Denne uge bød på nomineringer til Golden Globes. I kategorien Bedste instruktør var der kun mænd. Så nu er der i protest lavet en underskiftsindsamling for at få “Wonder Woman”-instruktør Patty Jenkins nomineret.

Læs også: Kevin Spacey-afløser scorer nominering til Golden Globes

Det er det sociale netværk Care2, der har oprettet underskriftsindsamlingen. De mener, at Patty Jenkins fortjener en nominering som instruktør på “Wonder Woman”.

De vil med underskrifterne lægge pres på medlemmerne af Hollywood Foreign Press Association, der bestemmer vinderne og nomineringerne til Golden Globes. De skal ændre deres beslutning om ikke at nominere Patty Jenkins.

At kategorien i år kun indeholder mænd, kom for mange som en overraskelse, da der foruden forventninger til Jenkins ligeledes var vurderet gode muligheder for nomineringer til Greta Gerwig for “Lady Bird” og Dee Rees for “Mudbound”.

I løbet af de 75 år Golden Globes er blevet afholdt, har kun én kvinde vundet prisen som bedste instruktør. Det var i 1984, hvor Barbra Streisand vandt for “Yentl”.

Der har i alt været kun været fem forskellige kvinder, der er blevet nomineret til bedste instruktør: Jane Campion, Sofia Coppola, Ava DuVernay samt Katrhyn Bigelow og Barbra Streisand, der begge er blevet nomineret to gange.

Tallet er endnu lavere hos Oscars, hvor det kun er fire kvinder, der er blevet nomineret for bedste instruktør, og der har ikke været nogen siden 2010, hvor Kathryn Bigelow vandt for “The Hurt Locker”.

Over 9.000 har indtil videre skrevet under til fordel for en Golden Globes-nominering til Patty Jenkins.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#11 Snipp 5 år siden

#5 hahaha ja det sjovt det kun er kvinder ellet sorte man hører om men ikke de andre etniske grupper. Typisk amerikanere. Men WW fortjener ikke en nominering.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#12 Geekalod 5 år siden

snakker du meget med dig selv, snipp?

iøvrigt var der da også ramaskrig da ridley scott hyrede hvide skuespillere i exodus og folk går helt amok ligeså snart en sort skal spille en hvid karakter eller en kvinde overtager en mands rolle. senest har flere brokket sig over oceans 11 spin offet inkl dig selv.
Gravatar

#13 Mejse 5 år siden

#12 ikke sikker på du helt opfangede hvad han sagde i den tråd :)

#11 det er en fin film meget underholdende, og vel den bedste i DCEU meeeeen kan ikke se hvorfor den skulle nomineres til noget.
Gravatar

#14 Geekalod 5 år siden

så kunne du jo evt forklare det istedet for at spille smart?
Gravatar

#15 Mejse 5 år siden

#14 alt han sagde var at den ud fra traileren så kedelig ud, så dragede han en sammenligning til en anden film, som havde nogen ting til fælles som åbenbart også skuffede ham (hvilket var en generel holdning) han har aldrig sagt noget om at han havde noget imod kvinder eller at kvinder spillede roller der i tidligere versioner af en film var spillet af mænd.
Gravatar

#16 Geekalod 5 år sidenSnipp (11) skrev:
#5 hahaha ja det sjovt det kun er kvinder ellet sorte man hører om men ikke de andre etniske grupper. Typisk amerikanere. Men WW fortjener ikke en nominering.


hvad mener han så med det her? synes da det virker som om han er nedsættende overforbrug kvinder og afro-amerikanere?
Gravatar

#17 Mejse 5 år siden

#16 tænker han mener at sidste år var sorte "den store sag" og i år er det kvinder.

handler ikke om nedsættende eller noget andet, bare at de har det med at få sig en gruppe som bliver deres årlige sag og så gå helt bananas, siger ikke at diverse grupper ikke fortjerner opmærksomhed, men at gøre det på denne måde vil altid have en større negativ end positiv indvirkning, fordi at folk bliver delt op i dem der støtter det 100 procent og alle andre der bare enten er racister eller kvindehadske, og så bliver folk også bare trætte af hele tiden at hører om det.

det er bare en rigtig dårlig måde at låse de problemer der er på.
Gravatar

#18 Geekalod 5 år siden

hvilket fik mig til at svare, at det ikke kun drejer sig om kvinder og afro-amerikanere, men at der også var ramaskrig hos araberne da Ridley Scott hyrede hvide mennesker i exodus eller når der bliver snakket om kvinder i stedet for mænd i en ny ghostbusters eller oceans 11 film eller endda snakken om en afroamerikaner som James Bond. jeg forstår udmærket hvad manden siger, og jeg kan sagtens læse hans indspiste mening om de her ting, som han har gjort klart igennem flere tråde. han er også en af dem der mener, at netpirater er dem er bidrager mest til filmbranchen og at metoo anklagede ikke har gjort noget galt, da de ikke har en dom siddende på sig. jeg er uenig i alt og synes det er skræmmende at man kan opføre sig på den måde og blive bakket op af en som dig, der ofte lyder meget fornuftig. ville dog ønske du ville holde igen med usandheder. du har jo ikke været i biffen 150 gange i år og læst 200 bøger. det er der forhåbentlig intet rettænkende menneske der ville gøre eller tro på.
Gravatar

#19 Snipp 5 år siden

#kevin_spacey jeg er stoppet med at ville diskuter med dig da du altid personlig angriber. Og har du ikke fået besked på at du skal stoppe med det? Eller skal jeg hive fat i admin igen?
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: