Da Nicolas Winding Refns “Valhalla Rising” havde premiere i marts, blev den modtaget med blandede anmeldelser, hvilket måske kan have været medvirkende til, at filmen kun har solgt sølle 8000 billetter i de danske biografer.

Dermed fortsætter Refn den dårlige stime på de danske breddegrader, hvor det kun er hans “Pusher”-trilogi og “Bleeder”, der har solgt rigtig pænt (den første “Pusher” solgte 184.000 billetter).

Fear X” floppede med kun 6000 billetter, mens den ellers kritikerroste “Bronson” har skrabet bunden med 3000 billetter.

Men hvor netop “Bronson” blev et stort hit udenfor Danmark – bl.a. med priser på British Independent Film Award og Sydney Film Festival – ser det også ud til, at “Valhalla Rising” skal finde sin popularitet udenfor landets grænser.

Filmen har således ifølge DR.dk vundet prisen for Bedste film på genrefilmfestivalen Bilbao Fantasy Film Festival i Spanien. Samtidig har den fået flotte anmeldelser i England og Frankrig, og også i USA, hvor den vil få premiere til juni i New York på en festival under kunst- og kulturcenteret BAM, har der været interesse for den.

Til sammenligning har Thomas Vinterbergs “Submarino”, der havde premiere en uge inden “Valhalla Rising”, solgt 44.000 billetter – hvilket heller ikke er imponerende. Hans gennembrudsfilm, “Festen”, hev således over 400.000 danskere i biografen.

Se også: Filmz TV – uge 13: Interview med Nicolas Winding Refn.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 Martindan 12 år siden

Elsker Refn.. kan ikke forstå danskerne ikke har øjne for hans talent..

Bronson var genial! I loved it!

og Valhalla var interessant.
for cryin' out loud......
Gravatar

#2 lasse78 12 år siden

Bronson var faktisk ret god, hoverolleindehaveren var perfekt til rollen. Total skræmmende mand.

Glæder mig til at se Valhalla.

Håber at Refn fortsætter i samme stil, det vil kun være interresandt.
http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#3 Corgan 12 år siden

Filmen har da haft premiere i UK. Den udkommer endda på dvd og blu-ray i UK på mandag.
Gravatar

#4 chandler75 12 år siden

# 3 Du har ret - nyheden er rettet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#5 Lethal Injection 12 år siden

Uha, Pusher trilogien - Mesterværker! Eller ihvertfald de første to haha.. Men Refn er et geni. Det skinder klart igennem når man lytter til hans kommentarspor :)

Btw det er en synd at hverken Tom Hardy for Bronson (eller Sam Rockwell fra Moon for den sags skyld) blev Oscarnomineret!
Perhaps an attic shall I seek!
Gravatar

#6 filmz-goggly 12 år siden

En rigtig dårlig film, en af de dårligste i år
Gravatar

#7 Rasputinoch 12 år siden

Valhalla Rising er det mest prætentiøse makværk jeg længe har set.
Refn fik da vist aldrig gået på filmskolen, men det gør ikke noget, for det her er noget nær den mest pubertære filmskoleagtige film der længe er lavet.

Selv Inglorious Basterds havde mere dybde end denne omgang overfladiske ingenting.
Gravatar

#8 Kiksmann 12 år siden

Har endnu ikke set Valhalla, Refn har leveret gode film, Fear X, Bleeder og Pusher er jo geniale film. Har lige købt Bronson på BD.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#9 bjarke 12 år siden

...tja, nu er Jangs seneste film jo heller ikke sat op i mange danske biografer, hvilket jo også spiller ind på billetsalget. Men det er sgu da altid noget, at en af Danmarks mest interessante instruktører klarer sig godt i udlandet...!
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#10 micro 12 år siden

Filmen har også kun gået i et begrænset antal biografer. Her i København gik den kun i Grand, som i forvejen kun viser film til et smalt publikum.

Valhalla Rising er af mange betegnet som en kunstfilm ala Rumrejsen 2001. Og ja der er mange ting i filmen man ikke lige helt forstår... men sådan er kunst jo... en anderledes film.

På den ene side var jeg lidt skuffet over at det ikke vare en vikinge action film, på den anden side, er det godt det ikke er just another action movie. Det er en film man bør se flere gange, for at forstå den fulde dybde, og med tiden som man forstår mere af filmen, tror jeg også men kommer til at kunne lide den mere.
Gratis browserspil: http://www.konger-og-kejsere.dk

Skriv ny kommentar: