Så meget tjente Hollywood-stjernerne i 2010

Det kommer næppe som nogen stor overraskelse, at Hollywood-stjernernes lønninger ligger et pænt stykke over os andre dødelige, og hvert år samler Vanity Fair en top 40-liste over det forgangne års bedst lønnede filmfolk.

På 1. pladsen finder man James Cameron, der i 2010 kunne sætte den nette sum af 257 mio. dollars – svarende til næsten 1,4 mia. kroner – ind på bankkontoen Langt størstedelen af beløbet stammer ikke overraskende fra “Avatar”, herunder solgte biografbilletter samt dvd- og Blu-ray-salg.

2. pladsen indtages af Johnny Depp, som har tjent 100 mio. dollars på sine film i 2010. Især “Alice i Eventyrland” blev en god forretning, da Depp fik en del af filmens omsætning (filmen var den 2. mest omsættende film sidste år kun overgået af “Toy Story 3”), men også honoraret for den kommende “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand” skæppede godt i kassen.

Steven Spielberg kom ind på 3. pladsen med 80 mio. dollars. Kun 25 % af det beløb stammer fra instruktørjobbet (på den kommende “War Horse”), mens resten kommer fra royalties og konsulentarbejde i forbinde med Universals forlystelsespark. 10 mio. dollars stammer fra royalties fra hans tidligere film.

På de efterfølgende pladser finder man Christopher Nolan, Leonardo DiCaprio, Tim Burton, Adam Sandler, Todd Phillips, Taylor Lautner og Robert Downey Jr.

Det er dog bemærkelsesværdigt, at George Lucas ikke er at finde på listen, da han ifølge Forbes var den højest betalte mand i Hollywood året inden – i 2008. Alene det stadig lukrative merchandisesalg fra “Star Wars”-franchisen burde være nok til at sikre ham en plads i top 40. Årsagen kan dog være, at Vanity Fair-listen hævder kun at liste kreative personer som skuespillere, instruktører og producere, og kun de penge, de tjener på film – hvilket dog næppe forklarer, hvad Spielberg og hans forlystelser laver på listen.

Hele top 40-listen kan findes hos vanityfair.com.

Se også: George Lucas er den højest betalte i Hollywood.Vis kommentarer (179)
Gravatar

#1 jakobdam 13 år siden

Jeg kan godt se de lider hårdt under piratkopiering. Hvis jeg skulle nøjes med 13 millioner dollars årligt, som stakkels Eddie må nøjes med, ville jeg da gå helt i betalingsstandsning.
Gravatar

#2 frahm-2 13 år siden

#1
Lad os nu ikke starte den kæmpe diskussion igen. Det er jo ikke stjernerne, der taber på piratkopiering, det er alle de små fisk.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#3 the_paki_don 13 år siden

#2

Piratkopister er hovedsageligt idioter, så du kan ikke bebrejde jakobdam for at udtale sig dumt.
Gravatar

#4 Bruce 13 år siden

1,4 mia! Så var jeg sgu blevet filmproducent.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#5 mr gaijin 13 år siden

hvilket dog næppe forklarer, hvad Spielberg og hans forlystelser laver på listen.


Godt med kildekritikken.

Så vidt jeg kan se er det rent gætværk baseret på box office-tal og lignende. De har næppe fået regnskaberne fra selskaberne. Men derfor kan det jo godt være nogle gode gæt. Det skal i hvert fald nok passe, at Cameron har tjent minimum over en 200 mio. dollars, og derfor ligger i toppen.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#6 Babo Rises 13 år siden

Sygt.. gad godt ha' de penge :)
Gravatar

#7 ducktorwho 13 år siden

the_paki_don (3) skrev:
#2

Piratkopister er hovedsageligt idioter, så du kan ikke bebrejde jakobdam for at udtale sig dumt.


Amen.
Gravatar

#8 filmz-loke76 13 år siden

the_paki_don (3) skrev:
#2

Piratkopister er hovedsageligt idioter, så du kan ikke bebrejde jakobdam for at udtale sig dumt.


http://newz.dk/anime-salg-nyder-godt-af-piratkopie...
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#9 TheEnd 13 år siden

the_paki_don (3) skrev:
#2

Piratkopister er hovedsageligt idioter, så du kan ikke bebrejde jakobdam for at udtale sig dumt.


hvis du siger det einstein!
A bottle! Don't bother.
Gravatar

#10 the_paki_don 13 år siden

Jeg sagde altså også hovedsageligt. Hvis man bruger piratkopiering som en form for preview for at købe et produkt, så er det jo noget andet. Ville ikke engang kalde det piratkopiering. Men det forudsætter så, at man faktisk KØBER produktet.
De mennesker jeg kender, der piratkopierer, har ikke det i tankerne, når de henter ulovlige produkter. De gør det for at stjæle. De tror, at de sparer penge og der er jo intet galt i at spare, vel? Dertil kommer min kommentar om, at de er idioter.

For jeg kan jo også gå ned til Føtex og spare en allerhelvedes masse penge ved at stoppe alt i min taske og ikke betale.

Note til at kommentere mine indlæg: Hvis du piratkopierer, så er der stor sandsynlighed for, at jeg synes, du er dum. Derfor skal dine argumenter være VIRKELIG gode. Hvis ikke, så lad være med at skrive.

#8

Tak til filmz-loke76 for at komme med et håndgribeligt argument i sagen.

#9

Tak, fordi du kaldte mig Einstein. Det får mig til at lyde klog.

Skriv ny kommentar: