Steven Spielberg kaster sig som sit næste projekt over en moderne udgave af Mary Chases Pulitzer-prisvindende teaterstykket “Harvey”, som blev filmatiseret i 1950 med Jimmy Stewart og Josephine Hull i hovedrollerne.

“Harvey” følger en elskværdig excentriker, Elwood P. Dowd, og hans venskab med en 2 meter høj usynlig kanin. Historien omhandler de to, og hvordan de påvirker resten af familien og det omkringliggende samfund.

Den nye film vil have manus af romanforfatteren Jonathan Tropper, der manuskriptdebuterer med “Harvey”.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 zionic 13 år siden

"Harvey" følger en elskværdig excentriker, Elwood P. Dowd, og hans venskab med en 2 meter høj usynlig kanin. " - Lyder ligesom Donnie Darko :D
Gravatar

#2 filmz-Megan Fox 13 år siden

Kunne det tænkes at............Tom Hanks eller george Clooney får den rolle :) altså manden ikke kaninen.
Gravatar

#3 mr gaijin 13 år siden

#1 Det er omvendt. "Donnie Darko" referer kraftigt til den oprindelige udgave af Harvey fra 1950.

Nu skal man selvfølgelig huske på, at et remake ikke nødvendigvis er lig med et forsøg på en 1:1 kopi. Spielberg vil sandsynligvis noget andet med sin version. But still.

"Harvey" er en meget tidstypisk film i Capra-stilen med stærkt moraliserende overtoner. Den slags er sgu svært at sælge i dag uden at blive beskyldt for at være sukkersødt og oversentimentalt. Det var nok heller ikke let dengang, men i det mindste havde man James Stewart, der nærmest var en personificering af de værdier. Han virkede oprigtig og troværdig, når han spillede et menneske, der er så naiv og god, at han virker skør overfor resten af verden. Men i virkeligheden er det resten af verden, der er skør i deres kynisme.

Hvem kan gøre en sådan rolle overbevisende i dag? Morgan Freeman? I så fald skulle barnebarnet/elskerinden castes som Harvey. Tom Hanks? Måske, men hans seneste roller har jo netop været som skeptiker i Da Vinci-filmene. Jim Carrey? Don't make me laugh.

#2 Clooney kunne være et godt bud. Men så kommer jeg i tanke om den stol, han har bygget i kælderen i "Burn After Reading", og så falder det hele til jorden.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 HonoDelLoce 13 år siden

#3

Det er vel ikke et decideret remake, men bare en ny filmatisering af samme materiale :)

Ligesom The Incredible Hulk ikke var et remake af Hulk fra 2003, men en ny film baseret på samme forlæg :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#5 mr gaijin 13 år siden

#4 Aha, ok. Jeg kender dog ikke til forskellene mellem teaterstykket og filmen, men forhåbenligt kan Spielberg og Tropper gå i en helt anden ny end den gamle filmklassiker.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#6 filmz-Bruce 13 år siden

Det her, er så et af de projekter, hvor jeg vil tillade mine fordomme at skinne igennem på forkant! Originalen er simpelthen fantastisk og jeg tilslutter mig helhjertet nogle af gaijins grublerier i #2. Hvad vil du Spielberg? Harvey og Old Boy?!?! Intet nyt fra vestfronten? Nej Spielberg det var ikke en opfordring til at genindspille endnu en klassiker.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 Michael Andersen 13 år siden

#6 Skuespillet er originalen. Godt nok er du gammel, men jeg tvivler på at du har set den originale opsætning ;P
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#8 filmz-Bruce 13 år siden

#7 Det har jeg ikke, da den originale opsætning gik på Broadway fra 1944 og vistnok 10 år frem med Josephine Hull i rollen som Harveys søster, som hun desuden fik birolle Oscar for i filmen seks år senere. Jeg snakker selvfølgelig om filmen, da der er stor forskel, i min verden, på en filmatisering af et skuespil, og en "anden omgang".

Såvidt jeg har læst mig frem til, er filmen meget tro mod sit forlæg fra teateret. Som jeg tidligere har skrevet, da vi i en anden tråd kom ind på "det med remakes", så er jeg også rimeligt bekendt med, at genindspilninger KAN blive succesfulde :), men jeg fatter ikke, hvorfor man tager succes'er og kaster sig over fremfor fiaskoer, som kunne trænge til en "anden hånd". Spielberg er så igang med Old Boy og Harvey og det fatter jeg så ikke, med mindre det er undskyldninger for at komme væk fra Lucas.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#9 Michael Andersen 13 år siden

#8
men jeg fatter ikke, hvorfor man tager succes'er og kaster sig over fremfor fiaskoer, som kunne trænge til en "anden hånd".


Det gør man, fordi det er Hollywood :) Jeg synes også det er en god ide, men efter pengemændenes logik giver det ikke den store mening: "Ha ha, har I spist søm? Har I flere gode ideer? Har I læst nogle dårlige bøger, som I mener vi skal kaste penge til en filmatisering efter?" ;)
Smile, you son of a bitch!

Skriv ny kommentar: