret til den største pris i award-sæsonen: en Oscar for bedste film.

I år var det “The Post”, Steven Spielbergs kommende film om avisen Washington Post, der vandt NBR-prisen for bedste film, skriver The Playlist.

“The Post” vandt også priser til Maryl Streep og Tom Hanks, der løb med priserne for bedste skuespillerinde og bedste skuespiller.

Med disse store priser fra NBR har “The Post” og Spielberg nu for alvor fundet plads i Oscar-kapløbet.

Desuden vandt “Logan” en plads på NBRs liste over de ti bedste film. Et tegn på, at “Logan” er kommet et skridt nærmere på måske at blive den første superhelte-film nogensinde til at blive nomineret til en Oscar.

På top ti-listen sammen med “Logan” er blandt andre “Dunkirk”, “The Disaster Artist”, “Baby Driver” og ikke mindst “Get Out”, der også vandt priser for bedste ensemble-cast og bedste instruktørdebut til Jordan Peele.

Den roste Oscar-favorit, “Lady Bird” tog desuden prisen for bedste instruktør til Greta Gerwig. Og så fik Patty Jenkins og Gal Gadot en Spotlight Award for “Wonder Woman”.

The National Board of Review er den første store prisuddeling, der udstikker retningen for, hvilke film der vil være de store spillere på brættet for resten af award-sæsonen mod den endelige store Oscar-uddeling.

Oscar-showet afvikles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Snipp 2 år siden

Tror slet ikke The Post på nogenmåder kan spilles op med Logan. Det er helt klart min favorit x-men og superhelt film. Lady Bird er yderst kedelig.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: