Peter Jackson og co. har påbegyndt manus til “Hobbitten”


Så er det officielt: Manuskriptholdet bag “Ringenes herre”, Peter Jackson, Fran Walsh og Philippa Boyens, er gået sammen med instruktøren Guillermo del Toro om at skrive manuskriptet til filmtrilogiens forhistorie, J.R.R. Tolkiens “Hobbitten”, som skal instrueres af del Toro.

Endvidere rapporteres det, at holdet allerede har påbegyndt arbejdet på manuskriptet til projektet, der skal blive til hele to spillefilm om historien om Frodos onkel, Bilbo Sækker, og om hvordan den omrejsende hobbit får fat i den magtfulde ring fra Gollums varetægt.

De to “Hobbitten”-film skal optages simultant, hvor den første vil være en direkte tilpasning af Tolkiens bog, mens efterfølgeren vil bygge over fodnoter og kildemateriale, der skildrer det 60 år lange tidsrum mellem “Hobbitten” og “Ringenes herre: Eventyret om ringen”, den første del af den hyldede trilogi.

Optagelserne til filmene vil ligesom “Ringenes herre” foregå i New Zealand, og selve produktionen på eventyrerne vil tidligst kunne sættes i gang i efteråret 2009. New Line og MGM planlægger at udgive de to “Hobbitten”-film i henholdsvis julen 2011 og julen 2012.



Vis kommentarer (32)
Gravatar

#21 Ceepa 12 år siden

#15 meh! Så 2011 da :P Glæder mig stadig


#16 Ja..., men der er også mange gabs imellem nogen af historierne.. For mig at se, er det en masse sagn om verdenens "første" år (mange år) og de fleste kan sagtens læses for sig selv. (læser den selv et par gange om året, dog er det lige meget hvad jeg gør, så kan jeg ikke helt hitte styr på alle træerne og tidslinjen :P)
Gravatar

#22 filmz-DocDoom 12 år siden

#14: Det er jo irrelevant for det (store) biografpublikum, der forventer noget i stil med LOTR. I øvrigt skrev, hvad JEG håbede.
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#23 El vez 12 år siden

17 skrev:
#14:

Med tanke på Del Toro's stil, samt den videre historie og den kontinuitet, der er nødvendig for at de to film kan hænge naturligt sammen med LOTR-trilogien, så tror jeg ikke, de vil lægge spor vægt på, at filmene skal være 'børnevenlige'. Jeg tror derimod, de vil lave filmene med skyldig hensyntagen til det publikum, Peter Jackson's film fik.


PJ og Del Toro far faktisk udtalt officielt, at de med Hobbitten (ligesom med LOTR) vil forsøge at lægge sig tæt op ad originalmaterialet, og ligesom bogen, skabe en lidt lysere og om du vil, børnevenlig historie. Men samtidig at universerne vil hænge sammen visuelt, så mht landskab, design osv kommer vi nok ikke til at se de store forandringer.

Men hvem siger ikke også at filmen (ligesom bøgerne) vil kunne henvende sig til samme publikum? :)
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#24 Riqon 12 år siden

#11 - 'Hobbitten' blir automatisk lysere bare ved det, at Sauron og Saruman endnu ikke har invaderet hele verden med ork-tropper og dræbt alle mennesker (og andre væsner), mens flydende lava vælter gennem landskaberne og industrialiseringen (ork-produktionen) overvåges af det store ondskabsfulde øje af ild ...
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#25 BN 12 år siden

#23 - El vez:

Nåja, det er da muligt, at filmen bliver mere lys, fordi bogen 'Hobbitten' er børnevenlig, eller måske alene af de årsager, som riqon nævner i #24.

Jeg forestillede mig nok bare, at tilstedeværelsen af drager og den skizofrene Gollum (der jo også på dette tidlige tidspunkt har været i besiddelse af Ringen gennem længere tid) ville gøre historien mørk og uhyggelig sine steder.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#26 filmz-DocDoom 12 år siden

#24: Det afhænger vel af instruktørens og manuskirptforfatternes valg.

Man kan da få masser af dunkel stemning ud af de tre trolde, der vil æde habitterne, dragen, bjerget, ork-labyrinten under bjerget, Gollum, edderkopperne, Dunkelskov, det slore slag osv.

LOTR filmene var jo også en blanding af dysterhed, storslåethed, visuel forførelse (i mangel af bedre ord) og let humor.
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#27 BN 12 år siden

#26 - DocDoom:

Jamen, så er der da nok af ting til at skabe en rigtig LOTR-stemning.

Tak for info. Jeg har desværre kun bogen 'Lord of the Rings'. Men køber nok 'Hobbitten' engang ved lejlighed.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#28 filmz-DocDoom 12 år siden

#27: En ting der irriterer (lidt), når man læser den danske Habitten: Orkerne kaldes bjergtrolde. Da jeg læste Habitten og LOTR som barn, var det først efter noget tid, at det gik op for mig, at orker og bjergtrolde var det samme.

Forvirringen skyldtes ikke mindst, at mine danske LOTR og Habitten var trykt i samme serie / design, og at man derfor skulle tro, at der var en vis konsistens i oversættelserne.*

* Jeg har aldrig læst den engelske Habitten og ved derfor ikke, om de kaldes orker dér.

EDIT: De hedder åbenbart goblins på originalsproget, men det ER altså orker, der er tale om:

http://www.pippin.dk/html/body_orker.html
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#29 Riqon 12 år siden

#26 -

Men scenerne med bjergtroldene (er de virkelig orker???) og med Gollum er jo spøjse, humoristiske og nærmest hyggelige. Troldenes dumhed er jo ren komedie, og den mærkelige Gollum, der snakker om sin fødselsdag og morer sig med gåder ... Der er også et element af barnlig fascination over ringen, hvilket barn gad ikke have en ring, der kunne gøre én usynlig? :) I begyndelsen af LOTR filmene sidder Frodo og fortæller sin historie til børnene, faktisk. Vel er den spændende og en smule uhyggelig her og der, men stadig langt mere børnevenlig end LOTR, og Del Toro vil være utro mod bøgerne, om han gjorde den mere dyster end LOTR var. PG-13 er næsten for højt, tænker jeg..
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#30 BN 12 år siden

#29 - riqon:

Måske vil den generelle stemning i den kommende film (d.vs. den første af de to) føles præcist som starten af filmen 'The Fellowship of the Ring' (særligt extended edition med den langt bedre introduktion af hobbit-folket og deres levevis). ... Der vil naturligvis være forskel på faremomenterne i 'Hobbitten' og faremomenterne i LOTR, alene af den grund at der står langt mindre på spil i 'Hobbitten'. I 'Hobbitten' er det Bilbo Baggins' der risikerer liv og lemmer, hvorimod det i LOTR er hele verdens skæbne der skal afgøres.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: