Retten i den polske by Krakow skal den 25. februar tage stilling til, om filminstruktøren Roman Polanski skal udleveres til USA. Det skriver IndieWire.

Se også: Filmz mener: Se filmen, selv om personen bag er et fjols

I sidste måned sendte den amerikanske anklagemyndighed en anmodning til de polske myndigheder, hvori de kræver, at Roman Polanski bliver udleveret i en knap 40 år gammel sag om et overgreb begået mod en mindreårig pige i USA.

Og det har altså nu fået den polske anklagemyndighed til at tilskynde den regionale domstol i Krakow til at tage stilling til, hvorvidt den Oscar-vindende instruktør skal udleveres.

Hvis domstolen giver grønt lys for en udlevering havner sagen efterfølgende på den polske justitsministers bord, som vil tage den afgørende beslutning.

Anklagemyndighederne i USA har i flere årtier prøvet at få Roman Polanski udleveret, fordi de mener, at han i 1977 havde sex med en 13-årig pige under en optagelse i Los Angeles.

Polanski har tidligere været fængslet i 42 dage i sagen, men forlod USA, inden en domstol afsagde den endelige dom. Siden da har han primært boet i Frankrig, og amerikanerne har adskillige gange forsøgt at få ham udleveret.

Roman Polanski opholder sig i øjeblikket i Polen, fordi han er ved at indspille en film om den såkaldte Dreyfus-affære, der rystede Frankrig i 1800-tallet.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#1 Slein 7 år siden

Ikke, at jeg siger, at hvad han har gjort er i orden, for det er det ikke; men...

I 70'erne var det lidt anderledes mht. pigernes aldre. Hvad så med Bill Wyman og Mandy smith? Selvom de blev gift, var han da vist også i bukserne på hende, da hun var 12 år eller ligenende? Og hvad med Jimmy Page? Han havde da også smag for temmelig unge piger, f.eks. Lori Maddox på 14 år eller yngre; men det blev der set stort på dengang, da groupierne vist havde den alder, de fleste af dem.

I dag bliver der set helt anderledes på sagen,og med nutidens øjne er Polanski garanteret en fæl pædofil, og måske med rette, kan man sige?!

Tiderne skifter, og vi lever altså i en tid, hvor ordet Negerkonge bliver fjernet fra Pippi Langstrømpe-bøger.

Hvis Polanski bliver udleveret/dømt, så er der vist en hel del musikere og film-folk fra samme periode, som skal ryste lidt i bukserne.
Gravatar

#2 Geekalot 7 år siden

Har det lidt sådan kom dog videre, der er gået 40 år. Må da også være noget forældnings frist ? ikke at det er ok det han har lavet for det er det absolut ikke, men igen kom videre.
Gravatar

#3 Shadow_Dude 7 år siden

Udlever ham! Den liderlige kujon. Jeg er så træt af at høre på alle de der hollywood stjerner forsvare ham, bare fordi at han er et stort navn i filmverdenen. Som om at det så er okay.
"Gotta love modern weapons tech. Easier for an one-armed man to fire a missile launcher than pull on his pants"
Gravatar

#4 Elvira39 7 år siden

Slein (1) skrev:
I 70'erne var det lidt anderledes mht. pigernes aldre.
Det var jo strafbart allerede dengang. Derfor han blev anklaget. Jeg kan ikke se han skal gå fri, for det synes vi normalt ikke andre skal.

Geekalot (2) skrev:
Har det lidt sådan kom dog videre, der er gået 40 år
Så flygter man bare længe nok fra sine forbrydelser, så skal de glemmes? Gad vide hvad Simon Wiesenthal ville mene om den slags.
Gravatar

#5 Geekalot 7 år siden

Er sq da lidt ligsom at straffe en der var tysk soldat for at være vagt ved en lejr, hva for man ud af det ? ingen ting.
Han skulle ha været straffet for mange mange år siden. Lidt useless at gøre det idag så mange år efter.
Gravatar

#6 Elvira39 7 år siden

Manden har voldtaget en 13 årige pige, uanset hvordan du vender og drejer det. Så nej, det er ikke som en tysk soldat. Polanski fulgte ikke en ordre og var ikke passiv deltager. Han gjorde aktivt en forbrydelse, drak en lille pige fuld og tvang hende til analsex og den skal han stå til ansvar for. Alt andet giver ikke mening.
Gravatar

#7 Geekalot 7 år siden

Aner ikke hvem ham Simon der er :) Men bliver han straffet er det da fint nok :)
Gravatar

#8 Elvira39 7 år siden

Om ikke andet, så lad ham stå sin prøve ved en domstol som alle andre må.
Gravatar

#9 Geekalot 7 år siden

Vi er da begge enige om at det er noget af det værste man kan gøre, det han har gjort, blir han straffet er det da self fint, han har dog også haft 40 år at tænke over hvad han har gjort, det kan tit være være end at få en fængsels straf, tror jeg.
Gravatar

#10 Elvira39 7 år siden

Geekalot (9) skrev:
han har dog også haft 40 år at tænke over hvad han har gjort, det kan tit være være end at få en fængsels straf, tror jeg.
Hvad du tror i den sammenhæng er jo her ikke specielt relevant. Alle der begår forbrydelser har jo tid til at tænke over hvad de har gjort. Det ændrer ikke på at han er flygtet og har levet sit liv som en fri mand. Nu skal jeg ikke dømme ham alene på det, det skal domstolene. Jeg siger bare, at han burde stå til ansvar der. At han ikke møder op af sig selv, siger lidt om hans kynisme i forhold til det han måske har gjort, så selv 40 år siger jo ikke ret meget om hvad han fortryder.

Måske han ville blive frikendt. Manden flygtede jo og brugte den undskyldning at han ikke mente han ville få en fair retssag fordi han var kendt.

Skriv ny kommentar: