Kirken er ved at drage sit sidste suk og superhelte er langsomt ved at erstatte religionen. Det mener instruktøren Terry Gilliam i hvert fald.

Se også: Terry Gilliams filmatisering af “Don Quixote” vil foregå i nutiden.

”Kirken er døende. Men tegneserier og Marvel betyder alt nu, ikke? Besidder de måske ikke alle svarene på vores spørgsmål? Er superheltene måske ikke dem, vi ønsker at være som? Lindrer de os måske ikke, når vi er i problemer?” spørger han retorisk i et interview med hjemmesiden Cinemablend.com.

Superhelte har ofte trukket på kristne mytologier, og især fortællingerne om Superman kan på mange måder ses som en moderne genfortælling af historien om Jesus Kristus.

Terry Gilliam er dog ikke begejstret for at religionen er på vej væk til fordel for Marvel og co.’s kulørte helte.

”Jeg kan godt lide Batman. Men jeg ønsker da ikke at tro på ham,” fortæller han.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.



Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Lard Hanson 9 år siden

Hold nu kæft mand
Gravatar

#2 brunbjerg 9 år siden

Haha, det er da en super interessant tanke! Hvad hvis man om 2000 år taler om Superman, som ankom til os fra himlen i et meteor og blev vores Messias! Med år nok på bagen bliver historier til legender.

Det er da et sjovt tankeeksperient!
Gravatar

#3 Highland Park 9 år siden

... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 Kisbye 9 år siden

Det er der der jo som sådan ikke noget nyt i. Allerede Ludwig Feuerbach beskrev jo gud som en projektion af menneskets egne ønsker og behov, som det ikke kan opnå.
Begge dele er også memer. Det er mennesket der skaber superhelte, ligesom det er mennesket der skaber gud. Det er ikke omvendt.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: